Reklama

Reklama

Epizody(15)

Ponurý dům Charlese Dickense je plný postav a příběhů, a také vášnivou obžalobou právního systému, která je krutě aktuální dnes, stejně jako byla uprostřed 19. století. U nejvyššího soudního dvoru probíhá nekonečná pře Jarndyce vs. Jarndyce a stává se středobodem sítě vztahů na všech úrovních společnosti. Hlavními hrdiny příběhu jsou lady Dedlocková, která střeží temné tajemství, a nemilosrdný právník Tulkinghorn, který by je chtěl odkrýt. Bohatý John Jarndyce, který bojuje s vlastní minulostí, a jeho dva svěřenci Richard a Ada jsou podobně jako lady Dedlocková ovlivněni tímto neslavným případem, díky němuž jeden z nich bude neuvěřitelně bohatý, pokud se spor podaří dotáhnout k rozsudku. Esther Summerson je dívka bez minulosti, kterou Jarndyce vzal pod svá ochranná křídla jako kamarádku pro Adu, a jejíž vazby na lady Dedlockovou mohou přinést zkázu jim oběma. (Viasat)

(více)

Recenze (28)

lemonova 

všechny recenze uživatele

Nikde nevedia natočiť Dickensa tak presvedčivo ako v Británii. Atmosféra ako má byť, herci skvelí, charaktery vykreslené do detailov. Opäť vydarená adaptácia. Ale už aj na Dickensa je tých postáv trochu priveľa. ;) ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele

Dickens napsal mnoho knih jednu též o Pickwickcích říká průpovídka. V této minisérii jsou mistrně vykresleny všechny postavičky jejich tragédie, lásku a beznaděj, špínu, nemoci a smrt tak, jak šel život v Dickensově 19. století . Soudní spor Jarndyce versus Jarndyce ukazuje, že rychlost soudních sporů se od této doby nikterak nezměnila. Nejlepší postavičkou byl koeficient (koncipient) pan Guppy od Kenge a Carboye v podání Burna Gormana, ze které jsem byl naprosto unešen ... Lady Dedlockové mi bylo líto :-( ()

IdaHutt 

všechny recenze uživatele

Vlastě se mi tento přepis Dickense líbí snad nejvíce ze všech jeho zfilmovaných románů, jež jsem kdy viděla, a byla jich spousta, spousta. Vyznění celé anabáze mnohageneračního sporu o dědictví graduje v symbol mimořádné síly. Dickensovsky ostře a jednoduše načrtnuté charaktery vzbuzují v divákovi tu správnou dávku emocí a vyvolávají žádoucí morální odezvu. Zvláštní pozornost si zaslouží zdánlivě nedůležitá scéna se jmény ptáčků v klecích, kterou pokládám ze dramatický majstrštyk. A v neposlední řádě mě už poněkolikáté Gillian Anderson přesvědčila o svém mimořádném herectví (Akta X odpuštěna!). ()

IXOXI 

všechny recenze uživatele

Vynikající provedení, výběr herců, herecké výkony, zvuková stránka a mnoho dalšího. Knihu jsem zatím nečetl, ale předpokládám, že se toto ztvárnění bude líbit snad každému, komu se líbila i kniha. Jediný důvod, proč jsem nedal plné hodnocení je, že tento příběh je zcela jistě určen pro jiné publikum, než jsem já. Na závěr bych ještě rád vyzdvihl vynikající a Dickensovsky originální rozmanité postavy, které se postarají o nezapomenutelnou podívanou. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Predlohu som nečítal. Minule som si dal po dlhej dobe dve minisérie a to Piliere Zeme a tento. Ďalšia skvelá historická miniséria. Skvelé herecké výkony. Obsadenie tak isto. Hudba je tiež dobre zvolená k téme minisérie. Je to miniséria s dĺžkou 474 min v, ktorej je hlavným cieľom súdny spor ale je to veľmi zaujímavo a kvalitné spravené. Dialógy sú tu výborne . Tento miniseriál má svoje tempo a je to dosť kolísavé tempo. Čož niekomu môže prekážať niekomu nie. Ono sa tu deje celý čas niečo na čo sa musíte sústrediť ale niektoré úseky sú dosť nezáživne o spracované. Mne osobne to neprekážalo nejako veľmi samozrejme bolo by to lepšie kebyže je to záživnešie ale ako sa to dá docieliť pri tejto téme aby bol celý seriál záživnešie spracovaný nwm. Je tu síce aj niekoľko bokových mini príbehu ktoré po čase západnú a sú skôr okorením ako súvis hlavnej zložky. Tie bokovky ma nerušili skôr naopak bolo to príjemné spestrenie hlavnej dejovej linky. Celkovo myslím si, že režisér spravil najviac čo mohol aby to vylepšil a dávalo to nejaké stabilnejšie tempo. Celkové hodnotenie za mňa je 90%. ()

Figuska 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál plný tajemství, neustále se vyvíjí a role jsou šité na těla, vč. Gillian Anderson (na Akta X jsem si ani nevzpomněla). Není divu, že Anna Maxwell Martin dostala za svůj výkon cenu, vydržela bych se na ni a její další osud dívat dál. Zkrátka: strašně se mi to líbílo! ()

avantgardx 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco trochu jiného. Strašně teatrální. Hezká práce se světlem, kontrastem, postavičky jak ze škatulky, jenže jako z celku z toho má člověk jednoznačný dojem, že je to jen taková přehlídka postav, dialogů a scén, které mohou existovat jen na papíře a s realitou, byť minulou, to nemá nic společného, a já pro takové věci které pro mně postrádají uvěřitelnost nemám pochopení. ()

Reklama

Reklama