Reklama

Reklama

Fatty a pašeráci

Obsahy(1)

Fatty a Buster se tentokrát podívají na zoubek tradičním schématům melodramatu - hrdinové, záporáci, těsné úniky a podobně. Ve Virginii naši hrdinové pátrají po pašerácích alkoholu. Po sériích eskapád je Fatty zajat a záporák Al St. John ho nechá vyhodit do vzduchu, ale Fatty, jelikož je režisér, se sám zachrání přetočením filmového pásku tam, kde je ještě naživu.. (Morien)

(více)

Recenze (10)

Morien 

všechny recenze uživatele

"Zavolej pro posily!" Ach můj bože, kam ti géniové na to chodí. Já chci, aby někdo takový tvořil i dneska. ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Dnes již můžeme jen litovat, že se z této slibně vypadající grotesky dochovaly jen fragmenty. Fatty s Busterem, opět jako rozporuplně komická dvojice, stojí na straně zákona a mají zálusk na pašeráky alkoholu. Zkratkovitý děj s několika průměrnými gagy ovšem vystačí akorát tak na průměr. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Roztomilá parodie, v níž není čas na zamilované scény, neboť se jede jen na dvě cívky, a hlavní hrdina se se slovy "Díky, Alexi!" nechá inspirovat Dumasovým Monte Christem... Škoda, že se film nedochoval v lepší kvalitě. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Česky Fatty a pašeráci. Kdesi ve Virginii pátrá Fatty a jeho věrný poručík Buster (s celým regimentem pátračů, který vystoupí z jejich úplně obyčejného osobního auta) po pašerácích alkoholu. Brzy ale spadnou oba pronásledovatelé z útesu a Fatty špinavého Bustera vypere v řece a za nohy pověsí uschnout na větev. Pak mužný Fatty, do něhož se asi během vteřiny (u dvoucívkového filmu vás prostě tlačí čas) zamilovala dcera vůdce pašeráků, svede střelecký souboj s padouchem Alem St. Johnem. Brzy nato je ale zajat a originální „opičí“ souboj svede s Alem prozměnu Buster. Fatty mezitím ála hrabě Monte Christo uprchne z „ponurého vězení“. Všudypřítomný Al ho ale opět zajme a i se srubem, kde ho svázal, vyhodí do povětří. Přehráním scény pozpátku se ale srub zase složí a Fatty vychází nezraněn. Pak Buster hravě a neomylně postřílí koltem všechny pašeráky a Fatty svým zlepšovákem dostane i Ala, schovávajícího se za rohem. Fatty je naneštěstí už ženatý takže v závěru dívku získá kupodivu Buster a Fatty odchází sám, vstříc dalším dobrodružstvím. Arbuckle si v tomto „drsném dramatu z pašeráckého prostředí“ především krásně utahuje z filmového média. Často se chybně uvádí, že se z filmu dochovalo pouze necelých 7 minut fragmentů. Není to pravda. Na 35 mm pásu se skutečně dochovaly pouze tyto fragmenty, ale dochovala se i velmi nekvalitní, ale kompletní 16 mm verze. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tento snímok patrí medzi najpodivnejšie vecičky od Roscoe Arbuckleho čo som mal možnosť vidieť. Striedajú sa tu viac ,,vážne,, pasáže s klasickou groteskou a s až montypythonovským humorom. Zvláštne. ()

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Skvělé jsou pasáže jakoby vyčnívající z děje do reality, kdy diskutují o způsobu natáčení. Na tu dobu je to velmi impozantní a originální i na dnešní dobu. Opravdu vtipný počin plný nečekaných prvků. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Calm down, my child. Wait until you're married to hit him as much as you wish."     Jedna z dlhého radu Fattyho grotesiek, ktoré nie sú ani vtipné a ani príliš zaujímavé nejakým iným spôsobom. Za zmienku stojí snáď len to, že Fatty tu ako režisér filmu priamo vstupuje do deja, a to prostredníctvom hlavnej postavy bojovníka proti pašerákom alkoholu, ktorú tiež hraje. V danej dobe to bol zrejme dosť originálny nápad, ale jeho humorný potenciál ostal nevyužitý. Videná verzia z roku 2015 s dobrou hudbou Antonia Coppolu.     "This is absurd! You abuse my daughter and she embraces you!" "Our film is only a two-reel short. No time for preliminary love scenes!" ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Svižné, s některými nečekanými nápady. Desítky pomocníku v obyčejném autě nebo sušení Bustera pobaví. Zaujme i bizarní svět nelegální palírny, kdy si členové gangu užívají luxusu v "tajném sklepním pokoji" a převlékají se do společenského, aby se přiblížili smetánce. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi ako vyšlo z auta päťdesiat ľudí a ako museli šetriť filmom. A správny preklad slova moonshine je pálenka, nie mesačný svit. ()

Reklama

Reklama