Reklama

Reklama

The Sadist

  • USA Profile of Terror (více)
Trailer

Měla to být poklidná a příjemná cesta do Los Angeles, která se změnila v hrůzu a teror. Porucha automobilu donutí přátele zastavit na podivném místě, které nevěstí nic dobrého. Zanedlouho se totiž již setkají se sadistickými vrahy. (Chupacabre)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ach, ten venkov! Čerstvý vzduch, příroda, milí starousedlíci, pohoda. To si dozajista mysleli dva učitelé a jedna učitelka, když se vydali společně na sportovní zápas. Jenže zdání klame! Opuštěná čerpací stanice s vrakovištěm se jeví jako místo spásy, když se v autě rozbije čerpadlo. Jakmile se trojice snaží opravit auto sama, respektive učitel Ed, objeví se vyšinutý zabiják Charlie se svojí družkou Judy. Ta nezabíjí, jen se přihlouple směje a krade jako straka. Charlie drží pistolí trojici v šachu a nutí Eda, aby opravil auto, s nímž pak hodlá s Judy odjet. Jenže jak jde čas, magor se nudí, a tak se pustí pistole do práce. Možná pro současného akčního diváka bude film pomalejší, mně ale ty delší záběry skvělé černobílé kamery doprovázené tísnivou hudbou příjemně napínaly. Hlavní postavy marně přemýšlejí, jak se ze zoufalé situace dostat. Směrem k závěru děj graduje a vůbec není jisté, kdo přežije. Vlastně jsem se smiřoval s tím, že přežít, respektive zemřít může kdokoliv. „Ááá!" „To je jen hadí kůže. Tady jich žije spousta..." ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já prostě miluju staré filmy a tohle je další z řady, které si okamžitě dávám mezi moje oblíbené. Je to sice místy trošku zdlouhavé a najdou se zde i hluchá místa, ale jinak nám režisér Landis naservíroval velmi dobrou psycho – brutální a především excelentně zahranou podívanou. Tyhle nekompromisní kousky mají u mne vždy zelenou, zvláště když se pro ně stávají inspirací skuteční sérioví vrazi, o kterých taky rád píšu články. V tomto případě Charles Starkweather a Caril Ann Fugate. Hlavní prim tu hraje hutná atmosféra (kterou se tvůrcům místy podařilo vytvořit), pocit beznaděje, šílenost v očích obou psychopatů a především bravurní herecký výkon Arche Halla Juniora, který byl jindy mnohými kritizován a podceňován jako slabý herec. Tady však podal svůj životní výkon. Kvalita stojí především na jeho grimasách a šíleném bezcitném pohledu. Podobnému parchantovi bych se do rukou dostat nechtěl ani omylem. Ani zbytek osazenstva si však nevedl špatně. Zvláště pak dvojice dam. Helen Hovey byla docela pěkná ženská, ze začátku mi sice její postava lezla lehce na nervy, ale postupem času jsem jí i fandil. To Marilyn Manning ztvárnila šílenou a dosti jednoduchou dívku rovněž slušně. Hm a ten její sexy taneček u auta… The Sadist – potažmo James Landis dokázal z toho minima vymáčknout maximum. Příběh odehrávající se jen na pár metrech čtverečních dokázal skvěle vygradovat do extrému a ani na to nepotřeboval bůhvíjak velký rozpočet. 70% ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Necakane (skoro) super. Drsny, kruty a temny thriller odohravajici sa na jednom mieste. Cas to sice uz trochu otupil, ale vo vrcholnych momentoch je to stale mrazive. Skoda za pri zaverecnom zuctovani dostava logika hrdinov az prilis na frak (alebo vazne by sa niekto pred utocnikom so zbranou skryval za priesvitny plot?). Vtedajsi divaci museli byt z toho uplne v soku. 8/10 ()

arie 

všechny recenze uživatele

Archetypálna exploatačná snímka s hutnou aurou béčkovosti, ktorej interesantnosť predstavuje hneď niekoľko atribútov, odlišujúcich sa od podobne poňatých filmov, vzniknutých o jednu až dve dekády neskôr. Film vo svojom minimalizme – badateľný nízky rozpočet, prakticky len päť relevantných postáv, lokalizačné ohraničenie, ktoré je redukované temer počas celej minutáže na opustenú benzínovú pumpu a priľahlé vrakovisko, kulminuje do atmosféricky mimoriadne silného psychického teroru. Obeťou útoku nie je partia študentov, ale traja učitelia, titulný antagonista je pamätihodný buran s výraznou mimikou. Postavy sú príjemne kontrastné, stret inteligencie, čistoty, meštianstva s ohyzdnou, rurálnou dvojicou negramotných milencov. Časové ohraničenie je determinované sálajúcim slnkom, nočná scéna absentuje úplne, synergia s prašnými exteriérmi a finálnym využitým strelných zbraní evokuje ďalší relevantný klasický americký žáner, western. Sadista je ideálnou nočnou zábavou, materiálom, pre záujemcov o rozšírenie žánrových vedomostí, filmom, ktorým si svoj celovečerný debut odbil budúci slávny oscarový kameraman, maďarský rodák Vilmos Zsigmond. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Ak zostanete stáť s autom kdesi na vrakovisku v prdelkove na konci sveta a natrafíte tam na dvojicu vyšinutých psychopatov, nudiť sa nebudete. Jednoduchý príbeh s pár hercami a malým rozpočtom neznie príliš vábne, ale rozohraná hra vtiahne každého do deja a to je dôkaz, že i malý neznámy film sa môže stať veľkým. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Archie Hall jr. byl výborný střelec a když některé slepé kulky v pistoli selhaly, navrhl, že může střílet ostrou municí. Ostatní herci s tím souhlasili. (hladass)
  • Ve filmu se Judy (Marilyn Manning) chová jako mladá dívka, ale hlasatel v rádiu objasňuje, že Judy je 18 let, aby neměl film problém s cenzurou. Ve skutečnosti bylo C. Fugate 14 let. (hladass)
  • Strážníci ve filmu byli skuteční policisté policejního oddělení Los Angeles, kteří byli v tu chvíli mimo službu. (hladass)

Reklama

Reklama