Reklama

Reklama

Lechtivý desperádo

Obsahy(1)

Fatty a Buster se tentokrát pouští na Divoký Západ a, jak je jejich zvykem, na něm opět nenechají ani nitku suchou. Fatty se po eskapádách na železnici dostane do Busterova saloonu a společně se snaží přemoci záporáka Ala. (Morien)

Recenze (7)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Buster Keaton jako nekompromisně tvrdý majitel sallonu, Fatty Arbuckle jako jeho nový barman, Al St. John v roli bandity, před nímž i hodiny dávají ručičky nahoru. Tahle groteska se mi líbila, jen se nemůžu ubránit dojmu, že konec pánové odbyli. Ale také je možné, že se opravdový konec prostě nedochoval. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Nelze ho nijak zabít, pouze zlechtat. Je to totiž lechtivý desperado Divoký Bill Škytal. Rozhodně se jedná o nejkomičtějšího padoucha v dějinách divokého západu. Králem této grotesky pro mě nebyl ani Lechtivý desperado, ani barman Fatty ale rozhodně Buster Keaton. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Inu... vzhledem k roku vzniku a pokusu o netradiční, humorný námět o lechtivém desperádovi dám 3*. Potěšil Buster Keaton. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Divoký (a teda poriadne) západ. K tejto groteske ma priviedol Buster Keaton, ten tu ale hraje iba vedľajšiu postavu a všetko sa krúti hlavne okolo Fattyho, ktorého zase veľmi nemusím a jeho humor mi pripadá nevtipný. Úvodná časť s vlakom sa mi ešte celkom páčila, potom sa to ale zvrhlo na riadnu frašku, ktorá ma vôbec nebavila (Indiáni naháňajúci mäso na zimu a ostreľovanie černocha, to je teda ohromná zábava). Pobavil ma tu jedine príchod koňa do baru a hlavne jeho následný odchod. Videná reštaurovaná verzia z roku 2015, s iba priemernou hudbou Roberta Israela. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Česky Lechtivý desperádo. Fatty je jakožto černý pasažér vysazen z vlaku kdesi na divokém západě. Na útěku před nepřátelskými rudochy zabrání drsnému desperátovi Wild Billu Hickupovi (Al St. John) ve vyloupení saloonu, jehož majitelem je neméně drsný švihák Bill Bullhum (Buster Keaton). Fatty se za odměnu stane barmanem. Nezničitelný Wild Bill se ovšem jen tak nevzdává a Fattymu s Frigem dá hodně práce zachránit z jeho spárů krásnou dívku z Armády spásy. Uvidíte vše, co k takovému westernu patří, spoustu přestřelek, Keatona v ne úplně typické roli a dokonce motajícího se opilého koně. Film měl premiéru 20. ledna 1918. O rok později byl ovšem 15. června 1919 uveden znovu, tentokrát pod názvem A Desert Hero (česky Fatty šerifem). To bylo způsobeno tím, že Buster Keaton byl v červnu roku 1918 povolán k armádní pěchotě a bojoval v první světové válce ve Francii. Po jeho návratu do USA nebyl k dispozici žádný jeho nový film a tak byl znovuvydán film Out West. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama