Reklama

Reklama

Snídaně se Scotem

(festivalový název)
  • Kanada Breakfast with Scot
Trailer

Obsahy(1)

Jedenáctiletý Scot se po matčině smrti zabydluje v domácnosti svého strýce. Ten a jeho partner Eric, bývalý hokejista NHL, se musí srovnat s tímto vpádem do jejich zaběhnutého, velice macho, velice sportovního a velice heterosexuálním dojmem působícího života. Scot, který má rád muzikály, make-up a barevné šaty s glitry, si v tomto drsně mužném domově hledá svoje místo – a postupně rozbíjí pečlivě vystavěnou fasádu svých dočasných otců. Půvabná a divácky přitažlivá komedie o rodičovství, odvaze být sám sebou a hledání rovnováhy mezi hokejem a vášní pro boa z peří, která okouzluje hrou s obracením stereotypů a výkonem Noaha Bernetta v roli Scota. [Mezipatra 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

nunka 

všechny recenze uživatele

Príjemne nadľahčená komédia, ktorá svojím spracovaním neublíži nikomu. Ten malý prcek s feminímnym cítením mi v úvode svojim prehrávaním šiel skutočne na nervy...nakoniec si ma získal ľúbezným spevom vianočných kolied...nebyť patetického záveru, šla by som vyššie. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděla, že je to romantická komedie, představovala jsem si trochu něco jiného. Ovšem je to hezké a milé a dokonce to chvílemi po pobaví. Prostě taková oddychovka. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Velmi pohodová komedie z festivalu Mezipatra. Kdyby se na konci lépe vyhnuli tomu patosu, klidně bych dal i 4* .. takhle 'jen' 3,5. ;) ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý film. Čekal jsem něco úplně jiného. Nějaký svěží kanadský vítr a dostalo se mi typicky americké zatuchliny, skoro se vším všudy. Nevěrohodný děj, obrovská spousta klišé, předvídatelný konec, s těžce nesympatickým, hlavním dětským hrdinou, který mně po celou dobu trvání pil vodu ze zubů. Ještě, že, jako pracujícímu důchodci, mně jich v puse tolik nezbylo. To bych se asi zbláznil. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Snídaně se Scotem je založena na staré známé povídačce, která běží prakticky téměř přesně podle učebnicových příkladů na výrobu amerických (zde tedy kanadských) romantických komedií - je tu opět osoba, která nemá ráda děti, ale nakonec zjistí, že bez nich nemůže být, plus další klišé a dialogy okolo, které tvoří základ masové většiny dnešní filmové produkce. Tak proč ty 4*? Protože to byla příjemná oddychovka se sympatických hlavním párem a s jistým hybridem Dorotky a Petra Pana (opravdu velkou část filmu jsem tápal nad pohlavím Scota). Navíc to mělo i humornou stránku, která doplňovala linii rodinného filmu. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Až na ten typicky štandardný nemasno-neslaný "americký" záver, mi počas celého filmu napadali predovšetkým tieto myšlienky: že je to celé veľmi inteligentne napísané a spracované, má to výborný casting, je to svojim spôsobom originálne a zaujímavé. Veľmi milý a v podstate jedinečný film... ()

depony 

všechny recenze uživatele

Kupodivu velmi příjemná komedie [tohle drama skutečně není, i když v pozadí je drama i prachobyčejná trapná parodie Scary Movie nebo Disaster Movie] o homosexuálním páru, který žije v "utajení", než jim život naruší nevlastní synovec jednoho z nich, Scot. Svou zženštilostí, extravagancí a extrovertním přístupem ke všemu a ke všem jim nabourává jejich soukromí, tabu, o nichž se nemluví. Eric je bývalý slavný hokejista a rváč. Po úraze se uchýlí do ústraní moderování sportovních událostí. Sam je právník, který si zvykl na utajenou domácnost, kterou s Ericem prožívají. Jeho bratr Billy se díky závěti bývalé přítelkyně stane opatrovníkem jejího syna. O dítě zájem nemá, dokud neuslyší zmínku o finančním příspěvku z její pojistky. Než si pro Scota přijede, zabydlí se Scot u Erica a Sama. Dochází ke vtipným střetům dvou rozdílných osobních přístupů, k narážení a postupnému odbourávání předsudků. A ačkoliv to působí někdy příliš prvoplánově, věřte nevěřte, umí tenhle snímek i překvapit:) ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Vím, že to nemá nic společného s filmem Kids Are All Right (kromě rodičů stejného pohlaví), ale je smůla, že jsem to viděla blízko po sobě. Najednou mě Breakfast with Scot nadchlo a přimělo srovnávat. Ve filmu se prolíná několik témat a otcové gayové zde nejsou jen proto, aby vtipy o homosexuálech nepůsobily nekorektně. Tenhle pohodový film není tak jednoznačně rodinnou komedií, pod povrchem vidím hlubší témata, která jsou řešena sice okrajově, ale je fajn si je občas připomenout. Tady to děcko (i ostatní) není tak úplně "all right", ale s trochou lásky, s partou zajímavých přátel bez předsudků a s fůrou vánočních koled se dobereme sladkého happy endu. Zasmála jsem se, dojala se a dostala jsem šťastný konec. SPOILER: A další gay pár konečně získal svého syna. Co víc si přát? Snad jen více takových filmů a více tak trefných oficiálních textů distributora. 85% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* na to, že se jedná o standardní hollywoodskou komedii, která je provedením stejná jako tisíce jiných a nevyhne se spousty klišé ani patosu na konci, tak byl příběh milý a docela nápaditý. Zdejší obsah říká vše, tak je zbytečné se rozepisovat. Sice je to taková úzkoprofilovka, ale nebál bych se ji zařadit i do televize na sobotní či nedš [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

fruitbueno 

všechny recenze uživatele

Už jsem si zvykla na to, že čím nenápadnější snímek, tím je lepší. Na tomto skromném projektu mě nejvíc zaujala nenásilnost, naprostá přirozenost v "ožehavých" tématech a v podstatě i ve vlastním pohledu na věc. Dětská perspektiva, pocit "být jiný", "žít jinak" a "cítit jinak". Podané s nadhledem, ale ne hloupě, s ironickou nadsázkou, ale ne škodolibě a zle, podané prostě normálně, lidsky. Všechno toto jsou fráze, duté a znějící doztracena. Podívejte se na film, budete souhlasit :-) ()

wata 

všechny recenze uživatele

Nie zlé, vcelku dobre sa to pozeralo. Ale predsa sa mi zdá, že postavy nie sú dobre vykreslené. Scot ( s jedným T! :)) je sympatický, ale neverila som, že by sa tak ľahko vzdal svojich hodnôt. Niektoré scény ma mali priviesť do rozpakov, no nestalo sa.. Ale jingle bells si budem chvíľu pospevovať. :D ()

DadysGirl 

všechny recenze uživatele

No romantický to není... Spíš komedie/lehký drama... Prostě jen takovej film... Ale moc hezkej... :) aneb všichni jsme tk trochu ujetý... :) ()

Back_At 

všechny recenze uživatele

"Cause you're gonna grow alot. You're gonna get taller, your voice is gonna change,your face is gonna change. It'll all be amazingly different. But it'll all happen so slowly you won't even notice." I přesto, že jsem tomuto filmu nedala plný počet hvězd, tak je jedním z mých oblíbených filmů. Líbí se mi co prezentuje (lgbt, odlišnost, jak člověka ovlivňuje životní stud, jak se vypořádat stím, když je člověk jiný... a jak být šťastný) i způsob jakým tak činí, humor, herecké výkony, sportovní prostředí. Troufám si říct, že vidět ten film dřív, tak by mi dost pomohl přijmout sama sebe a být šťastnější, ale i přesto - díky. ()

Kosan 

všechny recenze uživatele

Milá komedie, která ukazuje, že i dva homosexuální muži jsou schopni vychovávat dítě. Najde se zde několik vtipných momentů, výborný je představitel malého Scota, ale jinak je film až příliš bezkonfliktní, se sladkým americkým koncem. Dobře pobaví, ale nenadchne. ()

Adolf47 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý kanadský film, který pobaví a lehce nakousne i téma adopce dětí homosexuálním párem. Ve filmu mě potěšila účast Colina Cunninghama i Grahama Greena, mých dvou oblíbených kanadských herců. Přesto se neubráním jedné poznámce ... zženštilý jedenáctiletý kluk?! ()

Brabíček 

všechny recenze uživatele

příjemná komedie, příjemně sladěný scénář a jak piše nunka na začátku mi vadil postoj toho dítěte ale pak už to bylo v pohodě ale co vím určitě, že tenhle snímek není drama ()

Ayax 

všechny recenze uživatele

fuitbueno to zhrnula perfektne... Herci nemali chybu ani jeden. A mladý to zvládol skvele! Ad CSFD: kto je ten malý ? Na prvých miestach uverejňujete známych. Ale kto nečíta záverečné titulky, netuší, kto to je. Je hlavná postava. Patrí sa ho uviesť v prvých menách.. A nie niekde v stratene... ()

Reklama

Reklama