Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frigo jako lepič plakátů je při své práci poražen vozem bohatého muže, který ho pohostí ve svém domě, než se Frigo uzdraví. Boháč si vystřelí z vdavkuchtivých dam z vyšší vrstvy a namluví jim, že Frigo je bohatý a slavný muž. Ženy se pak o Friga hádají a vznikají komické situace. Uslyšíte také hlas Bustera Keatona známého z němých grotesek. (Rosana)

(více)

Recenze (4)

Iggy 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních Keatonových zvukových filmů. Pokus o lechtivou společenskou konverzační komedii. Reggie Irving (Keaton) je obyčejný lepič reklamních cedulí na sloupy, ale po nešťastné autonehodě je zapleten do svatebních problémů mládeže z vyšších vrstev. Mladík Jeff se chce oženit s Virginií, ale ta se nechce vdávat dříve, než její přelétavá starší sestra Angelica, která si ne a ne vybrat. A tak Jeff nebohého a stydlivého Bustera představí jako reklamního magnáta a neodolatelného svůdníka. To Angelice imponuje a Bustera si hýčká a vše se schyluje ke svatbě. Ale ať Buster dělá, co chce, nakonec se nikomu nezavděčí. Když mluví pravdu, nikdo mu nevěří, a když se rozhodne přistoupit na Jeffovu hru, tak zas všechno zkazí. Úplně bych tenhle film nezatracoval, má pár dobrých míst a má přinejmenším dokumentární hodnotu. Nejvíc tu chybí Keatonova dřívější vynalézavost, gagy jsou staré (totožný gag s autem uvízlým na kolejích předvedl Keaton už ve Frigo staví dům, 1920!). Nikdy nepochopím, proč sakra MGM Keatona tak omezovalo a nenechalo ho dělat, co chtěl a jak chtěl! Je to věčná škoda! Buster je tu smýkán ze strany na stranu jak dějem, tak fyzicky a působí jen jako hadrový panák. Přestože jeho Frigo neměl nikdy děj pod kontrolou, tady se zdá, že nemá nic pod kontrolou ani samotný herec Keaton. Film je volně ke stažení na Archive.org. PS Ze začátku budete mít možná docela problém zvyknout si na Keatonův hluboký a jakoby stařecký hlas, který moc nesedí k jeho relativně křehkému tělu. ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Překvapivě povedená konverzačka. Nejde sice o klasickou Keatonovku, ale pokud dokážete skousnout, že nějaký z Busterových filmů není "pouze" groteska, tak Frigo, svůdce žen opravdu funguje. Slabších prvních 5 - 10 minut rychle vystřídá docela vtipná a svižná komedie. Rozhodně příjmnější, než většina těchdnes produkovaných.Sám jsem se divil, kolikrát mě negroteskní Keaton dokázal rozesmát. ()

Reklama

Reklama