Reklama

Reklama

Královská hra

  • Španělsko El rey de la montaña (více)
Trailer

Teď se musí snažit o jediné: zůstat naživu. Na cestě za přítelkyní potkává Quim u benzinové pumpy atraktivní, vyzývavou Beu, a neodolá jejím svodům. Po kratičkém sexu však dívka využije jeho nepozornosti a zcizí mu peněženku i s doklady. Quim ji pronásleduje opuštěnou horskou krajinou. Jeho cestu náhle přeruší kulka vypálená z hlavně neznámého odstřelovače, který si ho znovu a znovu bere na mušku. Během útěku lesem narazí na Beu, která se rovněž stala cílem šíleného střelce. Oba teď musejí společně čelit nepochopitelnému nebezpečí a snažit se o jediné: zůstat naživu. Před smrtí je může zachránit pouze zběsilý útěk bez odpočinku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

Shit 

všechny recenze uživatele

Španělé dál jedou na vlně skvělých hororů a tentokrát prostředníctvím Gonzala López-Gallega nám servírujou perfektní thriller s prvky hixploitation hororu a daří se jim nadmíru skvěle, kdy se příběh nesnaží přímo a nudně kopírovat zaběhnutý klišé a dokáže se vyvíjet, i přes značně malej manipulační prostor, vcelku originálně. Navíc prostředí takřka nemá chybu, lesy a horama se prostě nikdy nic nezkazí a já sem nadmíru spokojen, moc lepších kousků z tohohle hororovýho subžánru sem neviděl ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Po opravdu dlouhé době jeden z mála rozšířeného subžánru tzv. "survival horrors". Film působí mírně nevyrovnaně, protože dobrých 45 minut jsem se docela nudil. Napětí a ono známé "mrazení" nebylo přesně to, co od takového filmu očekávám. Po polovině filmu se film ale zvrátí v opak, kdy vše vidíme očima útočhíků. Vidíme kdo to je, jak přemýšlí, jak a proč jednají. A v tu chvíli se člověku nahrne adrenalin do krve a divák prahne po pomstě, prahne po krvi ... V tu chvíli dosahuje film oněch kýžených kvalit typu "jen jim dej co proto", ovšem i tak se film drží při zemi a v celém svém pojetí je vlastně dost realistický a čistě teoreticky by se mohl stát ... Takže tentokrát a zvláště po shlédnutí jiných nových "exploitaitions" flicků to u mne za plný počet není. Ale je to velmi dobré. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočťák, který si vystačí jen s šikovným kameramanem, jednoduchou hudbou, několika dobrými herci a famózním nápadem. Velká škoda, že tempo filmu je tak rozkolísané a že ta hudba je až příliš jednoduchá a vytváří tam dost hluchých míst. S dobře zvolenou hudbou by dostal tenhle thriller úplně jiný šmrnc i rychlost. Takhle nemůžu hodnotit výše než 70% - tedy slabší 4 hvězdičky. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Skvěle vypilovaná atmosféra, slušná gradace napětí, neotřelé zpracování a k tomu ještě neobvyklé a neokoukané exteriéry. Zároveň ale také množství logických zádrhelů a prvoplánovosti, kterou by mohl kde kdo závidět. Na rozdíl od konkurence ale alespoň Královská hra dodává tu potřebnou trochu originality. Na čtyři to ale u mně nestačí. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Hodnotenia mojich obľúbených vyzerali: 1x1*, 3x2*, 1x3*, 4x4*, 2x5*. Gallega považujem za režiséra priemerného a sorry, krásnu prírodu šupáckej riti nech si užíva Livingshit. Tak čo čakať? Málo invencie pre začiatok príbehu, klasickú naháňačku (resp. útek). Až po pointu. Nemyslím záverečnú, tá už nejaký čas šokujúca nie je, ale to jedno rozhodnutie než sa odkryjú karty, okamih, keď Vám dojde, čo práve spravil. Ten pocit porazil zvyšok filmu. A takmer dosiahol na štvrtú hviezdu ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • V celom filme, ktorý sa odohráva v španielskej divočine, sa objaví iba 7 hercov, resp. postáv. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama