Reklama

Reklama

Královská hra

  • Španělsko El rey de la montaña (více)
Trailer

Teď se musí snažit o jediné: zůstat naživu. Na cestě za přítelkyní potkává Quim u benzinové pumpy atraktivní, vyzývavou Beu, a neodolá jejím svodům. Po kratičkém sexu však dívka využije jeho nepozornosti a zcizí mu peněženku i s doklady. Quim ji pronásleduje opuštěnou horskou krajinou. Jeho cestu náhle přeruší kulka vypálená z hlavně neznámého odstřelovače, který si ho znovu a znovu bere na mušku. Během útěku lesem narazí na Beu, která se rovněž stala cílem šíleného střelce. Oba teď musejí společně čelit nepochopitelnému nebezpečí a snažit se o jediné: zůstat naživu. Před smrtí je může zachránit pouze zběsilý útěk bez odpočinku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Mám rád hixploitation stojace skôr na atmosfére (VYSLOBODENIE), než násilí (CARVER), česť výnimkám (PACH KRVI). KRÁĽOVSKÁ HRA je síce teoreticky hixploitation, ale prakticky ide skôr o ďalší príspevok do vlny trilerov, v ktorých dospelých terorizujú deti (ILS, ONI, JAZERO SMRTI). Mne osobne táto vlna nič nehovorí. Viem, čo ňou chcú tvorcovia povedať, ale pripadá mi to zjednodušujúce. Navyše, spomenuté tituly (vrátane dnešného) majú problémy s logikou. Technická stránka solídna, detto jesenná lesná výprava. Ale scenár pomrvený. Všade prítomní nesmrteľní vrahovia, všetko tak dokonalo narafičené na dospelého, až je to smiešne, hlúpe jednanie postáv. Mám otázku. Blíži sa k vám vrah, vy ste v aute, on k vám kráča spredu, pešo. Čo urobíte? Zaradíte spiatočku alebo jednotku? A to je len vrchol ľadovca (policajta trápi, že ste vylomili dvere, ale že vám niekto takmer prestrelil stehennú tepnu, nie). Prvá polovička pôsobivá, akonáhle sa ale odhalilo, že vraždia deti, stratil som záujem. Šialený horár by mi v tom sedel viac. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru nadprůměrná věc. V minimalismu a realističnosti může být síla, pokud víte, jak na to a umíte to. Navíc scénář je sice jednoduchý, ale má i nějakou myšlenku (k níž ostatně odkazuje i název filmu). Hodně mi to ze začátku připomnělo výstavbu příběhu u Spielbergova Duelu. Taky jednoduchý nápad pečlivě sestavený. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo hodně špatný. Celé mi to přišlo jak nějaký nepovedený studentský film - roztřesená kamera, mizerné dialogy i herecké výkony, nezajímavé postavy, o kterých film nesděluje téměř nic (proč by mi pak mělo záležet na tom, jestli to přežijou), nudný děj a rádoby šokující rozuzlení 20 minut před koncem, které ve skutečnosti zastírá, že je ten film totálně bez pointy i bez smyslu. Btw. za tu dobu od natočení to už slušně zestárlo, co je třeba vidět na těch předpotopních mobilech nebo na tom, jak se Quim s Beou snaží zorientovat v krajině podle klasické mapy, protože navigace v mobilu ještě nebyly. Btw. María Valverde zde velmi mladičká a snaživá, milostná scéna na benzince je ale stejně trapas. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Španělé dál jedou na vlně skvělých hororů a tentokrát prostředníctvím Gonzala López-Gallega nám servírujou perfektní thriller s prvky hixploitation hororu a daří se jim nadmíru skvěle, kdy se příběh nesnaží přímo a nudně kopírovat zaběhnutý klišé a dokáže se vyvíjet, i přes značně malej manipulační prostor, vcelku originálně. Navíc prostředí takřka nemá chybu, lesy a horama se prostě nikdy nic nezkazí a já sem nadmíru spokojen, moc lepších kousků z tohohle hororovýho subžánru sem neviděl ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Predstierane angažovaný výgrcok. Stretnutie hlavnej dvojice nedáva v súvislosti s finálnou pointou pražiaden zmysel, s motívami postáv sa tu narába ako s papierovým oblečením na jedno použitie. Že už sa dnes skutočne každý môže stať "filmárom" ma neprekvapuje a vlastne ani nesere. Jeden nikdy nevie, odkiaľ svieži vietor zavanie. Ale že sa aj takéto skrz naskrz nepoctivé skomoleniny dočkajú hoci len čiastočného úspechu, to už na zamyslenie je! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • V celom filme, ktorý sa odohráva v španielskej divočine, sa objaví iba 7 hercov, resp. postáv. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama