Reklama

Reklama

Královská hra

  • Španělsko El rey de la montaña (více)
Trailer

Teď se musí snažit o jediné: zůstat naživu. Na cestě za přítelkyní potkává Quim u benzinové pumpy atraktivní, vyzývavou Beu, a neodolá jejím svodům. Po kratičkém sexu však dívka využije jeho nepozornosti a zcizí mu peněženku i s doklady. Quim ji pronásleduje opuštěnou horskou krajinou. Jeho cestu náhle přeruší kulka vypálená z hlavně neznámého odstřelovače, který si ho znovu a znovu bere na mušku. Během útěku lesem narazí na Beu, která se rovněž stala cílem šíleného střelce. Oba teď musejí společně čelit nepochopitelnému nebezpečí a snažit se o jediné: zůstat naživu. Před smrtí je může zachránit pouze zběsilý útěk bez odpočinku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (128)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Thriller hrající hezky pěkně na nervy. Nesmyslů je tam asi tuna, ale to nebudu řešit. Podstatný je, co bylo a co ke konci následovalo. Protože to, co bylo, to mě dost napnulo a to, co následovalo, mě pro změnu vcelku solidně šokovalo. Ve výsledku musím říct, že nebýt naprosto debilního námětu, jedná se o solidně natočený film. Každopádně palec nahoru režisérovi za to, že mi v příběhu vysvětlil, že ústřední hrdina jede po státovce za přítelkyní, která, předpokládám, nebydlí stovky kilomterů od něj, a nakonec se děj odehrává v přírodě, která připomíná Černobylské okolí...akorát bez té radiace. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Drám a thrillerov s týmto posolstvom (nechcem spoilovať) už tu bolo niekoľko a tento neprináša nič nové, naopak môže vyznieť prvoplánovo. Na druhú stranu však tému zasádza do neopozeraného prostredia odľahlej španielskej divočiny, a s napätím pracuje brilantne. Väčšinu stopáže netušíme, kto a prečo poľuje na hlavné postavy (tie iba nechápajúc v zúfalstve utekajú pred svištiacimi guľkami), čo filmu dodáva až mystický nádych. Silným motorom snímky je tiež vzťah utekajúcich, ktorý sa z prvotnej nedôvery mení v závislosť na tom druhom a potrebu ho ochraňovať (čo ústi v asi najsilnejšiu scénu). ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Další přírůstek do zvětšující se rodiny kvalitních španělských (potažmo evropských) hororů (thrillerů) z venkovského prostředí. Co se týče feelingu a atmosféry, pohybuje se El Rey de la montaña někde mezi britským Wilderness a španělským Escalofrío. Neboli je na tom zatraceně dobře. Skvěle je na tomto filmu také vidět, jakou sympatickou proměnu prodělal za posledních pár let subžánr slasher. Kde jsou ty doby, kdy se hledělo především na počet obětí a na zábavnost jejich úmrtí (totiž 80. léta, popřípadě Vřískoťácká éra)? Upřímně doufám, že pohřbeny a zapomenuty. Dneska se hraje na realističnost, hrdinové skoro od první chvíle vědí, že jsou v pěkným srabu, a tvůrci jim jejich situaci nechávají sežrat. A tak to má být. Kdo bude chtít kritizovat, určitě si zde něco najde (minimálně scénář není z nejkvalitnějších), ale já jsem si těch 80 minut opravdu užil. Jenom by mě zajímalo, kolikrát ještě bude moci být ten "relativně originální element" (nechci spoilerovat) použit, než se z něj stane klišé... ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Dobré stylistické cvičení s kamerou. Mohl by to být třicetiminutový kraťas, ale je to devadesátimunutový film a nenudí. Uvidíme co dokáže režisér až udělá film, který má scénář. 70%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POKUSILI SE NÁS ZABÍT“....... /// Rychlej sex na špinavejch hajzlech benzinky nevěstí dobrého ducha, ale problémy. AIDS? Tak zlý to neštěstí není. Quim místo léz nenalezne peněženku a prachy, aby později zase nalezl díru v autě. Po kulce z pušky. Trochu propadá panice a neuklidní ho ani díra v noze. Taky po výstřelu. MUSÍME ODTUD! Komorní lesní telenovela. Úvodní půlhoďka bídná, pak se to kapku zvedne, ale když zjistím, že mě to nemá čím překvapit ani okouzlit (nezabere ani pohled přes mířidlo zbraně...), mám chuť to zabalit. Skandální odhalení už nejsou co bejvávala. Snad jedině to, že pes dokáže bejt svině nevěrná...? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že až budu v průseru, tak nemám spoléhat na Quima. 2.) Přál bych si, aby se Esmeralda přeměnila v horor. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Ano, Španělé opravdu napínavé filmy umí a za to jim tleskám! TENTO FILM MÁ NAVÍC překrásné prostředí, příroda, barvy....... navíc dobré herecké výkony a příběh se zajímavým koncem. Film rozhodně DOPORUČUJI. "El rey de la montana" vypráví příběh o mladém páru, který se ztratí v lese a na který zahájil lov šílenec. Před smrtí je může pouze zachránit útěk bez odpočinku... A co horší, šílenec má k dispozici zbraň a neobvykle agresívního psa. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Mám rád hixploitation stojace skôr na atmosfére (VYSLOBODENIE), než násilí (CARVER), česť výnimkám (PACH KRVI). KRÁĽOVSKÁ HRA je síce teoreticky hixploitation, ale prakticky ide skôr o ďalší príspevok do vlny trilerov, v ktorých dospelých terorizujú deti (ILS, ONI, JAZERO SMRTI). Mne osobne táto vlna nič nehovorí. Viem, čo ňou chcú tvorcovia povedať, ale pripadá mi to zjednodušujúce. Navyše, spomenuté tituly (vrátane dnešného) majú problémy s logikou. Technická stránka solídna, detto jesenná lesná výprava. Ale scenár pomrvený. Všade prítomní nesmrteľní vrahovia, všetko tak dokonalo narafičené na dospelého, až je to smiešne, hlúpe jednanie postáv. Mám otázku. Blíži sa k vám vrah, vy ste v aute, on k vám kráča spredu, pešo. Čo urobíte? Zaradíte spiatočku alebo jednotku? A to je len vrchol ľadovca (policajta trápi, že ste vylomili dvere, ale že vám niekto takmer prestrelil stehennú tepnu, nie). Prvá polovička pôsobivá, akonáhle sa ale odhalilo, že vraždia deti, stratil som záujem. Šialený horár by mi v tom sedel viac. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Nějak mě to minulo a ani María to nezachránila. Klidně tady spoilerujte, já se alespoň dozvím o čem to bylo. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Po opravdu dlouhé době jeden z mála rozšířeného subžánru tzv. "survival horrors". Film působí mírně nevyrovnaně, protože dobrých 45 minut jsem se docela nudil. Napětí a ono známé "mrazení" nebylo přesně to, co od takového filmu očekávám. Po polovině filmu se film ale zvrátí v opak, kdy vše vidíme očima útočhíků. Vidíme kdo to je, jak přemýšlí, jak a proč jednají. A v tu chvíli se člověku nahrne adrenalin do krve a divák prahne po pomstě, prahne po krvi ... V tu chvíli dosahuje film oněch kýžených kvalit typu "jen jim dej co proto", ovšem i tak se film drží při zemi a v celém svém pojetí je vlastně dost realistický a čistě teoreticky by se mohl stát ... Takže tentokrát a zvláště po shlédnutí jiných nových "exploitaitions" flicků to u mne za plný počet není. Ale je to velmi dobré. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Miluju lesní horory a thrillery, takže vyhledávám každý takový kousek, kde oběti utíkají před vrahem/zlem po horách nebo lesích, a snaží se za každou cenu přežít. Tenhle španělský kousek byl tedy pro mě jasnou volbou, kor když tu svítí červenou barvou. Bohužel, tentokrát jsem byl opravdu zklamán. Nevím, asi jsem čekal naprosto odlišnou podívanou. Pobíhání a schovávání se jedné ženy a jednoho muže před neviditelným a všudepřítomným nepřítelem mi nepřišlo nějak zábavné, ani když mi bylo odhaleno, kdo za tím celou dobu stál. Chyběla mi jediná zapamatováníhodná scéna a důvod si ho pustit v budoucnu znovu. Ale co, každý španělský film taky nemusí být nutně super, takže i přesto na ně nedám dopustit. Aha, teď jsem si zrovna na jednu scénu vzpomněl, takže hvězdu navíc za konečnou "vyřizovačku"... 50% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Španělé dál jedou na vlně skvělých hororů a tentokrát prostředníctvím Gonzala López-Gallega nám servírujou perfektní thriller s prvky hixploitation hororu a daří se jim nadmíru skvěle, kdy se příběh nesnaží přímo a nudně kopírovat zaběhnutý klišé a dokáže se vyvíjet, i přes značně malej manipulační prostor, vcelku originálně. Navíc prostředí takřka nemá chybu, lesy a horama se prostě nikdy nic nezkazí a já sem nadmíru spokojen, moc lepších kousků z tohohle hororovýho subžánru sem neviděl ()

petero 

všechny recenze uživatele

EL REY DE LA MONTAÑA patrí k žánru „pokazilo sa mi auto v neznámych končinách a niekto sa ma snaží zabiť“ a opäť raz tu platí stará známa rovnica: Španielsko = kvalita. Väčšinu stopáže sledujeme a stotožňujeme sa s obeťou pričom vôbec nič netušíme o neznámom útočníkovi. Vo finále však film ponúkne pohľad z opačnej strany a to doslova pretože v niektorých pasážach sa kamera prepína do FPS lovca a je to fantastické. PS: Tesne pred týmto filmom som si pozrel Half Life kraťas WHATS IN THE BOX? http://www.youtube.com/watch?v=IU_reTt7Hj4, ktorý je celý točený „z vlastného pohľadu“ a funguje to výborne. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Španielsky thriller je svižný a napínavý takmer od začiatku a vysokú laťku kvality si udržal takmer počas celého filmu. Hitchokovské - bojíme sa toho , čo nevidíme tu funguje skvele. Herecké výkony i chovanie postáv je maximálne reálne a ja mám presne toto rád. Veľká škoda trochu zhollywoodštelého záveru, ktorý mi už veľmi reálny nepripadal. Na zneškodnenie protivníka by stačil aj kus kameňa, ale režisér zvolil pravdepodobne najmenej presvedčivú fintu. Schovať sa do nádoby s vodou uprostred dediny na ktorú je výhľad s každého domu??? To hlavný hrdina nepočítal s tým, že ho mohli vidieť? Ako vedel , že vydrží s dychom práve do momentu, kým sa nepriateľ k vode priblíži? Veľká škoda toho záveru, ktorý všetko dobré dosť pokazil. V záverečných titulkoch si neodpustili nejakú americkú pesničku, akoby nemali dosť svojich , španieskych. Bolo zavarené na hustý thriller, no ostal iba jemne nadpriemerný. 70%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Španělé filmy umí, tenhle je však neobyčejně hloupý. Hlavní hrdina má předepsaná všechna naivní klišé. Laškuje s cizí holkou a pak se diví, že ho okradla. Sjede z cesty na odbočku, to už je vám jasné, že je v háji. Většinu filmu pobíhá po lese jako magor bez rozmyslu, aby dělal jednu botu za druhou. Když konečně vymyslí fintu, je to už tak nějak jedno. Kdo je záhadným střelcem/střelci, má být zřejmě šokující. Ani ne šok, jako spíše znechucení. Jediné krásné na celém snímku je kamera, jelikož snímá nádhernou horami protknutou krajinu oděnou do podzimního hávu. Hudba je příkladná do doby, než se změní v nepříjemné pazvuky, a jeden si chvílemi říká: slyším tanky? v lese? ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Povedený survival thriller z krásné přírody. Zabijáci jsou netradiční a jejich styl taktéž. Nápad se musí ocenit. Chvílemi to bylo nudnější, chvílemi zase napínavější. Na víc jak tři hvězdy bych to neviděl, ale tento thriller má rozhodně něco do sebe a fandové žánru by ho měli stopro zhlédnout. 65% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

V letech 2007 - 2009 vzniklo několik hororů v Evropě s novým tématem a všechny jsou zajímavé. King of the Hill mezi ně taky patří - dva mladé lidi někdo celou dobu ostřeluje v lese, není vidět kdo a proč. Na konec přijde zajímavé vysvětlení, které trochu rozpačitému pobíhání po lesích dodá slušnou šťávu. 70% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

A tak nakonec musím uznat, že se jedná o povedený nimrodský survival thriller, který sice nepřináší nic nového nebo světoborného, ale fanouška žánru dokáže s přehledem uspokojit. Španělé se již tradičně prezentují kvalitní filmařinou ruku v ruce s vysoce konzumovatelným castingem a hereckými výkony. Tento kousek se navíc může pochlubit svěžími exteriéry, takže ve výsledku můžu hořekovat pouze kvůli plytkosti scénáře, jež nechává diváka hupnout po nohách "kamsi, do čehosi, kde se cosi" odehraje, čímž to zhasne. Ale co, těch 80 minut jsem se bavil víc než dobře, takže slabší 4* se udělit nebojím. 70% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo hodně špatný. Celé mi to přišlo jak nějaký nepovedený studentský film - roztřesená kamera, mizerné dialogy i herecké výkony, nezajímavé postavy, o kterých film nesděluje téměř nic (proč by mi pak mělo záležet na tom, jestli to přežijou), nudný děj a rádoby šokující rozuzlení 20 minut před koncem, které ve skutečnosti zastírá, že je ten film totálně bez pointy i bez smyslu. Btw. za tu dobu od natočení to už slušně zestárlo, co je třeba vidět na těch předpotopních mobilech nebo na tom, jak se Quim s Beou snaží zorientovat v krajině podle klasické mapy, protože navigace v mobilu ještě nebyly. Btw. María Valverde zde velmi mladičká a snaživá, milostná scéna na benzince je ale stejně trapas. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Královská hra je podle mě taková malá nenápadná survival naháněčka, která si vystačí z pár hercema. L. Sbaraglia v roli Quima nebyl špatnej, ale podle mě film jednoznačně táhne Maria Valverde a navíc se na ni dobře kouká. Film se snaží o nějaký zvraty a překvapivej konec, ale na víc jak 3 hvězdy mi to nestačí. Neurazí, nenadchne. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Hodnotenia mojich obľúbených vyzerali: 1x1*, 3x2*, 1x3*, 4x4*, 2x5*. Gallega považujem za režiséra priemerného a sorry, krásnu prírodu šupáckej riti nech si užíva Livingshit. Tak čo čakať? Málo invencie pre začiatok príbehu, klasickú naháňačku (resp. útek). Až po pointu. Nemyslím záverečnú, tá už nejaký čas šokujúca nie je, ale to jedno rozhodnutie než sa odkryjú karty, okamih, keď Vám dojde, čo práve spravil. Ten pocit porazil zvyšok filmu. A takmer dosiahol na štvrtú hviezdu ()

Reklama

Reklama