Reklama

Reklama

Magie kouzla zbavená

(TV film)
  • USA Breaking the Magician's Code: Magic's Biggest Secrets Finally Revealed (více)

Obsahy(1)

Magie kouzla zbavená - dokumentární pořad v němž nás bezejmenný kouzelník provede nejstřeženějšími taji kouzelnického řemesla. Nejprve je divák seznámen, jak vypadá dané kouzelnické číslo očima obecenstva. Následuje podrobný pohled do zákusilí a vysvětlení, jak je dané kouzelnické číslo technicky provedeno. Strhující pořad o představení a následném vyzrazení těch nejstřeženějších "kouzel" si po své premiéře vysloužil řadu pozdvižení jak na veřejnosti, tak i mezi kouzelníky samotnými. Kdo je bezejmenný kouzelník a proč tajemství vyzrazuje? Tato otázka zůstavá nezodpovězena - po celou dobu vystoupení eskamotér vystupuje v masce a nepromluví jediné slovo v rámci zachování své vlastní anonymity. (FIBO)

(více)

Recenze (58)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Je to sranda sledovat, jak se nejtajemnější kouzla mění v hrstku primitivních "podvodů". David Copperfield je asi moc rád, že jeho éra předběhla nejen internet plný "okrývání postupů kouzel", ale také tento dokumentární seriál. Je pro mě však stále tajemství, že je maskovaný kouzelník (Val Valentino) stále naživu, když prozradil vše tajemné:)). U mnohých kouzel je to ve stylu "tohle jsem si myslel", ale některé jsou opravdu překvapivě jednoduché. Až mě to děsí. Rozhodně se na tohle nedívejte, když nechcete znát hořkou pravdu o vlastním skrytém chtíči "být okouzleni něčím tajemným"... ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Perfektní špičkovej dokument. Na první pohled se zdá, že jde o hořký průlom ve světě kouzel. Ovšem bereme-li to úplně z opačného úhlu pohledu, tak tento kouzelník vlastně dělá zaslouženou a správnou věc, jelikož zase nutí další generace nastupujících kouzelníků vymýšlet zcela nové triky s novým magickým uměním a technikou. Pokud je iluzionista opravdu dobrý a skvěle kvalifikovaný, tak ho takovýto ''hození klacku pod nohy'' nemůže v žádném případě zastavit. Že je v kouzlech velký podvod to všichni dobře už dávno víme. Rozhodně se vžádném bodu nejedná o něco chybného, ba právě naopak. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vrtá mi hlavou, proč prý kouzelníci z celého světa nechtěli, aby tento pořad vznikl. Vždyť ten pošuk v sado-maso masce tam ze sebe dělá dokonalého vola. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kouzelník ukrývající tvář pod maskou prozradil tajemství nejznámějších kouzel a triků a kouzelníci mají po kouzlení, Nejdříve tedy divák sleduje jak má jednotlivé kouzlo vypadat a poté je zcela detailně objasněno jeho technické provedení. Je zajímavé sledovat jak většina kouzel vypadá velmi dobře a jak následné vyzrazení dokonalého triku kouzlo naprosto devalvuje. Těžko na tomto dokumentu hledat chyby. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podľa The prestige divák nechce odhaliť trik, pretože chce byť oklamaný. Pri sledovaní tohto seriálu zistíte, že to nie je vôbec pravda. Program, ktorý ukazuje celú prípravu triku a jeho prevedenie, je omnoho zaujímavejší, ako ľubovoľný predvádzaný trik, ktorého tajomstvo nám zostane skryté. Jediným problémom seriálu je jeho etická kontroverznosť. Neviem, či kúzelníci majú nejaké svoje nepísané pravidlá, ak áno, tento program ich musí všetky porušovať. Na jeho zábavnosti to nič nemení. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Některé triky byly skutečně zajímavé. Buhužel většina z nich byla primitivní a jejich ,,tajemství" zcela pofidérní. Struktura každého čísla byla pěkná a ,,kouzelník" působil sympaticky. Víc než * * nedám. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Pro mě skvělá komedie. Musel jsem si to svého času pustit víckrát. A taky, že se ten kouzelník nakonec ukázal! Inu vše co prozradil je opravdu zásadní zásah do života a umu kouzelníků! ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Ale jo, ono to funguje. Je to zajímavé, je to originální. Jen je to taky každý díl to samé dokola. Ze začátku jsem se těšil na každý další kousek, ale časem to opadlu k rychlému proklikání pár zajimavých triků a nazdar. Inovace by neuškodila. Nehledě na to, že Mitch Pileggi je osel. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Val Valentino měl koule, že něco takového se rozhodl natočit. Většina kouzel se zdá být nepochopitelná, ale jak začne kouzelník vše vysvětlovat tak to vypadá tak lehce. ()

Rimmer100 

všechny recenze uživatele

Bezejmený kouzelník (Val Valentino) proniká do tajů eskamotérského řemesla a prozrazuje jeden trik za druhým. Zajímavost: Výrazného úspěchu dosáhlo 21 brazilských kouzelníků, když vyhrálo soudní spor s televizní stanici TV Globo. Příčinou sporu byl i u nás známý seriál Magie kouzel zbavená. Odvysílání televizního pořadu jim podle soudního verdiktu zničilo život. Od roku 1999, kdy byl seriál vysílán, přišli kouzelníci v přepočtu o desítky milionů korun na tržbách ve svých šou, někteří dokonce přišli i o práci. Kouzelníci se proto rozhodli podat na televizní stanici žalobu. Ta byla překvapivě úspěšná a TV Globo jim tak musí zaplatit odškodnění ve výši ušlých zisků od roku 1999. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

To je toho...Dokážu nechat zmizet výplatu tak dokonale, že ji nenajde ani Copperfield. A ještě to zvládám v pravidelných intervalech. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Skvělý "dokument" o jehož kvalitách se nedá pochybovat. Možná je ale na škodu, že se divák dozvídá tajemství kouzelnických triků. To ať posoudí každý zvlášť. Já jsem rád, že jsou zde triky skutečně ukázány. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Dokonalý trik mal pravdu, keď v závere filmu povedal: "V skutočnosti nechcete vedieť, ako to funguje. Chcete byť oklamaní." Je to tak- kým kúzelník kúzli a vy netušíte ako, zomierate túžbou zistiť, v čom je trik. Keď ale zistíte o čo išlo, neotvárate ústa tak, ako ste ich otvárali pri jeho prevedení. Zostáva vám len sklamanie nad detsky jednoduchým vysvetlením. Každopádne ma táto relácia bavila už pred rokmi, kedy som pozorne sledoval každý detail a zisťoval, kde je pravda. Len v konečnom dôsledku to má asi taký efekt, ako keď vám niekto 40 minút trieska do hlavy, že darčeky nenosí Mikuláš, ani Ježiško. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Dejvide Kopfílde, pukni vzteky! Celkem zajímavým způsobem poodhalená rouška salónního kouzelnictví, která ovšem po čtyřech, pěti dílech lehce vyčpí. Jakmile se divácky zapracujete do problému a prokouknete systém, není těžké odhalit podstatu všech triků už v první předváděčce. Následné polopatické "dovysvětlování" je už jenom nutným zlem a zdržovačka před úspěšným uhádnutím dalšího triku. Zhruba od šestého dílu začnou být jednotlivé epizody šíleným způsobem natahované a nastavované. Úvodní "neodhalený" trik opakují neustále dokola a některé "odhalující" pasáže shlédneme i pětkrát po sobě. Jako bychom snad byli totální idioti a nestačilo nám vidět jednou, jak kouzelník vyklouznul falešným dnem... Chápu. Celý pořad se vysílal v Americe, kde je tolik blbců, že můžou mít vlastní politickou stranu, a tudíž je úroveň inteligenční náročnosti podřízena mase podprůměrných obyvatel... Ale z pohledu Evropana odkojeného na Derrenu Brownovi nemůžu dát víc než 60%. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Mě vždycky zajímalo jak to ti kouzelníci dělají. Některé triky jsou jednoduché, že by je zvládlo i malé děcko a jiné jsou do detailu vymakané. Vymyslet je muselo dát opravdu práci a natrénovat je taky a tenhle chlapík je beze studu vyzradí. Nicméně, jde o velmi zajímavý pořad. Ale i po jeho shlédnutí se i nadále budu nechávat unášet nejrůznějšími kouzelnickými iluzemi. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Máte-li rádi kouzla, nedívejte se na to.Vše je tu vyzrazeno. Já tu hloupost udělal a teď toho lituji. Kouzlo ztratilo své kouzlo. Přes 10 let jsem to sušil doma aniž bych se na to podíval, ale dnes zvítězila zvědavost. Je to neseriózní vůči všem kouzelníkům, přesto je to nejcenější VHS co mám. Mrzí mně, že jsem to viděl a mrzelo by mně kdybych to neviděl. ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě snad ten nejbáječnější dokument jaký jsem kdy skoukla...a viděla jsem ho tolikrát že už ho znám nazpaměť, a pořád to není dost. ()

Medwídek 

všechny recenze uživatele

Miluju kouzla, takže z jejich odkrývání jsem maximálně nadšený. A teď když to běží znova, můžu si to pořádně zapamatovat :P ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

D.Copperfield a spol. šílí, divák žasne a pokládá si otázku: "Jak jsem na to nemohl přijít sám?". Hodnotit kameru, scénář nebo jakékoliv filmařské umění je zbytečné. Nenaleznete ho. Jednoduchý a přitom geniální nápad přijít s tímto námětem děla z tohoto dokumentárního cyklu ojedinělý "tajemný" poklad a výjimečné podívání. Za zmínku určitě ještě stojí skvělý dabing P. Rímského! S úžasem pozoruji každé kouzlo a říkam si: "Hned co seženu jeřáb, vyrážim levitovat!" ()

Reklama

Reklama