Reklama

Reklama

Kurai tokoro de machiawase

  • Japonsko 暗いところで待ち合わせ (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Michiru nedávno přišla o zrak a její už tak těžkou situaci ještě zhorší smrt otce, který se o ni jako jediný staral. Teď je na světe sama, ve tmě, tak přestává chodit ven a postupně se ve svém domě izoluje od okolního dění i přátel. Akihiro je čínskou-japonský imigrant, který se celý svůj život setkává s rasismem a nepřátelstvím. Je šikanován i ve své práci jeho starším kolegou Toshiem. Ovšem jednou se stane nehoda a Toshio při cestě domů na vlakové zastávce spadne do kolejí a jediný, kdo je s ním na zastávce je právě Akihiko. S jeho negativními zkušenostmi s ostatními lidmi se raději rozhodne utéct a schovat se v domě přímo naproti zastávce. Tam ovšem bydlí Michiru, která o nezvaném hostu neví. Když si ji Akihiko všimne, nejdříve dostane strach, že ho snad na zastávce viděla a mohla by policii dát jeho popis. (Kiyoshi)

(více)

Recenze (6)

Shit 

všechny recenze uživatele

Daisuke Tengan se snaží všechno vykládat obrazem, pocity, atmosféru, téměř všechno a téměř bez řečí a né že by se mu to nedařilo a má k tomu docela slušný herce, ale když to zkouší dělat 2 hodiny, tak to prostě ustojí málokterej příběh a tady se holt nepovedlo ukočírovat atmosféru filmu tak, aby to nenudilo, ale to neznamná, že by se mi to přímo nelíbilo, jen mi to tu a tam přišlo zdlouhavý a nedokázalo to držet v napětí, co přijde dál. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Japonska variace na Youngov "Čekej do tmy "? Neco me v tomto filmu absolutne vylozene tesilo, ale nekdy jsem se malinko ztracel prilisnou - az bezradnou potrebou natahovani stopaze, kdyz jiz snaha vyvolat soucit s dvema osamelimy hlavnimi hrdiny presahovala podle meho potrebnou miru. Takze... mame tu vrazdu, osamelou, roztomilou, slepou divku a bezradneho a take osameleho japonce s cinskymy koreny. Ctyry hvezdy se zamourenym levym okem. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

On to vyloženě špatný film není, nicméně jsem se v první části opravdu dost nudil jako většina. ■ Absolutní souhlas s uživatelem Shit, víc není třeba dodávat. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tenhle dosti komorní snímek jsem značně prozíval, více jak 2h je zkrátka na ten "obsah" ukrutně moc. Trochu probrat mne nedokázala ani jinak půvabná hlavní hrdinka, přecijen vzhledem k roli byla taková tichá, smutná, pasivní a nenápadná, prakticky bez emocí. To vlastně platí o celém snímku - je to celé tiché a nenápadné, celkově dosti nezajímavé a nudné, trochu k životu jsem přišel až v poslední třetince když se věci daly do pohybu. 57% ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

První půl hodinka byla pro mě dost nezáživná, neboť přiběh Michiru mě hodně nudil. Když se začala rozmotávat zápletka kolem Akihira, bylo už vše mnohem lepší a film mě konečně zaujmul a začal si užívat vystavěnou atmosféru. Závěr je sice malinko natáhnut, ale film se nakonec nezdá tak dlouhý, jak skutečně je. Problém, který s filmem mám, je thrillerová zápletka, přeci jenom to rozuzlení, který film nabídne, je příliš tuctové a pro někoho i předvídatelné. Takže táhle věc tenhle snímek dost sráží, navíc mě nijak neslovila Tanaka Rena, která se mi i nezdála moc roztomilá. Tyhle dvě věci dělá z filmu jen průměrnou až malinko lehce nadprůměrnou záležitost, ale stále slušnou na podívání. Celkově za mě 60% a zasloužené 3 hvězdy. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Líbivýn rozvleklý film o slepé dívce opuštěné po smrti otce, která se sblíží s chlapcem.(max.50%) ()

Reklama

Reklama