Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka o statečné a laskavé dívce Elišce podle H. Ch. Andersena. Král (P. Pelzer) se znova oženil, ale nová královna (R. Merunková) neměla ráda jeho děti. Tři syny začarovala do bílých labutí a dcera Eliška (E. Horká) raději sama odešla z domova. Na cestě potkala labutě, byli to její bratři, kteří byli ve dne labutěmi, v noci lidmi. A potřebovala mnoho sil, pokory a sebezapření, než se jí podařilo bratry zbavit prokletí a než sama našla své štěstí s princem ze sousední země (P. Svoboda). (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z klasických pohádek o odvaze, odříkání a sourozenecké lásce. Eva Horká se mi jako malé v roli princezen líbila, dneska mi připadá poněkud tupá ve výrazu. Pohled na Antonína Navrátila, jak si zobákem pročesává peří na zadku také pobaví spíš dospělého. Je to kulisové, zjednodušené, dobrodružství se z toho vytrácí, ale tou zjednodušenou podobou a stopáží pro děti předškolního věku nejspíš přijatelnější, než sedmero krkavců. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V česku dost slavná pohádka Sedmero krkavců tu dostala lehce na zadek. Zatímco příběh o labutích napsal Hans Christian Andersen krkavce do své pohádky zahrnula Božena Němcová. Těžko říct, kdo byl první či zda se sešel jeden nápad ve dvou hlavách, ale koncept Sedmera krkavců se mi líbil přeci jen víc. K chlapům mi jdou více krkavci než labutě a sedm bratrů z chudé rodiny je méně častější než dokola omílané téma zakletého člena královské rodiny. Pohádka je navíc točená v kulisách, což není tak hrozné, krom toho šíleného koberce, který se shrnuje a má připomínat travnatý svah. ()

Pastelkaaa 

všechny recenze uživatele

Tak tahle pohádka se mi opravdu nelíbila. Napodobenina Sedmero krkavců, ale moc špatná. Strašné herecké výkony, kostýmy a vůbec všechno. Ale na nedělní odpoledne se to dá vydržet :) ()

Reklama

Reklama