Reklama

Reklama

Přátelská rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti. Jonesesovi mají lepší vztahy a rodinné návyky, než kterákoli rodina ve městě. Jediný problém je, že oni vlastně nejsou rodina, ale zaměstnanci tajné marketingové organizace… Absolutně dokonalá rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti na předměstí. Jejich noví sousedé jsou jimi nadšeni a Jonesesovi mezi ně hladce a přirozeně zapadnou. Tedy do té doby, než je potká náhlá tragédie a oni musejí přehodnotit své životní priority. Steve (David Duchovny) a Kate Jones (Demi Moore) mají vše, co by si manželský pár jen mohl přát: jejich děti, Jenn (Amber Heard) a Mick (Ben Hollingsworth), jsou inteligentní a zároveň atraktivní, žijí v bohaté čtvrti a jejich krásný velký dům je plný prvotřídních věcí. Nedávno se Jonesesovi spřátelili se svými sousedy, Larrym (Gary Cole) a Summer (Glenne Headly). Jenže nic není takové jaké se zdá. Když se na Jonesesovi podíváte blíže, začnete mít nepříjemný pocit, že něco zlověstného číhá hned pod povrchem. Až když musejí čelit nečekané katastrofě, ukáže se, kým ve skutečnosti jsou. (HBO Europe)

(více)

Recenze (352)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Chce se mě napsat že tudy vidím i v reálu cestu marketingových oblbovačů jak z nás vytřískat i poslední zkurvenej halíř za věci, které vůbec ke svýmu životu nepotřebujeme, ale konzumní spotřeba nás otroků konzumu došla tak daleko, že nejsou potřeba žadný "simulovaný " rodiny s cílem prodat nám světle modrý hovno, jen proto, že to tmavěmodrý co jsme si koupili před týdnem už není cool a pro náš život je potřeba mít ihned to nový světlomodrý, ať všichni viděj že mám pořád styl. Z tohoto hlediska je to super film, bohužel i osud Davidova souseda už není nic nereálnýho, zase stačí porovnat s realitou, blíží se vánoce a mnoho lidí je schopno se naprosto zbytečně zadlužit, jen proto aby sebe a své blízké zavalili píčovina všeho druhu. A jak to pak taky končí nám právě tady předvede Davidův soused. Dost dobrej film, ukazuje nám, kam jsme to všichni nebo většina z nás "dotáhli". Příkald za všechny, Blu-ray nám přece filmový vtip nevztipný, romantickou scénu nezromatičtí, a emoce z dramatickou závěru nezemoční, jenže filmy na něm jsou víc barevnější a slyšitelnější a kdo si ho nekoupí je debil a šidí se, my už ani nepotřebujeme marketingový frajery, máme sami sebe a to v konzumní společnosti bohatě stačí. Pak si člověk sedne k pivu a nemá co říct, protože v honu za zbytečnostma zapoměl žít své vlastní malé příběhy, plné humoru, smutku, radosti, dobrodružství a mnoha dalších zážitků, a to jen proto, že nejsou k sehnání v nákupních centrech. Víc takových filmů a ještě trvdějc, prosím. Demi a David zahráli super. Navic Demi je nádherná Jonesová . ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jonesovi jsou originál, takových je málo! Ne úplně komedie, protože to tak nějak má od všeho trochu. Každopádně to, co z filmu dělá opravdový unikát, je příběh a herci, kteří v tom příběhu hrají. Je totiž o nejdrsnějším marketingovém nápadu, který kdy, snad, koho napadl. Představte si, že se do sousedství nastěhuje nová rodina, která je perfektní ve všech ohledech a má ty nejdokonalejší věci, které každý chce. No, tak je prostě začne nakupovat a o tom to je. Jenže ovlivňování lidí má důsledky a i s těmi důsledky se musí počítat. Je to takový ten extrémní případ, jak lidi donutit něco koupit. Tím nepřímým způsobem to vlastně funguje na celém světě, vždy a pořád. Přitom jim ale nedochází, že ke skutečné radosti stačí opravdu málo. Stačí se nad to všechno povznést, jenže to je hrozně těžké. Herci v tomhle filmu to předvedli perfektně. David Duchovny hraje pořád sebe a pořád ho hraje výborně. Demi Moore je v skoro padesátce naprosto úžasná a jejich děti Amber Heard a Ben Hollingsworth také nemají chybu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $1,475,746Tržby Celosvetovo $7,022,728║ veľmi trefné, vystihujúce dnešnú dobu, kde sa zo všetkých strán na nás hrnie podmazaváci biznis v akomkoľvek zmysle, prezentácii, podaní, či forme, nuž nič iné než pád na dno si nezaslúžime, herci výborný, moc zaujalo a strhlo /80%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MY TOMUHLE MĚSTU JEŠTĚ UKÁŽEME!“..... /// To se takhle do města přiřítila dokonalá rodinka. Vyřechtaná máma, vysmátej táta, rozverná dcerka a miloučkej synátor. Jejich náplní života je pracovat jako tým. Není divu, že se po pár dnech stávají kultovní atrakcí. Všichni totiž dělají dobře svoji práci.... Solidní atmosféra boháčů (kdo by nechtěl bejt bohatej...), tajemství (koho nezajímaj cizí tajemství...) a parádního džobu (kdo by nechtěl pracovat, že?...). Lehce úsměvnej příběh, u kterýho oceňuju hlavně zajímavej nápad, včetně problémů, který může taková rodinka mít či způsobit svýmu okolí. Škoda, že ke konci Jonesovým dochází trochu dech. Ani ne tak morálním vykřičníkem, jako lacině vykonstruovaným závěrem. No a co! Taková normální, sympatická (jak to kurva Demi děláš?) oddychovka. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Ten náš soused je nějakej divnej: vyřechtanej, samý překvápko a neustálej zdroj dárků. 2.) Chtěl bych vidět nejdokonalejší hajzl na světě. 3.) Manželce bude padesát. Chci ji dát dárek – vzhled D.Moore! (nebo že by bylo 50 mě?...) /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Mám velmi ráda Davida Duchovnyho a vyloženě nemusím Demi Moore, takže můj základní problém s tímto filmem byl, že jeho postava hrozně chtěla její postavu, ačkoli ona ještě ke všemu byla pěkné střevo. Navíc mi přišlo, že tak očividně propagovali své výrobky, že bych do dvou minut pochopila, že tady něco nehraje a tam to nepochopil nikdo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pro tu jídelní soupravu bych vraždila." Má tepláková souprava nebyla hitem ani za socialismu, mému počítači hrdě vládne Windows XP a můj mobilní telefon umí pouze telefonovat. Z výčtu mé chlouby je patrně jasné, že jsem si nikdy v životě nekoupil žádnou předraženou zbytečnost jenom proto, že mi s ní před očima zamachroval někdo jiný. Jelikož jsem patrně výjimkou potvrzující pravidlo, tak mohou po světě popojíždět falešné rodiny vydělávající jeden až dva majlanty měsíčně za propagaci konzumního životního stylu. Podobným příživníkům bych se sice nejraději odvděčil mimořádně esteticky vyvedenou kulkou do hlavy, ale Jonesovým to tentokrát odpustím, protože mne hodně pobavili, i když jejich humor v závěru poněkud zabrzdilo nezbytné morální ponaučení. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem si před zhlédnutím nepřečetla obsah, prvních pár minut jsem absolutně nechápala. Pak se mi ale rozsvítilo a začala jsem se skvěle bavit. Všechno stojí na originálním nápadu a bohužel padá na tuctovém konci. Dramatická zápletka na mně ale docela zafungovala a slze jsem se ubránila jen o fous. David Duchovny hraje pořád stejně, ale mě to asi nikdy neomrzí. Demi Moore je i ve svém věku kočka. Slabší 4*. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nápad s fiktivní dokonalou rodinou, která má za úkol vnutit svýmu okolí kdejakou blbost, se mi zamlouval hned od začátku. Druhá dějová rovina, ve který se probíraj vztahy a různý problémy členů týhle fiktivní rodiny, už mě moc nebavila. Určitě měl takovej nápad větší potenciál a dalo se z toho dostat mnohem víc. Takhle je to takovej průměrnej film na jedno zkouknutí. 60% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jonesovi by chtěli být chytrou satirou pranýřující konzumní styl života a americký sen, jenže nemají koule a ztrácí body tím, že se pohybují na dávno vytýčeném bezpečném půdorysu amerických mainstreamových filmů produkovaných dobře kalkulujícími manažery velkých studií. Nefungují jako komedie ani jako drama, protože v rozhodujícím okamžiku ztrácí odvahu opravdu kousat, být cynický a nemilosrdný. Přesto je to profesionálně natočený film, který bez debat patří k nadprůměru současné produkce a zhruba 3/4 snímku jsem si říkal, že se dívám na film, kterému nadělím 4*, které budou sice slabší, ale přesto na ně dosáhne. Pak ale přišlo Stevovo přiznání ke lžím a manipulaci, po kterém se snímek stal v podstatě lacinou moralitou, a korunu tomu nasadil závěrečný happyend. Jenže pak jsem se zamyslel a uvědomil si, že film sice selhává v tom, čím chce být (mj. i proto, že je absurdní, aby antikonzumní satiru natáčely špičkově placené hvězdy, které právě tímto konzumním stylem jsou pověstné), ale na druhou stranu funguje velice dobře jako romantický milostný snímek s originální zápletkou. Solidně obsazený a zahraný (podotýkám, že Demi Moore nemusím, ale tady typově a herecky odpovídala tomu, co se od ní žádalo). Celkový dojem: 70 %. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.5/10] | me: Veľmi zaujímavý "in" nápad a príjemné herecké obsadenie. Samotné spracovanie však stráca trošku na kvalite "vďaka" svojej typickej krčovitej čitateľnosti. Film sa príjemne rozbieha, je svižný, no a následne spadá do všeobecne známych a predvídateľných koľají, ktoré vedú do mainstreamu. Škoda tejto typickosti,... po hereckej stránke je film zvládnutý solídne - Demi Moore po dlhom čase opäť hraje + vyzerá výborne (a tak sa na ňu dobre pozerá) a "Mulderovi" rola sedí perfektne. Je to pohodový film, ktorý mal na viac, ale vydal sa len obyčajnou cestou. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

David Duchovny si evidentně umí vybírat projekty i mimo televizi. "Moodyho" nová rodina je perfektním vyobrazením amerického snu. Dokonalá je rodinka jen na povrchu, jako divák jsem samozřejmě okamžitě nahlédl pod pokličku a ihned poznal, co se skrývá pod názvem Tajemství šéfkuchaře. Chytrý a hlavně originální scénář rozehrává příběh plný přetvářky, lhostejnosti a lží, ukazuje zidealizovaný svět některých Američanů, lidskou závist, ale i prozření, uvědomění si vlastního já a stavění řešení problémů těch druhých nad problémy své. Další nezávislý film hraje na trošku jinou notu než ostatní letošní filmy téže kategorie. Demi Moore se konečně ukázala v dobrém filmu, a to je také plus. Není toho moc, co bych rodince Jonesových mohl vytknout, a tak sázím čtyřhvězdičkové hodnocení. PS: Klidně bych si to s panem Jonesem alespoň na chvíli vyměnil. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že diváci po celom svete, ktorí patria k spoločenskej vrstve na vrchole rebríčka, si po zhliadnutí filmu začali v hlave premietať, či aj oni náhodou nie sú obeťami rodín, podobných tej Jonesových. Nápad teda vskutku na jednotku, ale nečudoval by som sa, ak by bol inšpirovaný skutočnosťou. Tým (skromnejším) divákom spoza mláky, ktorí sú aspoň trošinku materialisti sa filmy tohto typu určite páčia, pokiaľ by však film staval len na tom ukázať ako vyzerá splnený americký sen, tak by u mňa neuspel. Tu sa však podarilo do spočiatku plytkého príbehu priemiešať aj ingrediencie, ktorý z neho spravili dramédiu s veľmi dobrou myšlienkou. David Duchovny a Demi Moore naozaj žiaria a pred kamerou si priam striedajú momenty, v ktorých sa podarí jednému z nich viac herecky zabodovať. 80%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Duchovny vzal šarm Hanka Moodyho, nacpal ho do správňáckého slušňáka Steva Jonese a vytáhl tím tenhle snímek (aspoň u mě) na špici. Těch pět možná není čistých, ale námět se kterým si JONESOVI pohrávají mě chytl za srdce. Tohle je TA snová práce, kterou jsem chtěl vždycky dělat. Demi je roztomilá a vypadá pomalu líp než zamlada a Amber Heard... woha to je bohyně, až mám teenagerovské nutkání sehnat si její plakát a nalepit si ho nad postel ;-). Tenhle film by se měl líbit i notorickým hráčům Sims a těm co chtějí mít všechno nejnovější (komunikátory HTC, golfové hole MP-52, nejnovější PlayStation, HD televizi, Audi R8) pokud možno včera. Závěr pak skočí do zavedených kolejí klasického klišé, ale díky chemii hlavního páru nejde o nic tak strašného. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Upřímně ? Nevim, jestli bych použil slova jako '' nadčasový film '', ale neotřelý námět a perfektní Duchovny zdařile maskují skutečnost, že se jedná o Borteův debut. Možná škoda, že se tohoto filmu nechopil někdo zkušenější, i tak je to ale hezkých, oddychových 70%. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý nápad aj atmosféra, človek mal v prvej polovici filmu naozaj pocit originality. Ten rýchlo vyprchá po úplne klasickom dejovom zvrate a zážitok definitívne pokazí príšerne tuctové romantické vyvrcholenie... ale aj tak som sa celkom príjemne pobavila. Ten fíling zmiešaný zo Stepfordských paničiek a počítačových Sims stál za tú hodinku a pol. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nahořklá originální komedie, takoví jsou Jonesovi. Díkybohu. Moc se mi líbilo, jak nepředvídatelně se děj vyvíjel, tím prvním nočním (doslovným) odhalením jsem byl vážně překvapený, skvěle obsazení herci, kteří v ty správné momenty přepínali z polohy "Jones" do polohy "zaměstnanec", neměli chybu. Napsal bych, že Jonesovi jsou příjemná podívaná, jenže to by asi nebyla pravda. Ale že jsou dobře natočená nepříjemná podívaná, to už zní lépe. A já si odteď budu dávat ještě větší pozor, když mi někdo o něčem řekne "To musíš mít!". ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Upatlaná fantasmagorie na téma ,,reklamní praktiky, jsou fujky, pomni, spotřebiteli ", do které se přitom napasovalo vcelku dost product placementu, račte si povšimnout. Naprosto zbytečný kříženec mezi výpotky Rosakundy Pičerové a antiglobalizační agitkou. Vztahové propletence, ve filmu znázorněné, mohou překvapit jen dvanáctileté odbornice na život v Bradavicích. Ku konci veledíla jsem byl již znechucením natolik oslaben, že i mě málem zlákal jeden z propagovaných výrobků, vážně jsem totiž záviděl vygumovi, který se svlékl do hanbata, přikurtoval své sýrové nohy k sekačce a zakloktal si na dně bazénu. Žiji jen proto, že momentálně vlastním pouze strunovku. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Když se vedle vás přistěhuje nová na první pohled spořádaná rodina, asi by vás nenapadlo, že jsou to najatí prodejci, kteří mají za úkol vnucovat vám nenápadně výrobky vabraných firem. A právě o to v tomto filmu jde. Nápad samotný je skutečně velmi zajímavý a troufám si říci i originální, a pokud jde o jeho realizaci, tak jsem ve výsledku docela spokojen. Námět byl dle mého názoru vytěžen až do dna, dějové zvraty, kterých bylo pomálu, mi docela vyhovovaly, a jediným zklamáním byl samotný konec filmu, který byl až přehnaně pozitivní a veselý vzhledem k tomu, co se před tímto koncem ve filmu odehrálo. Dále musím pochválit prostory, kde se film odehrával, jak interiéry, tak exteriéry byly úžasné a pro nás, kteří asi nikdy v žádné luxusní čtvrti bydlet nebudeme, to byl úžasný vhled do tohoto světa. Pokud se zaměřím na herecké výkony, tak tam jsem byl maximálně spokojený, David Duchovny zahrál perfektně a na svou roli se vyloženě hodil a ani ostatní jeho kolegové za ním nikterak nezaostávali. Film celkově vnímám jako nadprůměrný, a to především díky originálnímu nápadu, bohužel jednu hvězdičku strhávám za konec, který se sem příliš nehodil, a ve výsledku tedy uděluji čtyři hvězdy. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Milionářská rodinka, přepych a spousta peněz. Zpočátku nebylo jasné o co ve filmu jde a překvapení se dostavilo. Příjemná oddychovka. ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě vážně bavilo. Brilantní nápad na zábavný film v čele s charismatickým Duchovnym. Joneses jsou vcelku nenápadná rodinka, možná až moc dokonalá... takže kde je háček? Doporučuji zjistit na vlastní oči, tenhle scénář mi v hlavě zůstane ještě dlouho. Celou dobu se to tváří jako obyčejný film pro každého, ke konci ale atmosféra houstne... Říkal jsem si, v čem průměrném si to můj oblíbený herec zase jednou zahrál, ale teď nepochybuji. Do něčeho podobného bych šel bez zaváhání určitě také, Duchovnyho agent má koule. Pak člověk jen žasne nad tím, jak tvůrci dokázali svůj produkt prodat. Má to totiž úžasný efekt co se týče základní myšlenky - donutilo mě to přemýšlet. Nadmíru příjemně strávená hodinka a půl, na kterou jen tak nezapomenu! ()

Reklama

Reklama