Reklama

Reklama

Přátelská rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti. Jonesesovi mají lepší vztahy a rodinné návyky, než kterákoli rodina ve městě. Jediný problém je, že oni vlastně nejsou rodina, ale zaměstnanci tajné marketingové organizace… Absolutně dokonalá rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti na předměstí. Jejich noví sousedé jsou jimi nadšeni a Jonesesovi mezi ně hladce a přirozeně zapadnou. Tedy do té doby, než je potká náhlá tragédie a oni musejí přehodnotit své životní priority. Steve (David Duchovny) a Kate Jones (Demi Moore) mají vše, co by si manželský pár jen mohl přát: jejich děti, Jenn (Amber Heard) a Mick (Ben Hollingsworth), jsou inteligentní a zároveň atraktivní, žijí v bohaté čtvrti a jejich krásný velký dům je plný prvotřídních věcí. Nedávno se Jonesesovi spřátelili se svými sousedy, Larrym (Gary Cole) a Summer (Glenne Headly). Jenže nic není takové jaké se zdá. Když se na Jonesesovi podíváte blíže, začnete mít nepříjemný pocit, že něco zlověstného číhá hned pod povrchem. Až když musejí čelit nečekané katastrofě, ukáže se, kým ve skutečnosti jsou. (HBO Europe)

(více)

Recenze (352)

merigieren 

všechny recenze uživatele

Příjemná rodinka, jejíž členové k sobě nepatří, se v barvách prodejce vydá propagovat luxusní zboží. Určitě je to zábavné pozorovat, jak se plány daří. Jen když to jde moc dobře, tak se něco musí pokazit. Takže se rodiče zamilují, soused spáchá sebevraždu sekačkou na trávu a nakonec holoubci opustí hnízdo a utečou. Docela rychle to uteklo... ()

DHDV 

všechny recenze uživatele

Velmi výborný námět v současné době, taková jednohubka o které se moc nemluví… A dokážu si představit, že některým lidem tento film dokáže nahlodat svědomí, ego a suverenitu. Film pobavil a má myšlenku, možná ho nadhodnotím… ale zaslouží si to! ()

J. T. Kirk 

všechny recenze uživatele

David Duchovny je prostě borec. Film je zábavný a ten nápad je skvělý. Nebýt toho, tak je to jenom průměrné něco, pokud vůbec. Ze začátku jsem sice vůbec netušil o co tam jde, ale to byl asi účel. Ten konec mohl být trošku originálnější, ale jinak k tomu nemám žádné připomínky. Podle mě by se z toho mohl udělat docela slušný seriál. Když vezmeme v úvahu, že lidi sledují třeba Ulici a nebo 90210, tak seriál založený na tomto nápadu by se mohl prosadit. Mimochodem, takovou práci bych bral taky, jenom by mě zajímalo, kolik jim to vynášelo. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Překvapivě mdlá satira, která chybně tíhne k dramatu a neodpustitelným způsobem pouští k vodě potenciál námětu, dvojnásob když má k dispozici Davida Coolovnyho. Právě nerozhodnost, který žánr upřednostnit, dělá z Jonesových postupem času, během kterého filmaře prokouknete, velice rutinní záležitost, na kterou si za týden ani nevzpomenu. 50% ()

Darkslayer 

všechny recenze uživatele

Film má veľmi dobrý nápad, ale ten by si zaslúžil lepšie stvárnenie. Hlavne trochu viac pritlačiť na pílu. Rozbieha sa to celkom slušne a herci sú v pohode, naneštastie v druhej polovici to naskoči do tradičných hollywoodskych koľají smerujúcich k tuctovému, predvídateľnému a moralizujúcemu finále. Nenudil som sa (až na ten otrasný dabing), ale tematický si to v závere vyložene pýta poriadnu ranu do tváre diváka ( v dnešnej reklamenej dobe viac ako kedykoľvek predtým). Solídne 3*. ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohodovka. Tak trochu o životě, který by asi chtěl žít každý. Ale jen na první úsudek. Po delším přemýšlení to není nic, co bych někomu záviděl. Vlastně v takovémhle životě neexistuje budoucnost. Vše je virtuální. Ale co. David a Demi nám své role ukázali věrohodně. A to jsem rád. Film jsem si dal s deseti svíčkami a jednalo se o super zážitek. Herci: ****; Hudba: ****; Scénář: ***; Režie: **** ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Velice dobře zobrazeny důsledky skrytého marketingu a jak jim lidé snadno podlehnou. Přestože výkony herců nebyly dech beroucí, téma bylo pěkně podáno a člověk si z filmu něco odnesl. Slabší čtyři hvězdy. ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Jonesovci prinášajú zaujímavý a hlavne originálny námet. Otázkou je nakoľko je takýto druh predaja v súčasnej dobe reálny. Ak film vnímam ako kritiku marketingu, tak trochu zvláštne na mňa pôsobil dlhý zoznam výrobkov (v záverečných titulkoch), ktoré boli vo filme propagované. :( V podstate všetci členovia rodiny predstavujú zaujímavé postavy a bol som úprimné prekvapený ako na mňa celý film fungoval. Najsympatickejšiu postavu si asi strihol Duchovny, no a Moorová vyzerá ešte stále užasne. ()

Bohnice05 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení. Američani pokračují na vlně klišé, takže prostě víte, jak film zkončí. Jinak se ale jedná o dost originální nápad a zrovna takový scénář, který vlastně zvedá výstražný ukazovák v gestu pozor pozor před konzumem, který je v dnešní době přebytku všudepřítomný, bych rozhodně v Hollywoodském filmu nečekal. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Vskutku dobrá komedie, která diváka nerozesměje, ale spíše pobaví, což je mnohdy důležitější. No špatný film to nebyl, mrhání časem také ne. Jsem spokojený. - 5/10 - ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Toto ako komedia mi vobec neprisla a ak bola snaha o humor,tak trapna,David Duchovny nikdy nebol moj oblubenec a ani ako herec nic moc,Demi Moore je dobra herecka,ale tu slapla vedla,za nu jedna hviezdicka,inak by bol odpad...:-) ()

Harts 

všechny recenze uživatele

Ano, tak to funguje ve společnosti, závist, že někdo má něco lepšího než ten druhý, úžasný film, pořád jsem si při něm opakoval, to je drsné, to je drsné :-) nádherny skrytý marketing ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Je příjemný zjistit, že všechny nápady ještě nejsou vyčerpaný a pořád je tu možnost vymyslet nějakej originální snímek. O komedii určitě nejde, na tu je tu málo srandy, ale dramatických pasáží je tu hned několik. Ani bych se nedivil, kdyby se "dokonalá rodina" ve skutečnosti opravdu používala jako nástroj pro podporu prodeje. Za prachy jsou lidi ochotný udělat téměř cokoliv a velký společnosti pro větší zisky taky. Je tu pěkně zreflektovaná současná konzumní společnost a fakt, že se lidi občas fakt chovaj jako tupý stádo ovcí (co nosí Jonesovi, to musim mít taky apod.). Herecký obsazení mě docela potěšilo - hlavně Duchovny a Moore. Čtvrtá hvězda jde hlavně za originalitu. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem neměl rád ty naše podomní obchodníky s nádobím, vasavači a dalším zbožím. Chovali se vtíravě, aby mohli prodat své předražené zboží. Proti Jonesovým jsou však pouhými amatéry. Tato "rodinka" o čtyřech členech jde mnohem dál ve své touze prodat ty své drahé a nepotřebné krámy. Každý má svůj okruh známých, do jejichž vědomí i podvědomí se snaží dostat a tím získat další a další zákazníky. Chovají se nenuceně a suverénně a jsou příkladem šťastné rodiny. Kdo by takový být nechtěl? A tak mnozí kupují to skvělé zboží, i za cenu, že si vyždímají své účty až do dna a Jonesovi z toho profitují. Doufám, že se jednalo o fikci a tento film neinspiruje někoho k nějaké podobné zhovadilosti. Celý film je tedy dost originální. Jenže je to americký film a tak závěr je už podle všech pravidel těchto jejich komedií (sakra,byla to vůbec komedie?). Ale jo bavil jsem se a doporučuji. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Výborná ústřední herecká dvojice/čtveřice a konečně po dlouhé době originální příběh i když i z něj je cítit Amerika na 100 honů. Jistě, je to taková jednohubka, která se vám z hlavy brzo vykouří ale opravdu vynikající jednohubka, 4* ()

Reklama

Reklama