Reklama

Reklama

Přátelská rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti. Jonesesovi mají lepší vztahy a rodinné návyky, než kterákoli rodina ve městě. Jediný problém je, že oni vlastně nejsou rodina, ale zaměstnanci tajné marketingové organizace… Absolutně dokonalá rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti na předměstí. Jejich noví sousedé jsou jimi nadšeni a Jonesesovi mezi ně hladce a přirozeně zapadnou. Tedy do té doby, než je potká náhlá tragédie a oni musejí přehodnotit své životní priority. Steve (David Duchovny) a Kate Jones (Demi Moore) mají vše, co by si manželský pár jen mohl přát: jejich děti, Jenn (Amber Heard) a Mick (Ben Hollingsworth), jsou inteligentní a zároveň atraktivní, žijí v bohaté čtvrti a jejich krásný velký dům je plný prvotřídních věcí. Nedávno se Jonesesovi spřátelili se svými sousedy, Larrym (Gary Cole) a Summer (Glenne Headly). Jenže nic není takové jaké se zdá. Když se na Jonesesovi podíváte blíže, začnete mít nepříjemný pocit, že něco zlověstného číhá hned pod povrchem. Až když musejí čelit nečekané katastrofě, ukáže se, kým ve skutečnosti jsou. (HBO Europe)

(více)

Recenze (352)

waltosin 

všechny recenze uživatele

Mám z toho rozpačité pocity, na jednu stranu mi to připadá chvílemi hloupé jako mnoho takových věcí, na druhou zas je to zajímavé a docela zábavný. Takže to vyřeším, jak jinak než na půl. 50% ()

dzules 

všechny recenze uživatele

no asi bylo na čase, aby někdo podobnou marketingovou strategii vytáhnul..film je celkem slušně zahraný, celkem to odsýpá, závěr je průhledný, ale to se u tohoto žánrů dá čekat. TAkže slušný průměr ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Komédiou by som to rozhodne nenazval. Je to skôr taká sonda do amerického predmestia, v ktorom každý kupuje to čo si pred ním kúpil jeho sused. Skôr to poukazuje na tu neskutočnú závisť, ktorá v najhorších prípadoch aj zabíja(doslova)! Určite kvalitná jednohubka pre telku no nič pre kino ...čistý priemier, čisté tri hviezdy. ()

ToxicAli 

všechny recenze uživatele

Pustit tento film lidem z horních několika stovek, jistě by se zamýšleli, kdo jim co v poslední době doporučil, nebo jestli jsou jejich sousedé opravdu ti, za které se vydávají. Tato komedie přináší neotřelý děj o "rodince" prodávající skrytou reklamu na americký sen. Výborný David Duchovny si tu drží svůj šarm, který získal seriálem Californication a i Demi Moore tu velmi příjemně překvapila. Děj se však zejména ke konci potýká s žánrovými klišé, ale zde to lze jistě odpustit. ()

topvideo 

všechny recenze uživatele

Aby som bol spravodlivý, 3,5 *. Nový nepoužitý námet, ale, že by to až takto fungovalo? Amerika je Amerika, doporučujem. ()

david666 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, k tomu sympatická dvojice hlavních postav. Ani bych se nedivil, kdyby takový marketing v USA dělali. Každopádně to prostředí zbohatlíků - to je hnus. Takže jsem ani nelitoval ty, které postihla tragická událost, která film dostane na jinou vlnu. ()

Nicole32 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý nápad, ktorý robí tento film originálnym. Demi je tu naozaj sympatická a vyzerá fakt super. Škoda ale toho konca a aj tá ,,udalosť´´ s ich susedom bola strašne predvídateľná. Keby to bolo podané trošku viac v tej komediálnej rovine ako v tej dramatickej mohlo to byť ešte lepšie. ()

ifca88 

všechny recenze uživatele

Sympatická jednohubka s originálním příběhem. Upřímně bych se nedivila, kdyby v USA takový byznys opravdu fungoval...Vzhledem k tomu, že miluju akta x, tak mě potěšila přítomnost Davida Duchovnyho, který svou rolu skvěle zahrál a stejně tak Demi Moore. 75% ()

EddieIron 

všechny recenze uživatele

Taky znám jednu podobnou rodinku,která má všechno nejnovější a velice ráda se tím chlubí.Že by Jonesovi dorazili i do Česka? :-) ()

Hakuna Matata 

všechny recenze uživatele

Už je to dlouho, co jsem napsal nějaký komentář. Jonesovi ve mě zaujali velmi dobré místo, jako zajímavou romantickou komedii s prvky dramatu. Velmi se mi líbil Duchovny, kterého jinak moc nemusím. Zajímavý pohled na dnešní "konzumní dobu". Často si stěžuju na happyendy, ale tady to bylo postavené dobře, jsem spokojen. 4 hvězdy ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Sladkobolná kritika kapitalismu, a přec nejlépe funguje v okamžiku, kdy se ještě nic nekřiví a prodej jde na jedničku. Zajímavý nápad a nečekaně příjemné provedení. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Uměle vytvořená rodinka se nastěhuje do domu v luxusní čtvrti. Členové rodiny pracují pro marketingovou organizaci a jejich úkolem je - velice svérázným a rafinovaným způsobem zvýšit prodej určitých výrobků... Zpočátku jsem chvilku netušil, o co jde, ale jakmile jsem pochopil, velmi jsem se bavil. Davidu Duchovnymu role neskutečně sedla a stále krásná Demi Moore nezůstávala o nic pozadu. Nejúžasnější na filmu je ale samotný příběh. Nápad - skrytým marketingem využít snobství lidí - je velice zajímavý a uvěřitelný. 65%. ()

MiniRecenze 

všechny recenze uživatele

Jonesovi je film o falešné marketingové rodině....David Duchovny a Demi Moore v hlavních rolích.Film bude pro někoho nudný a pro dalšího zajímavý.Já jsem byl "mezi".Dobrá myšlenka postrádající zpracování.Určitě se nebudu dívat podruhé. ()

Kada80 

všechny recenze uživatele

Jak dostat někoho na dno a přivést ho až k sebevraždě a pak to završit happyendem.Tak tohle umí naservírovat jen v jůesej a ještě na tom vydělat,ale já jsem se z toho mohl akorát podělat. 20% ()

FlegyCZ 

všechny recenze uživatele

Snad první půl hodina vypadá zajímavě - dobří herci, zvolna se rozjíždějící příběh který nevystřílí všechno hned v začátcích, dokonce i pár vtipných hlášek padne... Jenže pak je prozrazeno tajemství naší dokonalé americké rodinky a od toho okamžiku nastane kvalitativní sešup až tam, kam slunce nesvítí. Z počátku naprosto perfektní a doposud neviděný (leč přiznejme si, až děsivě reálný) nápad se náhle stává pouhým ušmudlaným pozadím klišovité story o tom, že peníze vlastně neznamenají štěstí a že pravda, láska poctivost zase jednou zvítězí. Pád do hlubin průměru je pak uzavřen závěrem tak klišovitým a sladkým, že už nezbývalo než jen s nadějí vyhlížet titulky. ()

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Originálny nápad, zaujímavá myšlienka, no katastrofálne nudné prevedenie. Nudil som sa 3ú4 filmu a nič ma z tejto letargie nedokázalo vytrhnúť. Čo si tvorcovia mysleli, že vytvoria nejakú sci-fi komediálnu - drámu, ktorá vôbec nie je vtipná ani dramatická, no možno akurát tak sci-fi s reálnym podkladom? Herecké obsadenie možno obstojné, ale totálne umelé, neprirodzené, nič to vo mne nezanechalo, Demi Moore mi prišla afektovaná. Bolo to tak nemastne neslané, že z toho mám vlažné dojmy. Určite by sa nič nestalo, keby som tento film nevidel, lebo mám z toho dojem akurát, že to tvorcovia spackali a z dobrej myšlienky nič nevyťažili. Umelá rodinka, kde postupne každý začne prejavovať svoju jedinečnosť a celé sa to vymkne spod kontroly, keď sa akože otecko zamiluje do akože maminky a tým sa celá hra rozpadne. Nakoniec sa aj tak dajú dokopy a je koniec úbohému filmu. Prázdnota, dokonca som mal pocit že to bola len originálne zaobalená love story z ktorej mi môže byť akurát zle. Neznášam keď sa pri filme nudím a tu som sa nudil maximálne, naviac žiadna dobrá hudba, absolútne žiadny humor. 2 hviezdičky sú pre tento nepodarok maximálnym komplimentom i keď si ich ani vo svojej podstate nezaslúži, no myšlienka dobrá. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

spíše podprůměrný snímek se spoustou nedostatků ve scénáři. Sotva by tenhle marketingový tah fungoval tak, jak nám je ve filmu prezentováno. Ve skutečnosti by tenhle marketing fungoval jen na zlomek obyvatel v okolí. Ostatní by si buď nemohli něco takového dovolit nebo by je propagované zboží nezajímalo a měli by taky vlastní názor. Navíc nevidím důvod, proč by celá takováto rodina měla být tak strašně oblíbená, když se chovali naprosto nesnesitelně jako ti největší snobové, ve skutečnosti by to okolí vnímalo tak, že se neustále chlubí tím, co mají. A tím by těžko někoho získali na svojí stranu, natož aby udávali tón trendům prakticky ve všech spotřebních oblastech, to je fakt k smíchu. Taky jsem nepřišel na to, proč by se Steve měl zamilovat do odporně se chovající Kate, důvod k tomu nebyl. Velmi směšná byla i představa, že by se dal efekt působení rodiny ve městě tak snadno vyhodnocovat, navíc téměř on-line. Každý, kdo o tom má alespoň nějakou představu, se tomu musí smát, vyhodnocení by bylo mnohem komplikovanější, nejednoznačné a určitě se značným zpožděním. Velmi nevěrohodné bylo i počínání Jonesovic souseda, motivace k jeho idiotskému počínání byla hodně na vodě. Korunu tomu celému pak nasadil cukrkandlový konec. Herecky slušné, scénáristicky vyslovená slátanina, celkově slabé ()

Reklama

Reklama