Reklama

Reklama

Přátelská rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti. Jonesesovi mají lepší vztahy a rodinné návyky, než kterákoli rodina ve městě. Jediný problém je, že oni vlastně nejsou rodina, ale zaměstnanci tajné marketingové organizace… Absolutně dokonalá rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti na předměstí. Jejich noví sousedé jsou jimi nadšeni a Jonesesovi mezi ně hladce a přirozeně zapadnou. Tedy do té doby, než je potká náhlá tragédie a oni musejí přehodnotit své životní priority. Steve (David Duchovny) a Kate Jones (Demi Moore) mají vše, co by si manželský pár jen mohl přát: jejich děti, Jenn (Amber Heard) a Mick (Ben Hollingsworth), jsou inteligentní a zároveň atraktivní, žijí v bohaté čtvrti a jejich krásný velký dům je plný prvotřídních věcí. Nedávno se Jonesesovi spřátelili se svými sousedy, Larrym (Gary Cole) a Summer (Glenne Headly). Jenže nic není takové jaké se zdá. Když se na Jonesesovi podíváte blíže, začnete mít nepříjemný pocit, že něco zlověstného číhá hned pod povrchem. Až když musejí čelit nečekané katastrofě, ukáže se, kým ve skutečnosti jsou. (HBO Europe)

(více)

Recenze (352)

vlk++ 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý film na sobotní večer, David Duchovny i Demi Moore už mají sice hvězdné období za sebou... nebo před sebou?, ale dá se to na to koukat, je to postaveno na dobrém nápadu, nenudilo a lepší 3*. ()

Alvin 

všechny recenze uživatele

Agent Mulder a paní ex-Willisová v filmu, který není ani dobrou komedií, ani dramatem, ale jen další hollywoodskou sterilní fraškou, natočenou jen chvíli poté, co Američany zastihla ta fuj fuj ošklivá ekonomická krize. Snad proto si tu naivně hrají na to, že by mohla fungovat jakási reklamní rodinka, která ovlivní nákupní košík svých sousedů, které už přestalo bavit jezdit v Lincolnu MKS a z obyčejné sousedské závisti si taky koupí ty čtyři kroužky pro teploušky. No vydržel jsem to až dokonce a vyplatilo se. Spoiler. V závěru jeden ze sousedů neunese pohled na své vyluxované bankovní konto a na zahradním traktůrku vyrazí vstříc smrti ve svém tři metry hlubokém bazénu, tato událost natolik otřese svědomím agenta Muldera, že zkoprnělým sousedům vyklopí, jak se věci mají. To byla tak dojemná a skvěle zahraná scéna, že se mi po tváři kutálely slzy jak hrachy. To že se do sebe oba hlavní protagonisté zamilují, je doufám každému jasné už od začátku. No zkrátka David měl radši s Deminou natočit extra díl ke Californication, kde by jí přetáhnul (nebo ona jeho?) na devět způsobů a klidně by si u toho mohli říkat Jonesovi. ()

m.satty 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychovka. Demi More je záruka, že se je na co koukat a David Duchovny příjemný herecký výkon. Scénář uměle vytvořené rodinky pro účel prodeje výrobků je super a inovativní. Bavilo mě se koukat :-) ()

juluch 

všechny recenze uživatele

tema originalna a vypointovana, skoda, ze v poslednej tretine troska rozpustena v lacnej sentimentalite. ked pominie moment prekvapenia, je to uz len taka "zabavna nuda" ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Docela dobrá komedie, která přichází s docela originálním nápadem na děj. Jistě že se tu najde několik povedených scén, nicméně hlavní je to poselství, jež tento film přináší. A to že marketing je vlastně legální lhaní od rána do večera. Škoda jen, že závěr filmu byl poněkud méně nápaditý a překvapující. ()

Thomas43 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedený film. Dobře natočená komedie, která má opravdu kvalitní příběh. Pokud patříte mezi lidi, kteří se rádi podívají na film zachycující moderní způsob života, určitě se mrkněte. Jde taky o originální nápad. Představte si, že máte nové sousedy. Na první pohled skvěle fungující rodinku, z které se nakonec vyklubou obchodníci. Ti mají za úkol svým způsobem života "donutit" lidi v okolí, aby chtěli být jako oni a kupovali si věci, které mají oni. Taková marketingová rodinka. Taková fajn "oddechovka" na večer. ()

Lukkyn 

všechny recenze uživatele

Upřímně se divím , že něco takového nefunguje v Čechách , kde si sousedi závidí nos mezi očima :-) nápad je výborný a podání není vůbec špatné. Duchovny tomu dává š'távu a Demi má stále čím zaujmou. Příjemná oddychovka. ()

sarianna 

všechny recenze uživatele

Nápad vskutku originální a zajímavý, až jsem si říkala, že se toho možná skutečně chytne nějaká reklamka a vytvoří nějakou reklamní rodinku. Člověk se musí zamyslet nad tím, kam ten náš svět vlastně spěje a jestli všechno tohle opravdu potřebujeme. Na druhou stranu mi přišla vyloženě slabá ta přidružená milostná zápletka, bylo to průhledné, nezajímavé a nudné. Navíc herecké výkony mi nepřišli kdoví jaký a Demi Moore byla taková celkově toporná. Škoda, mohl to být zajímavý film, ale takhle je to takový průměr. ()

Kinderr 

všechny recenze uživatele

Film, kde je skvěle ukázané jak funguje skrytá reklama a jak se lidi nechají lehce ovlivnit a musejí mít co má ten druhý. Oddychová komedie, samozřejmě, že zde nesmí chybět láska........ ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Originální námět, z kterého šlo vytřískat daleko víc. Místy je film nezáživný až nudný. Ještěže ta Demi je tak sexy, ještěže ta Amber Heard je tak sexy a ten Fox Malder je takový sympaťák... No nebylo to špatné a každopádně to trefně vystihlo dnešní šílenou marketingovou dobu. ()

Chloe.. 

všechny recenze uživatele

Zajímavý ač trochu za vlasy přitažený příběh, škoda toho klišé konce, jinak bych dala o hvězdičku navíc. ()

Jardatekk 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že bych podobný job nějaký ten pátek vydržel dělat a popravdě ani bych se nenechal dlouho přemlouvat. Velmi přijemná záležitost. Jen mi tak nějak nesedí David s jeho přiznáním, ale to bude asi tím, že už je to prostě Hank z Californication :) Já se nyní natáhnu ve své grazonce na gauč ,navlečuji si pižamo neznámé značky, dám si Kofolu, k tomu sušenky Opavia , budu sledovat televizi značky Phillips a u toho budu přemýšlet o Audi R8 které nemám :) ()

Awer 

všechny recenze uživatele

Film je o jednu scénu delší než by mu slušelo, ale to už je holt Hollywood. Jinak příjemná podívaná pro volná dopoledne a deštivé večery. ()

Joachim36 

všechny recenze uživatele

Kupujte více, kupujte lépe, kupujte sofistikovaněji, kupujte, kupujte, kupujte. Chcete být přeci stejně úspěšní jako váš soused! Půjčte si více, půjčte si lépe, půjčte si sofistikovaněji, půjčte si, půjčte si, půjčte si. Chcete být přeci stejně úspěšní jako váš soused! Jo, film pro celou rodinu a ještě k zamyšlení. ()

DrifterSoul 

všechny recenze uživatele

Vtipně na vážné téma: (a) jaké přetvářky a manipulace jsou schopni lidé v honbě za penězi, (b) a jak se ti druzí jimi nechají hloupě indoktrinovat. Velmi aktuální téma.  Variace na prastaré americké přísloví, vystihující přízemní motivace velkého procenta lidské populace: "Keep up with the Joneses" ()

leafroller 

všechny recenze uživatele

Film se zabývá skutečnou formou prodeje, skutečným zaměstnáním a jasně nám ukazuje, že tato metoda nejen funguje, ale má vynikající výsledky. Tedy pokud ji aplikují ti správní lidé. O co snazší je předvádět různé vychytávky při jejich denním používání, než například chytat lidi za rukáv za nějakým stolkem uprostřed hypermarketu. A tak si většinu filmu vychutnáváte lehkost, s jakou dokážou naši profíci prodat cokoliv, co jim firma dá na seznam. No a pak přijde konec, kdy se nám tvůrci snaží sdělit svůj názor. Bohužel. A hrdina, místo aby po skončení vynikající sezóny opustil začínající krizovou oblast a vytvořil se svou novou láskou dokonalý tým v podobě tentokrát nefalšované skutečné rodiny, pokazí vybudované pozice nejen sobě, ale i ostatním z týmu a odchází z byznysu. I když nikdy nikoho k žádné koupi nepřesvědčoval, označí se za viníka úpadku svého nenasytného souseda. Tím tvůrce přenáší odpovědnost za neřízené zničující nakupování ze zákazníka na prodejce. Přišel jsem na buben, ale je to tvoje chyba, neměl jsi mi ty věci ukazovat..... Toto uvažování je podle mě škodlivé a pointa filmu nepravdivá. Prošvihli jsme krásný způsob, jak ukázat divákovi, že je to on, kdo může za svoje dluhy a ne nějaká společnost s kreditkami nebo výprodejová akce. No snad příště. ()

wairau 

všechny recenze uživatele

I když jsem ze spoilerů věděl, co můžu očekávat a nepředpokládal, že mě to osloví, opak byl pravdou. Příjemný film. I takhle vzniká ta spousta "cool" a "in" věcí, které nás obklopují a my si říkáme, kde se to proboha vzalo, taková pitomost a proč to najednou má (nosí) každý.... ()

Reklama

Reklama