Reklama

Reklama

Přátelská rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti. Jonesesovi mají lepší vztahy a rodinné návyky, než kterákoli rodina ve městě. Jediný problém je, že oni vlastně nejsou rodina, ale zaměstnanci tajné marketingové organizace… Absolutně dokonalá rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti na předměstí. Jejich noví sousedé jsou jimi nadšeni a Jonesesovi mezi ně hladce a přirozeně zapadnou. Tedy do té doby, než je potká náhlá tragédie a oni musejí přehodnotit své životní priority. Steve (David Duchovny) a Kate Jones (Demi Moore) mají vše, co by si manželský pár jen mohl přát: jejich děti, Jenn (Amber Heard) a Mick (Ben Hollingsworth), jsou inteligentní a zároveň atraktivní, žijí v bohaté čtvrti a jejich krásný velký dům je plný prvotřídních věcí. Nedávno se Jonesesovi spřátelili se svými sousedy, Larrym (Gary Cole) a Summer (Glenne Headly). Jenže nic není takové jaké se zdá. Když se na Jonesesovi podíváte blíže, začnete mít nepříjemný pocit, že něco zlověstného číhá hned pod povrchem. Až když musejí čelit nečekané katastrofě, ukáže se, kým ve skutečnosti jsou. (HBO Europe)

(více)

Recenze (352)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Z filmu jsem měl dobrý pocit, trošku předvídatelné, ale jinak vcelku bez chybičky. Skvělý nápad a opravdu není lepší reklama než ta, kterou produkují lidi svými zkušenosti.... A na chvilku jsem se po filmu zamyslel, co mi kdo v posledních letech hodně nabízel,... :) Dále skvělé obsazení Duchovnym, který se pro tyhle role narodil a skvělá a i ve 47 letech stále okouzlující Demi. Doplněni krásnou Amber Heard a sympatickým Benem Hollingsworth. Skvělá hudba, super hračky a káry a tak dále a tak dále. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

"Biznis je biznis", jak píšou slováci, ale to je nakonec jejich věc. Já si říkám, že tohle je prostě část té kultury, která mě míjí. Jenže utéct ji nemůžu. Bydlím mezi těmi, kteří v tom jedou, pracuju s nimi, jezdím skrz jejich satelity, nakonec mě i živí, peklo na zemi! A že nedělám dluhy,abych měl lepší auto, než soused Ken? No a co? Koho to zajímá? Banku určitě ne:-)))) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Všiml jsem si, že je teď v módě vrznout reklamu těsně před titulky, které se pak useknou. Nevím, který Jones to vymyslel, ale mám pro něj vzkaz, že jsem ochoten na to zapomenout, když mi na pár reklamních bloků půjčí svou Demi Moore. Pak jsem si tedy všiml také toho, že Jonesovi jsou všude kolem nás. Respektive jsme si jimi my sami navzájem, akorát je potíž v tom, že nám nikdo neplatí. Naopak - platíme my jim. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Reklamná filmová reklama filmového reklamného filmu, o reklame. Takej, aká sa len tak nevidí. Človek by dokonca aj uveril, že v Amerike môže niečo takéto existovať, hlavne keď nám tento nápad prezentujú Duchovny a Moorová (o sexi Amer Heard nehovoria). Akurát mi ten nápad prišiel veľmi málo vyťažený a rozvinutý, ostatne ako všetko vo filme. Škoda, toto mohla byť záležitosť takého kalibru ako Dékujeme, že kouříte. Takto je to "len" dosť solídna a neotrelá žánrovka. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Žádná sympatická postava a divná zápletka. Ale kromě příšerného konce, to bylo poměrně neokoukané. Dívat se na to dalo příjemně, ale ke konci už jsem se trochu nudila. 3* ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Velice originální, neotřelý a hodně současný námět, bohužel následné samotné zpracování značně pokulhává. Dokud se snímek drží v rovině " dokonalá rodinka " žijící podle nejmodernějších trendů a diktující svým sousedům co je " IN " ( tzn. 1/3 snímku ) jedná se o zdařilou podívanou. Bohužel v momentu, kdy se to zlomí na obyčejné romantické " drama " to jde se snímkem čím dál tím více z kopce a absolutním vrcholem je potom samotný konec. Tady už pouze scházelo, aby se celá ta fiktivní idilická rodinka dala i v reálu dohromady a žili spokojeně až do smrti :o( Přitom velká škoda, potenciál, ten tam rozhodně byl. To by ale snímek musel zůstat v rovině prvních cca 30 min a jít mnohem hlouběji k jádru věci. Mám ale silný pocit, že takovéto ambice ani sami tvůrci neměli. V rukou schopnějšího scénáristy a režiséra mohlo jít rozhodně o silnější podívanou. Herecké výkony standart. Nic víc, nic míň. V případě D. Duchovnyho se o " druhého Hanka Moodyho " rozhodně nejedná ( nevím, kdo přišel na takovýto příměr ), Demi neurazí a i v jejích letech ji to zatraceně sluší. Nicméně to nemění nic na faktu, že po opáčku v budoucnu rozhodně nesáhnu. Nevidím k tomu jediný důvod! Na jedno shlédnutí se to ale " přežít bez újmy " dá :o)60% víc ani ťuk..... p.s. to uživ. Beskydka....tak se na to koukni.... ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Už jsem dlouho neviděl film s Demi Moore, a už je to dlouho, co jsem viděl nějaký, kde by vynikala hereckým uměním - a konečně je tu. David není Hank Moody, jako kterého si ho nejvíc pamatuju z Califaornication, ale postava mu celkem sedne a s Demi se k sobě hodí. Přidáme jejich "děti" a máme ideální rodinku. Film je pohodový a originální. Nějakou dobu sledujete american dream, žádné trable a baví vás to. Ale kdy už přijde zvrat? Scénář je jednodušší, místy bych uvítal trochu hlubší psychologii postav. Ale celkem vzato pohodová oddechovka, 70% SPOILER: Závěr moc možností nenabízel, alespoň ho tvůrci neprotahovali. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

"Biznis je biznis"... v skutku zaujímavý nápad, dobre vybrané duo... no klišovitý koniec, prebudí sa svedomie pritom od začiatku je jasné ako to dopadne... 6/10 no nenudil som sa, ako prvotina fajn. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Téma (kritika?) dnešní konzumní společnosti je celkem "neomleté" a velmi trefné a v The Joneses je zpracováno na výbornou.Nejvíc si cením, že nás film netlačí k jednoznačným závěrům,ale jen poukazuje na aspekty a rizika daného životního stylu,pokud je doveden do extrému.Navíc je to celé podáno dost odlehčenou formou a ústřední dvojici(Demi-David) nechybí "chemie" a působí sympaticky...80% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Zajímavá myšlenka, která ale není dotažená (nebo je možná naopak přetažená). Kritika konzumního světa na eNtou. Jenže nejdřív se snímek tváří, jakoby chtěl být komedií a v závěru přichází coming outy jeden za druhým a je to trochu mišmaš a komedie se rázem toporně přemění v drama. Duchovny i Moore jsou velice sympatičtí, ale výše film nevytáhli. ()

predators 

všechny recenze uživatele

No ty vole! Nedovedu si představit, že by si teď všichni v baráku začali kupovat Harmany/Cardony, ledky, meďoury a iPhony. Běžím na golf, čau čau... 30% ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Tak zajímavou komedii jako je The Joneses jsem viděl už docela dávno a jmenovitě to byl snímek The Invention of Lying. Děj snímků je hodně zajímavý a konečně jsem se dočkal taky něčeho nového a neokoukaného. V hlavní roli se mi líbil jak Duchovny tak skvělá Demi Moore a dobře se povedl i výběr vedlejších rolí. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Podobne ladená polodráma-poloromantický film, ako bol SAMEC. Je to tak trochu povrchné, ale pritom je to o povrchnosti. Obsadenie predovšetkým vizuálne zaujímavé, snaha povedať niečo viac o dnešnej konzumnej spoločnosti smpatická, aj keď nie práve oscarová. Film určite neurazí... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

"Americká krása" trochu jinak. Film na jednu stranu působí dost chudě a televizně ale nápad má vynikající a pod vedením zkušenějšího režiséra se mohlo jednat minimálně o kultovní záležitost. Takhle to je jen slušný snímek s dobrými herci a výborným nápadem, který neurazí ani nenadchne. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V celku v pohode antireklama na konzum a zároveň reklama na tváre ako z katalógu. Demi Moore v najlepších rokoch, Duchovny vo svojom bežnom štýle, ktorý nič nepokazí, no a Amber Heard ešte v tom nevinnom šate, keď nikto o nej nevedel, ako je schopná vykadiť sa Deppovi do postele, ako to on sám uviedol na súde. Každopádne povinnú dávku homolobby pretlačila myšlienka, že sa oplatí byť sám sebou a nič nepredstierať len aby som vyzeral lepšie ako sused. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Ten dabing tomu dává na frak, jinak ale velmi příjemná změna na poli romantických filmů s lehce dramatickými prvky. Nejvíc oceňuji tu sebekritiku a vůbec pohled pod pokličku bohatých američanů a jejich závislosti na kapitalistickém konzumu. Na maximum to není, ale dobrý film to rozhodně je. 75% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vtipný a ironický námět všechno nezachrání, protože vyprávění rychle ztratí svoji kousavost. Místo útoku na bezhlavou spotřebu se mění v romantiku, která nefunguje a drama, které je na komedii příliš drsné a na drama zase slabé. Duchovny a Moore se nezapíšou mezi slavné milenecké páry historie. Bylo na podiv, že se spolu vůbec zapletli a zamilovali (?). Jejich "děti" tam byly spíš na překážku. ___ Námět k přemýšlení ale film dá a to hodně ironický, když si připomeneme, že jak Duchovny, tak Moore ve skutečnosti v reklamách na drahé blbosti, které všichni chceme mít, sami hrávají. /7. 1. 14./ ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 19.10.2013, réžia slovenského znenia (Markíza 2013) = - Opäť sa mi rozum pozastavuje nad tunajším mimóznym žánrovým zaradením v ktorom figuruje komédia, čoho následkom sú zmätené komentáre o tom, že (neexistujúca) "srandovná" rovina filmu až tak nerozosmiala. Nuž bodaj by aj. Veď ani ĽADOVÁ BÚRKA Anga Lee, z ktorej si debutant Derrick Borte odlúpol jednu dramatickú vrstvu, žiadne salvy smiechu nevyvoláva. Ako debutantovi mu odpustím, že našlapanú (a absolútne nevadí, že okato pvoplánovú) ostrú kritiku materialisticko - konzumného spôsobu existencie, ktorá je zlatým teľaťom drvivej väčšiny tzv. západnej civilizácie, v závere gradoval akousi nepravdepodobnou romantickou katarziou. Nebyť tohto komerčného ústupku, cieliaceho presne na toho konzumenta, ktorého kritizuje, dal by som full house. (20.9.2013) ()

Reklama

Reklama