Reklama

Reklama

Přátelská rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti. Jonesesovi mají lepší vztahy a rodinné návyky, než kterákoli rodina ve městě. Jediný problém je, že oni vlastně nejsou rodina, ale zaměstnanci tajné marketingové organizace… Absolutně dokonalá rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti na předměstí. Jejich noví sousedé jsou jimi nadšeni a Jonesesovi mezi ně hladce a přirozeně zapadnou. Tedy do té doby, než je potká náhlá tragédie a oni musejí přehodnotit své životní priority. Steve (David Duchovny) a Kate Jones (Demi Moore) mají vše, co by si manželský pár jen mohl přát: jejich děti, Jenn (Amber Heard) a Mick (Ben Hollingsworth), jsou inteligentní a zároveň atraktivní, žijí v bohaté čtvrti a jejich krásný velký dům je plný prvotřídních věcí. Nedávno se Jonesesovi spřátelili se svými sousedy, Larrym (Gary Cole) a Summer (Glenne Headly). Jenže nic není takové jaké se zdá. Když se na Jonesesovi podíváte blíže, začnete mít nepříjemný pocit, že něco zlověstného číhá hned pod povrchem. Až když musejí čelit nečekané katastrofě, ukáže se, kým ve skutečnosti jsou. (HBO Europe)

(více)

Recenze (352)

claudel 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně špatné, tohle téma jsem zpracované ještě neviděl. Žánrově bych to řadil spíše k dramatu, než ke komedii, protože úsměvných momentů tam bylo opravdu málo. A jak konstatoval můj taťka, na Davida Duchovneho a Demi Moore se dobře dívá, Amber Heard jakbysmet, takže jako sobotní večerní film, proč ne? ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Námět je za jedna, o tom žádná. Zpracování je bohužel výrazně slabší, největší slabinou byla absence jasného vymezení, zda jde o komedii nebo drama, protože z obojího to něco mělo, ale na komedii to bylo slabé a na drama taky. A přitom drama by z tohoto námětu mohlo být parádní, agenti jdoucí doslova přes mrtvoly jen aby splinili obchodní plán, prodejci životního stylu a iluzí, že s kosmetikou, auťákem či golfovými holemi postoupím ve společenském žebříčku o nějakou příčku výše. A příběh bez skrupulí s rostoucím napětím by mohl gradovat. To se nestalo a dostal jsem typicky podprůměrný hollywoodský závěr, kterak hlavní hrdina přejde na správnou stranu a ve jménu velké lásky s ním na druhou stranu přejde i jeho falešná manželka. Amíci patrně potřebujou uslintaný happyendy, ale mě to tááááááááák strašně nebaví a film to ukrutně sráží. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Další film jež se řadí do kategorie těch, z nichž se mi chce zvracet a dělá se mi z jejich obsahu fyzicky i psychicky nevolno. Hodně to sráží dost kýčovitý a v kontextu se vším předešlým naprosto debilní a zbytečný závěr. Americký film ale holt prostě musí skončit „šťastně“, ať už to působí jakkoliv trapně, podlézavě a nechutně. Reklama, reklamní a PR průmysl je špatný obecně, k tomu není potřeba navlékat na něj zlomyslné berličky jako že přivádí lidi k sebevraždě a kurví mezilidské vztahy, špatná je již samotná podstata daného problému, ne jeho následky. Demi Moore je dobrá herečka, k tomu velmi krásná i navzdory věku, který na ni jde vidět. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nápad výborný. Dokonalá fiktivní rodinka určující životní styl svého okolí, z čehož jednotlivým členům plynou provize. tady bylo všechno v pořádku a docela by mě zajímalo, jestli obchod na podobném principu už náhodou nefunguje. Nesedla mi ale druhá linie, ve které jednotliví aktéři vypadávají z rolí daných jejich zaměstnavatelem. Tam to byla celkem křeč. I přesto se na to dalo koukat a ta hodina a půl se dá považovat za příjemně strávený čas. 65% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Snad nebude tajemství a překvapení, když řeknu, že jsem na to koukal kvůli Duchovnemu. Film má neotřepaný námět. Který je určitě zajímavý. Ovšem jako komedie to neobstojí, ani kdyby se to sebevíc snažilo. Film není nějak vtipný ani humorný. Párkrát jsem se pousmál. Marketing hýbe světem a "rodina" Jonesových prostě ví jak na to. Zkrátka drsná a krutá pravda - což se taky na konci filmu ukáže. Jeden herec neutáhne film. A ani tak výtečný jako je Ducháček. (44 procent) ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Člověk by ani nevěřil, že z tak výborného námětu nakonec vznikne naprosto nicneříkající film. Škoda, mělo to obrovský potenciál, ale scénář stál prostě za prd. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Či už ide o to, že najdrahší tovar je na regáloch na úrovni očí. Či o to, že vo filmoch a seriáloch naše obľúbené postavy preferujú určité produkty. Alebo v neposlednej rade, že každé noviny a časopisy majú obstránku nejakú tú reklamu. Takže ak sa cítite ako obeť Konzumu, pozrite si že môže byť ešte aj horšie. Ak odoláte raz, skúsia to znova a znova a znova. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jeden skvely napad, ale to je vsetko. Nie je to vobec komicke, malo satiricke a skutocne problemy jednotlivych postav v druhej polovici filmu su rovnako umele ako dokonala fasada rodinky v prvej polovicke. Herci aj ked hraju bezchybne to uz nezachrania. Celkovo ma film uplne minul. Asi preto lebo som nikdy nebol stadovy typ, ktory musi mat najnovsie topanky, hodinky, Ferrari atd. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Uf, takový "product-placement" a skrytá reklama, která je i hlavním tématem filmu. Nápad velice dobrý, zpracování průměrné, ale stále na úrovni. Ke konci už scénáři dochází dech, ale v prvních třech čtvrtinách se jedná o svěží a zábavný film, který má co nabídnout (třeba super duo Demi Moore a David Duchovny). Pěkné, koukatelné - nic víc, nic míň. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Derrick Borte získal pro svůj debut velmi nápaditou předlohu, zpracoval ji však až trestuhodně sterilně. Film doplácí na známé úsloví "devatero řemesel, desátá bída" a jeho potácení se mezi žánry má za následek skutečnost, že ve výsledku není ani komedií, ani dramatem, ani slaďákem... není zkrátka ničím. Vzhledem k tématu je potom více než zvláštní, že se nedočkáme takřka žádného překvapení, zvratu nebo zlomu - na začátku nastavená laťka je celých 92 minut stereotypně podlézána a to je vše. Herci, kteří nikterak neomráčí, však podávají solidní výkony a jsou tím jediným, co snímek navrací do vod průměru. Jinak je to totiž pouze bezbřehá nuda. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Jsem neuvěřitelně úspěšná obchodnice......... Hned na začátku je jasné, že Jonesovi něco tají. Něco tu není v pořádku, někdo má problém. 16 minuta příběhu a já mačkám STOP/PAUSE a jdu si udělat kafe. Ne proto, že by mě to nabylo, ale proto, že tuším že pak už nebude čas. CITÁT - Vypadáš spokojeně, spal jsi dobře ?.......... Jedná se tu o psychologickou manipulaci z lidmi a různými druhy zboží. CITÁT - Proč doporučujete utrácet ?......... Rozhovor o záchodě okolo 40 minuty vás určitě rozesměje. CITÁT - Samo se zvedlo prkénko a zamávalo mi.......... Jonesovic život je velice imaginární, ale někde to musí mít své hranice. Rodina je v rozkladu, kde je chyba ? Lidi jsou však kvůli reklamě, image a chamtivosti schopni udělat téměř vše. Třeba dovést svou rodinu až na pokraj finančního a životního krachu. CITÁT - Co je tohle za život ?......... A konec příběhu ? Prostě bylo nebylo. Pravdivé story o reklamě. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Osobně bych dal asi o hvězdu méně, ale když o tom tak přemýšlím, nejednalo se o nic hrozného. Jen škoda, že mě film více neoslovil, nevtáhl do děje, protože ústřední námět není k zahození. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychovka, která umí plynule přecházet z komediální polohy do polohy vážnější. Námět skvělý, ale řekl bych, že ne zcela využitý. Film spíše jede podle osvědčené šablony nenáročných komedií, ale funguje i jako satira na současnou konzumní společnost. Herecké výkony na tento typ filmu nadstandardní, Duchovny je vyloženě perfektní a přirozený jako vždy. ()

Suzie05 

všechny recenze uživatele

Úplně mi to připomělo The Sims 3, povolání snů. Akorát s Davidem Duchovnym místo těch beztvarých paňáců. ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Super napad (za to tri hvezdy), ale slo z toho vytriskat vic. Jak to tu nekdo psal, proste prvni pulka terno, druha pulka americky spatne (pr. proc tam cpou do, ze je jejich syn gay?). Asi deset hvezdicek za telo Davida Duchovneho, jak to dela? A Demi taky docela umi hrat, coz je pro me prekvapeni. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Bylo těžký se rozhodnout, jestli 3 nebo 4*. Nápad skvělej, spád to taky mělo, ale šlo o typickej americkej kýč, kterej tomu všemu nasadil korunu. Líbilo se mi prostředí vidlákova pro bohatý, kde neni nic, jen uzavřená komunita snobů, co musej mít všechno a přitom pro to nemusej dělat nic, celej den si jen chodí po salonech nebo na golf, prostě dokonalá atmosféra pro dokonalej business. Věřim, že to funguje a řikám si, proč ne. Kdo nemá vůli a koupí si všechno, co mu někdo zabalí do pozlátka, klidně, ať ho vyždímou. Nejlepší byla kamarádka: "Ty hrnečky maj vážně pěkný:D." ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Parádní příklad marketingové manipulace. Asi to navrhnu do svojí diplomky :).. Ale abych se marketingu zastala, tak to není jen o tom oblbnout lidi, aby jako ovce slepě nakupovali. A tady je skvěle nasimulované, jak to zblbne i lidi, kteří v tom dělají.. jako u nás v Brně už snad není týdne, kdy by u nás ti otravní příživníci nezvonili a nevnucovali vám kraviny.. a ani 100x NE je neodradí. Ale všechno se koneckonců odvíjí od naší chamtivé povahy. Myslím, že Češi a Slováci by na toto nereagovali, my jsme zmagoření slevami, takže kdyby pokaždé Duchovny nezmínil, že to koupil ve výprodeji, jeho procenta by nestoupala. Příběh je to příjemný a konec fakt dobrý, měla jsem obavy, že tím zas všechnu to moc těch rodin zabijí, ale povedlo se jim zachovat si tvář. Ale pořád je to jen průměrně strávené odpoledne u tohoto filmu. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že tvůrci filmu vymysleli hodně zajímavý marketingový model, u kterého bych se ani tak moc nedivil, kdyby jednoho dne začal fungovat. Každopádně The Joneses jako film nabídnou kromě zajímavého konceptu docela solidní porci zábavy. Jen je škoda, že i když všechno vychází z hodně originální myšlenky, scénář má v určitých momentech slabší místa a vlastně celé směřování je od počátku čitelné. S takovým konceptem šla vymyslet o hodně lepší dějová linka. Ale jako oddechovka s Davidem Duchovnym a Demi Moore... Proti tomu nemám naprosto nic. Geez, I should say "icon" more often. ()

Reklama

Reklama