Reklama

Reklama

Přátelská rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti. Jonesesovi mají lepší vztahy a rodinné návyky, než kterákoli rodina ve městě. Jediný problém je, že oni vlastně nejsou rodina, ale zaměstnanci tajné marketingové organizace… Absolutně dokonalá rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti na předměstí. Jejich noví sousedé jsou jimi nadšeni a Jonesesovi mezi ně hladce a přirozeně zapadnou. Tedy do té doby, než je potká náhlá tragédie a oni musejí přehodnotit své životní priority. Steve (David Duchovny) a Kate Jones (Demi Moore) mají vše, co by si manželský pár jen mohl přát: jejich děti, Jenn (Amber Heard) a Mick (Ben Hollingsworth), jsou inteligentní a zároveň atraktivní, žijí v bohaté čtvrti a jejich krásný velký dům je plný prvotřídních věcí. Nedávno se Jonesesovi spřátelili se svými sousedy, Larrym (Gary Cole) a Summer (Glenne Headly). Jenže nic není takové jaké se zdá. Když se na Jonesesovi podíváte blíže, začnete mít nepříjemný pocit, že něco zlověstného číhá hned pod povrchem. Až když musejí čelit nečekané katastrofě, ukáže se, kým ve skutečnosti jsou. (HBO Europe)

(více)

Recenze (352)

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA HD - Po delší době snímek s originálním nápadem. Komediální drama a svět marketingu je dobré spojení. Demi Moore je opravdu sexy baba (na svůj věk určitě) a CZ dabing (zejména Petr Rychlý) tomu také dodal šťávu. 70% // (21.10.2016) UPC My Prime - I na podruhé mě film o skrytém marketingu a reklamním průmyslu fakt bavil. Skvěle vyobrazeno, jak jsou lidi schopní udělat kvůli prestiži a postavení cokoliv. Tentokrát jsem měl to štěstí na původní dabing, který byl kvalitou dosti srovnatelný s tím druhým od TV Novy, ale přece jen Rychlý je Rychlý a s ním to má větší grády. Jinak po dnešku zvedám procenta. 75% ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavá a originální komedie, která postupem času vyústí v drama. Příklad toho, když se marketingové praktiky vymknou kontrole (viz. konec). Jelikož se o marketing zajímám, tento snímek mne pohltil a já si ho perfektně užil. Velkou zásluhu na tom mají i povedené herecké výkony všech zúčastněných. Především Demi Moore se mi hodně líbila. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Taky jste čekali, že to celé bude trochu jinak? Ale tahle verze s tajnou rodinou možná byla lepší, než by se původně mohlo zdát. Pro mě stál zato hlavně konec, který byl sice trochu moralizující, ale aspoň tomuhle filmu dodal lepší (uvěřitelnější) vyznění. A nemám ráda Demi - ta ženská neumí stárnout. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

8.1.2011 ~ Já tak miluju případy, kdy nic nečekám, spíš nudu a hrůzu, a jsem mile překvapován. Takové chvíle bych vyvažoval zlatem a že jich vpravdě mnoho není. A rodinka Jonesových je vážně zlatá, od papínka po dcerušku. Fakt. ~ Do takového snobštějšího městečka přijíždí noví obyvatelé. Mají velký dům, perfektní auta, přepychové vybavení, jsou krásní, mladí, charismatičtí, okouzlující. Všechno jim jde, milují se, nejsou problematičtí, prostě všechno je tak dokonalé. A nad svými sousedy doslova vyčnívají. A vyčnívají mnohem výš. Prostě TEN americký sen. ~ Jenže rodinka Jonesových nemusí takhle vypadat i uvnitř. Co když je všechno trochu jinak. Co když je za vším stopa přetvářky, lží a podvodů. Jak moc dokáže síla peněz a vnuceného chtění zacloumat s člověkem, který pro to není stavěn a jen využil možnosti, aniž by věděl, k čemu se to upisuje? A jak tohle pozlátko dokáže ovlivnit okolí? Jak takové nevinné málo dokáže způsobit nádhery i utrpení. ~ Popravdě jsem skutečně čekal nějakou pitomost. Po přečtení perexů a shlédnutí trailerů jsem čekal nějakou rádoby komediální detektivku, u které jsem nějak nechápal přívlastek drama. A skutečnost? Drama u kterého mrazí to, že to skutečně může být skutečnost a o komediální složce nemůže být ani moc řeč. ~ Demi Moor stále umí vypadat a David Duchovny si vybrat film, kde ze sebe nemusí dělat blbce a oběma jsem byl schopen a ochoten jejich postavy uvěřit. Zajímavý nápad, zajímavý scénář, jen bych měl výhrady ke konci, ten bych si představoval jinak a pro mě osobně měl končit scénou Davida na noční silnici. Ne jak přichází, ale jak odchází. Tím by si mě film získal úplně. Takhle u mě "jen" skvělý nadprůměr. ~ PS: Taky máte takovou chuťna Coca-Colu? :)) ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Výborný námět, skutečně výborný, jen v konečném důsledku nevyužitý, film neudrží tempo a druha polovina filmu sklouzne do průměru a končí to nehezkým podprůměrem. Takže celkově průměr, ale protože ten námět je fakt parádní, tak jedna hvězda navíc. I za Davida Duchovnyho, který ma pořad charisma, narozdíl od Demi Moore, která jen nepřekáží a tím vlastně i zapadá do role, zajímavé je vidět tak detailně účinky botoxu (všimněte si, když se DM zamračí, jak zvláště se ji dělají vrásky na čele - jen nad obočím, ale u kořene nosu a nad kořenem nosu je to nepřirozeně hladké - prostě nic :) - škoda, že to nezařadili do filmu, taky by mu mohla dělat reklamu. ()

contrastic 

všechny recenze uživatele

Taková pohodová (dalo by se říct) komedie s myšlenkou, kde se sice moc nezasmějete, ale těch 90 minut uteče jako nic a to hlavně díky dobře fungující dvojici Duchovny/ D. Moore. Jako bonus - jedna docela kuriózní sebevražda :) ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Jonesovi, to je dokonalý film o lidské závislosti na závisti a ikonismu. Příběh na téma "Já mám, ty chceš!" Ono je to trochu i o lidské hlouposti a důstojnosti. Mě se to hodně líbilo, i přirozené plynutí a nenásilné herectví Davida Duchovny a Demi Moore. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Satira na konzumní život v USA anebo pustá komedie? 1)  Ať tak či tak, obraz snobského amerického maloměstského konzumerismu je velmi skličující. Chvíli jsem se dokonce domníval, že Jonesovi jsou nějaký meziplanetární výsadek, který na Zemi provádí sociologické šetření._____ 2)  Nedomnívejme se, že v Česku by podobná akce dopadla odlišně. Snad jen konzumní lákadla by byla skromnější. Jaký je ale rozdíl mezi gothajským salámem a syrovou šunčičkou z iberijských prasátek, když v obou případech nakonec praskneme stejně?_____ 3)  Spoiler. Psychologicky nepříliš věrohodný pan Jones a zcela nevěrohodná pointa vyznění filmu dost potopili. Mnohem více bych ocenil, kdyby všechny snahy pana Jonese vyzněly naplano, jeho žena zůstala u řemesla a jeho syn po svém přiznání spáchal sebevraždu. Bylo by to, jak to říci, hm... více ze života (některých z nás - poznámka optimisty)._____ 4)  49letý David Duchovny (otec) vypadal skvěle. Ze své touhy po mužích se vyznává v rozhovoru pro Advocate._____ 5)  25letému heterosexuálnímu Kanaďanovi Benjaminu Hollingsworthovi (syn) to taky docela slušelo. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

4.5! Famózní námět. S lepší, vyzrálejší a zkušenější režií bych šel na pět hvězdiček, protože David Duchovny je jako vždycky šarmantní a charizmatický, Demi Mooreové to stále sekne, "děti" jsou jako z reklamy... A ten marketingový nápad, na kterém film stojí, je tak prostý a efektivní, až mě fascinoval... To je, panečku, život... Aspoň na chvilku bych si ho rád vyzkoušel... Škoda, že film byl svěřen začátečníkovi, v jehož rukou to občas drhlo. Kdyby tenhle scénář natočil někdo, kdo umí s příběhem lépe pracovat a dát mu ještě více šťávy a chuti, vznikl by prvotřídní film. Takhle je to skvělý film, kterému něco chybí. Větší jiskra. A taky lepší hudba. Na druhou stranu, má několik znamenitých momentů a dokázal mě nadchnout. Výborný snímek... ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Už vím, co ze mě bude, až budu velká :) Skvělý a originální nápad a mezi Davidem a Demi to výborně jiskří. Zbytek je už jen taková vata, ale na oddechový film to stačí. ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Mám rád takovéto nenáročné filmy kde člověk nepracuje a neřeší velké problémy. Demi Moore ani jako herečku moc neznám. Její filmy a hlavně tvorbu nesleduji. V tomto filmu si mě získala. Asi bych měl přehodnotit svůj názor na ní.Nebýt tak blbého konce uvažoval bych na 5*. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Po slušném uvolněném a lehce nadsazeném nástupu komediální složka víceméně mizí a na povrch se dostávají všechny různé rodinné problémy známé z Beverly Hills a Dawsonova světa. Trošku zívačka, herecké výkony nejsou nijak extra oslnivé (Moody promine) a nikdo mě nedonutil hnout emocemi, abych někoho litoval, nenáviděl, miloval nebo si dokonce pobrečel. Hra na herectví si mě nekoupila, ale aspoň vím, jaký je údajný prototyp dokonalé americké rodiny. // 50% ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Námět filmu je skoro na poblití a děj se zřejmě může odehrávat pouze v USA, nicméně... Když odhlídnu, musím uznat, že jsem se nenudila. A jelikož pravda a láska zvítězila, mé nafoukané ego dostalo zadostiučinění. Drobná poznámka: čím je Demi Mooreová starší, tím je lepší. A to nejsem žádná její fanynka. Zatím, ale asi se k tomu schyluje. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Nečetla jsem obsah, takže začátek filmu se mi zdál skutečně nicneříkající, neb jsem netušila, jaký fake se tady přichystal. Námět je neotřelý a neotřele působí i dialogy, jen v první části. Pak se z toho stanou trochu patetické příklady lásky, která nenajde/najde naplnění v tomhle sledu. I tak je to zajímavé a docela vtipné, možná by ale stálo za to rozmyslet si, jestli byl apel udělat z toho komedii (která by tady stála za to) nebo drama (které z toho nevypadlo). ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Za originální myšlenku, překvapivě cynické pojetí a sympatického Duchovnyho (a překvapivě docela snesitelnou Demi) dávám čtyři hvězdy. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Dejte mi samé takové romantické komedie a nebudu si stěžovat. Od ostatních filmů typu "on potká ji" se Joneses liší především tím, že vztah je tu upozaděný před hlavním tématem, což je bezva. Výborně strávený čas. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dobrému obsazení a hlavně výbornému nápadu nakonec trošku podráží nohy očekávatelná poslední třetina filmu,kdy se z neotřelého stává standartní klišé.I tak ale platí,že samotný nápad je opravdu originální...70% ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Originální námět s kvalitním hereckým obsazením. Dokonalá rodinka dovede pobláznit své okolí a marketing hýbá celým městečkem. Romantika, kdy Demi Moore přejde do role chápající matky nad opuštěnou dcerou, či dokonalý závěr romantického odjezdu za otcem jsou trochu výchylkou tohoto jinak dobře natočeného snímku se strojově přesnou rodinkou. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Perfektný námet, a aj nápad celkovo. Dokonalý príklad materializmu a závisti, ktorá následne podporuje ľudskú nenásytnosť. Spočiatku som si myslel, že to bude niečo o programe na ochranu svedkov, ale napokon sa z toho vykľulo niečo úplne iné - a hlavne fakt originálne a zaujímavé. Avšak najväčšou chybou celého filmu bolo to, že sa to veľmi dlho vlieklo v rovnakom tempe a postupne to upadalo. Našťastie to zachránila posledná polhodinka celého príbehu, kde sa to všetko začalo lámať a konečne sa rozbehla aj dramatizácia. Naozaj škoda tej dlhej dlhej fázy, keď sa to zaseklo v určitom stupni - aj keď ani vtedy som sa nenudil, no predsa som ten zlom čakal o čosi skôr. Inak veľmi dobré - dalo by sa povedať, že dokonca poučné. Ako to vyzerá, keď je život ovládaný peniazmi... ()

Reklama

Reklama