Reklama

Reklama

Přátelská rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti. Jonesesovi mají lepší vztahy a rodinné návyky, než kterákoli rodina ve městě. Jediný problém je, že oni vlastně nejsou rodina, ale zaměstnanci tajné marketingové organizace… Absolutně dokonalá rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti na předměstí. Jejich noví sousedé jsou jimi nadšeni a Jonesesovi mezi ně hladce a přirozeně zapadnou. Tedy do té doby, než je potká náhlá tragédie a oni musejí přehodnotit své životní priority. Steve (David Duchovny) a Kate Jones (Demi Moore) mají vše, co by si manželský pár jen mohl přát: jejich děti, Jenn (Amber Heard) a Mick (Ben Hollingsworth), jsou inteligentní a zároveň atraktivní, žijí v bohaté čtvrti a jejich krásný velký dům je plný prvotřídních věcí. Nedávno se Jonesesovi spřátelili se svými sousedy, Larrym (Gary Cole) a Summer (Glenne Headly). Jenže nic není takové jaké se zdá. Když se na Jonesesovi podíváte blíže, začnete mít nepříjemný pocit, že něco zlověstného číhá hned pod povrchem. Až když musejí čelit nečekané katastrofě, ukáže se, kým ve skutečnosti jsou. (HBO Europe)

(více)

Recenze (352)

BluT 

všechny recenze uživatele

Námět skvělej, herci skvělý, ale celkový provedení vyznělo tak nějak polovičatě. Trochu škoda. Celkově to prostě nemělo takový to napětí nebo něco, co by diváka pořádně ponořilo do děje. 65% ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Za mě jednoznačně jednou a stačilo = dvě hvězdy. Při sledování jsme hlavně nevěděl jestli se mi má udělat zle (z toho co vidím) nebo to vypnout (z toho, že vlastně není na co koukat). Myšlenka filmu možná zajímavá je (i když nechutná), ta zápletka už je o dost horší (naroubovat na tohle love story...). Kdo nepředvídal ten konec "něco se zvrtne" a "happy ever after"? ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Ten nápad byl docela originální a sliboval mnohé. To by ale scénář nesměl obsahovat všechny možné klišé a tímhle všechen ten parádní potenciál zazdít...Naštěstí se na Demi pořád dobře kouká (o Amber Heard nemluvě) a Duchovny hraje zase spíš postavu bližší Moodymu než Mulderovi, takže i díky tomu panuje u mě v globálu spokojenost. 6/10 ()

Giggs 

všechny recenze uživatele

Vyborna, vtipna a originalna ukažka absurdnosti konzumneho spôsobu života a honby za materializmom, ktoru zabija bohužiaľ už pre podobne filmy tradične debilny, prvoplanovy zaver. ()

Dixiee 

všechny recenze uživatele

Super nápad a pěkná ukázka toho, jak to dneska ve světě chodí a jak dnešní lidé uvažují. Musíš mít všechno co mají ti okolo, protože jenom tak se jim můžeš vyrovnat. Ať žije spotřební svět. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Vyzdvihnu hlavně originální a především zajímavý scénář, neboť díky němu jsem si to pustil a díky němu nakonec hodnotím příliš vysoko. Demi Moore mi jinak nikdy nepřirostla k srdci a ani zde se to nezměnilo. To David Duchovny je jiná káva, a ačkoliv mi tyto role k němu moc nesedí, zahrál prostě skvěle. ()

Scevola 

všechny recenze uživatele

Originalne, trefne, na Demi Moore sa este stale dobre pozera. Bola to typicka lahka hollywoodska zabava, tentokrat ale so zaujimavou ustrednou myslienkou. 7/10 ()

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Velice mě zaujal originální marketingový nástroj, kterým Jonesovi jsou. Nejsem si zcela jistý, jestli by fungoval i v reálném životě, ale budiž. Potud byl film zajímavý. V okamžiku, kdy zabrousil do morální roviny, začal být tuctovým... ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Trochu mě mrzí, že se mi místo zajímavé sociologické výpravy do tajů společnosti dostalo klasické, předvídatelné romantiky. Myšlenka tohoto způsobu ovládání "vyšší střední" skrze propracované marketingové tahy mi přišla velice poutavá. Velká škoda, že tato (svým způsobem poměrně reálná a uvěřitelná) manipulace slouží pouze jako kulisa, místo toho, aby se stala hlavní podstatou filmu a vztahy v "rodince" ustoupily až na druhé místo. ()

airwolfis 

všechny recenze uživatele

Film pro všechny markeťáky ;o). Konečně film trochu moderního pojetí. Duchovny mi sice víc sedí neoholený jako Hank Moody, než jako učesaná dokonalost sama, ale ve spojení s Moore to docela jde. Za sebe 70%. ()

Honzeek95 

všechny recenze uživatele

Ve filmu funguje prakticky vše, pěkně se na to dívá, ale chybí mu nějaká lepší zápletka. Něco mezi třemi a čtyřmi hvězdami, za klišoidní a nudné zakončení dávám tři. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi hlavní myšlenka (nepřímá reklama), oba protagonisté, i když Duchovny je víc cool v Californication (čím to, že ho tvůrci obsazují do filmů, kde důležitou roli hraje LA, Hollywood, snobismus, pozlátko, luxus a plastické operace? Když honil mimozemšťany, taky mu to slušelo). Bylo to veeeeelmi oddychové a přitažené za vlasy a já si to moc užila. ()

Reklama

Reklama