Reklama

Reklama

Přátelská rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti. Jonesesovi mají lepší vztahy a rodinné návyky, než kterákoli rodina ve městě. Jediný problém je, že oni vlastně nejsou rodina, ale zaměstnanci tajné marketingové organizace… Absolutně dokonalá rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti na předměstí. Jejich noví sousedé jsou jimi nadšeni a Jonesesovi mezi ně hladce a přirozeně zapadnou. Tedy do té doby, než je potká náhlá tragédie a oni musejí přehodnotit své životní priority. Steve (David Duchovny) a Kate Jones (Demi Moore) mají vše, co by si manželský pár jen mohl přát: jejich děti, Jenn (Amber Heard) a Mick (Ben Hollingsworth), jsou inteligentní a zároveň atraktivní, žijí v bohaté čtvrti a jejich krásný velký dům je plný prvotřídních věcí. Nedávno se Jonesesovi spřátelili se svými sousedy, Larrym (Gary Cole) a Summer (Glenne Headly). Jenže nic není takové jaké se zdá. Když se na Jonesesovi podíváte blíže, začnete mít nepříjemný pocit, že něco zlověstného číhá hned pod povrchem. Až když musejí čelit nečekané katastrofě, ukáže se, kým ve skutečnosti jsou. (HBO Europe)

(více)

Recenze (352)

Tomu.Ver 

všechny recenze uživatele

Na zamyslenie, veru. Skryté reklamy sú všade ale toto je najviac. Veď USA, čo by sme mohli čakať. Oplatí sa vidieť, reálne vyobrazenie super marketingu :) ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

50%. Dle mého asi trošku promrhaný potenciál. Viděl bych to tak, že nápad a námět byl celkem netradiční a originální, nepamatuji si, že bych něco takového viděl. Svým způsobem se asi vtipnou formou snažil ukázat na to, jak jsou někteří lidé povrchní a svým způsobem "hloupí". Docela by mě i zajímalo, jestli něco takového v realitě funguje a nebo fungovat může. Ale zpět k filmu. Film se nemůže jakoby rozhodnout, kterým směrem se vydá - jestli komediálním nebo takovým, řekněme dramatickým či psychologickým. Je to taková směsice všeho a ani jedno nevyniká a ani jedno nejde do hloubky. Občas se zasmějeme, občas se můžeme možná zamyslet. Ale podnětů na zamyšlení je tam málo a hlavně málo hlubokých a na komedii je tam zase příliš málo vtipu. Je to takové nijaké, plané, řekl bych. je to škoda, protože buď z toho mohla být hodně dobrá komedie nebo celkem solidní psychologické drama. Takže nyní jen takový obyčejný film, dá se říci "o ničem". Howgh! ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Často si říkám, kam až jsou prodejci, obchoďáci či jejich šéfové schopni zajít, ale v případě, že doopravdy funguje něco na principu tohoto filmu, tak to už je opravdu silné kafe. Jinak filmově samozřejmě výborný nápad, originální námět, silné herecké obsazení a spousta vynikajících scén. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Originální satira na všechny ty retardované snobské čtvrti a obecně tuto rozumovou spodinu americké společnosti. A vlastně vůbec na tenhle současný konzumní a závistivý způsob života. Není to zbytečně přehnaná komedie ani přepálené drama. Tak nějak se z toho tvůrcům povedlo vyčarovat vcelku vyvážený film, který není ani trochu pitomý. Duchovny a Moore jsou samozřejmě perfektní. ()

Domec 

všechny recenze uživatele

Perfektni rodina, perfektni dum, perfektni veci, prefektni vztahy? Ne to tak docela. Tahle "perfetni" predmestka rodinka z americkeho snu totiz neni az tak docela rodina. Vlastne jediny vtah, ktery je poji je ten ochodni. Film je postavenej na opravdu zajimavem tematu, se kterym jsem se jeste nesetkala. Hercum nemam co vytknout, Duchovny a Moore jsou perfetkni herci jiz nejakou dobu a i kdyz Amber s Benem na platne nijak zvlast nepobyli, tak jejich pritomnost film nepochybne zprijemnila. Celkove pak dilo velmi dobre funguje a spise nez o komedii se zde bavime o dramatu. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Výborný námět a dobrá první polovina snímku je bohužel sražena druhou, blivajzně tahající za "srdíčko". Fuj. jinak ale film za podívání stojí. ()

Bivoy 

všechny recenze uživatele

Nápaditý film, který se ve druhé polovině snaží jít i trochu do hloubky a ukázat odvrácenou tvář života Jonesových, jejich vlivu na sousedy a potažmo i celé konzumní společnosti, kde je hodnota člověka stanovována podle ceny a značky jeho domu, auta, bot nebo třeba golfové hole. Škoda jen toho naprosto předvídatelného tuctového závěru. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Originální námět i promyšlený scénář, který kupodivu neskřípe ani v dialozích. Výborní herci -obzvlášť David Duchovny. Takový velký malý film, kterým se obzvlášť v USA nedává v kinech příliš prostor. A jsme u toho, co mi trošku vadí. Jakoby obsah byl v rozporu s balením - už to, že v tom hrají (byť skvěle) známé tváře je pro film tohoto obsahu rána pod pás. Jinými slovy o reklamě s reklamou. Aneb někdy i film o reklamě potřebuje reklamu. Chápu tvůrce, že jinak nemohl, na druhé straně není to tak trochu ironie? :-D 75% ()

embecka 

všechny recenze uživatele

Z filmu som mala paradoxne všetky pocity, okrem tých komediálnych. Myslím, že tento film je skôr taký pozlátený smútok. Ako veľakrát hovorím, príbeh s veľkým potenciálom, ale nevyužitým v takej miere, aby to ohúrilo. Plusové body za herecké stvárnenie, mínusové za primitívny koniec. Plusový bod za forever young Demi, mínusové za Duchovneho, lebo tu som si prvýkrát uvedomila, že ma akosi irituje jeho tvár, napriek tomu, že na úlohu sa hodil. ()

Nolanofil 

všechny recenze uživatele

Výborný námet zráža slabý scenár. David a Demi sú super a výborne im to spolu ladí... inak je to asi najdrahšia reklama na AUDI a mobili a neviem čo ešte v tom filme ukázali. Mohol to byť najoriginálnejší malý film posledných rokov, no nieje.. škoda. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Ani bych neřekl,že ten film má dobrý nápad.Řekl bych,že má prostě nápad.A to je kromě pár,ne tak často viděných herců všechno.Na komedii to není vtipné a na drama je to moc plytké a oddychové. ()

frolish 

všechny recenze uživatele

Zhruba do konca druhej tretiny filmu som to vnimal ako prijemnu, dobre odsypajucu oddychovku s originalnym nametom a skutocne sympatickym hereckym obsadenim. Chybala tomu vsak nejaka hlbsia idea a napredovanie deja. A ta nahle prisla, v ovela prirodzenejsej forme aku by som cakal, a dodala tej obycajnej oddychovke novy rozmer. Imponuje mi, ze film sa napriek tomu naozaj na nic nehra a skromne nam serviruje ten jednoduchy pribeh, ktory vsak imho skryva viac ludskosti a zivotnej pravdy, ako by sa na prvy pohlad mohlo zdat. 85% ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Nenáročná oddechovka s originální nápadem, pohodovou atmosférou a fajn herci jo. Ale komedia teda ne. I když tomu chybí vtip, tak to má pohodáře Duchovnyho, pořád krásnou Demi, super Amber a Audinu na každým rohu, 5/10. ()

TrebleClef 

všechny recenze uživatele

Dobrej job:) jestli někdo o něčem takovym víte, jdu do toho;) jinak velké překvapení v dobrym smyslu. Duchovnyho i Můrovou nemusim, o to větší zážitek to byl. Skvělá reflexe amíků. ()

ladno 

všechny recenze uživatele

Nuda. Dobrá komédia sa na ekonomickej teórii utajeného marketingu stavať moc nedá. A ak sa aj dá, určite takou komédiou nie sú Jonesovci. 40% ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělý film, kterému k pěti hvězdičkovému hodnocení chybí půl hvězdy za nedostatek hloubky v příběhu. Tam kde jindy by mi to nevadilo, zde bych větší propracovanost situací očekávala. Nicméně i tak dávám 90%. Neskutečně dobrý námět, skvělé herecké výkony a až na trapný heppy end dokonalé. Krásná ukázka toho, jak se mi lidi necháme rychle zblbnout. ()

Reklama

Reklama