Reklama

Reklama

Zlý vladař Vladan (M. Slaný) svými dobyvačnými válkami sužoval celou zemi, zatímco král Dobromil (J. Abrhám), který panoval za velikým jezerem, byl dobrotivý a lidé se tu měli jako v pohádce. Ostatně nedotknutelnost tohoto království prý zaručovalo kouzlo skryté ve vzácném šperku, rubínovém srdci. A právě o ně začne usilovat královna ohně (J. Schneiderová), která touží zvítězit ve věčném sporu se svou sestrou, královnou vod (S. Postlerová). Aby přinutila krále vzdát se srdce, začaruje jeho dceru Marianu (P. Tenorová) do ohnivého plamene. Žádný z mladíků Dobromilova království nemá dost odvahy, aby Marianu vysvobodil. Král se tedy pomocí kouzelného prstenu přenese do Vladanovy říše, kde jednoho dne objeví statečného mládence (M. Kraus). Jmenuje se Tadeáš, má pro strach uděláno, a navíc ho nikdy neopouští dobrá nálada. Zdá se, že princeznině vysvobození nic nebrání. Jenže královna ohně a král Vladan se svých zlých úmyslů jen tak nevzdají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (378)

type_B odpad!

všechny recenze uživatele

Zápletka vycucaná z prstu v sobě nezapře prvky podřadné fantasy adventury. Děj plyne. Velmi nezajímavým způsobem, žádná dramatická akce, žádné napětí nepotěší diváka. Když k tomu připočtu, že hlavní hrdina je antisympaťák, kterému přejete, aby ho už konečně pověsili, vychází mi odpad. A dotvrzují to jen debilní pokusy o gagy, které má ve scénáři Dejdar. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

to, že Česká televize je (jak jsem se dočetl) jediným producentem tohoto pokusu o pohádku, je podle mě jediný důvod, proč jej uvedla.. (ano, naivně věřím, že to je ten důvod.. protože každý normální člověk si přece musí v porovnání s českými pohádkovými klasikami všimnout, jaká je to s prominutím sra*ka) ..proč ji ale proboha museli dát zrovna na Štědrý večer, to mi už do hlavy nejde.. a musím se pozastavit nad tím, že režisér Zdeněk Zelenka si v rozhovoru pro Magazín MF Dnes Martina Krause tak pochvaloval.. já jsem teda takhle prkenného (ne)herce už pěkně dlouho neviděl.. na někom takovém se zkrátka pohádka postavit nedá.. a ostatní herci nebyli o nic lepší.. 1* za snahu ()

Reklama

SonGokussj odpad!

všechny recenze uživatele

Po 5 minutách mi to bylo jasné. Dal jsem příležitost dalších 20 minut a s radostí pak přepl na jiný program. Trapné scény, trapné efekty, trapné dialogy. Zdá se to jen mně, nebo všechny "nové super pohádky" mají asi 20 herců a tím to končí. Se radši podívám na Císařův Pekař - tam to aspoň žije. Tohle bych zařadil mezi nástroje pro mučení čarodějnic. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pohádky jsou hlavně pro děti a těm většinou stačí ke štěstí málo. A tady navíc dostanou i písničky. Takže byť mi byl Kraus ultraprotivný a ostatní herci působili jako z amatérského filmu, tak Kouzla králů nijak výrazně nevybočují z řady hnusných pohádek, kterými české daňové poplatníky už nějaký ten rok trestá ČT. Takže nepřekvapivě 2* ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ani jsem to nedokoukal....bída...kde jsou ty proslulé české pohádky??? Proč se teď točí takové hrůzy? Nepamatuji si, kdy mě naposled zaujala nějaká novodobá česká pohádka natolik, že bych si ji pustil po čase znova (jako Pyšná princezna, S čerty..., Tři oříšky...., ad.) ... 2* jsou za Abrháma, Šafránkovou a Skopala... ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Při skladbě "Buchet je spousta" probíhá pár koridorem zámecké kuchyně. Proběhnout by ovšem takto nemohli, jelikož tato chodba v kuchyni na zámku Žleby je slepá s jedním jediným vchodem. Ve skutečnosti vybíhají z bourárny masa a vracejí se do hlavní "varny". (DexMASTER094)

Reklama

Reklama