Reklama

Reklama

Zlý vladař Vladan (M. Slaný) svými dobyvačnými válkami sužoval celou zemi, zatímco král Dobromil (J. Abrhám), který panoval za velikým jezerem, byl dobrotivý a lidé se tu měli jako v pohádce. Ostatně nedotknutelnost tohoto království prý zaručovalo kouzlo skryté ve vzácném šperku, rubínovém srdci. A právě o ně začne usilovat královna ohně (J. Schneiderová), která touží zvítězit ve věčném sporu se svou sestrou, královnou vod (S. Postlerová). Aby přinutila krále vzdát se srdce, začaruje jeho dceru Marianu (P. Tenorová) do ohnivého plamene. Žádný z mladíků Dobromilova království nemá dost odvahy, aby Marianu vysvobodil. Král se tedy pomocí kouzelného prstenu přenese do Vladanovy říše, kde jednoho dne objeví statečného mládence (M. Kraus). Jmenuje se Tadeáš, má pro strach uděláno, a navíc ho nikdy neopouští dobrá nálada. Zdá se, že princeznině vysvobození nic nebrání. Jenže královna ohně a král Vladan se svých zlých úmyslů jen tak nevzdají… (Česká televize)

(více)

Recenze (377)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se hodně nepovedlo... od katastrofálního castingu a "hereckých" výkonů v hlavních rolích přes podivně zmatlaný příběh, který působí mnohem delší než je jeho reálných 75 minut, a v němž se najde čas i na patřičně strašlivou "veselou písničku", až po naprosto zoufalé "CGI efekty". Heslo "když na to nemám, tak to nedělám" je zjevně tvůrcům této pohádky cizí. U scény, kdy se podivně poskakující a halekající dřevem vyztužený Martin Kraus bije s "děsuplnými" křišťálovými lebkami, jsem se pobavil jako už léta ne. Bohužel ne tím správným způsobem:P Jediní, kdo se jakž takž drží, jsou Josef Abrhám s Libuší Šafránkovou, ale ti jaksi nemají co hrát. Takže děkuji pěkně, ale tohle už opravdu víckrát ne. 20% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Bylo pro mě fakt trýznivé vidět během páru dní dvě české pohádky poslední dekády a obě ohodnotit jednou hvězdou, protože prostě za víc nestály. Tohle byla hrůza s tragickým Krausem v hlavní roli (to se vážně nenašel nikdo lepší?) a s bohužel směšnými Abrhámem a Šafránkovou. Bože, jak hluboko ještě české pohádky klesnou? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám pohádky rád, protože se nejvíc přibližují fantastickým světům se středověkou tradicí, které si ve filmech vysloveně užívám. Jenže tady ty dvě království, které protíná jezero větší jak Atlantický oceán přeci jen bylo trošku za hranicí snesitelnosti. Stejně tak i záchrana princezny...Trapnější a rychlejší záchranu jsem vlastně v pohádce ještě nezažil a úžasný bylo, jak během jednoho dne skončila i svatbou. Plus herci tomu taky dvakrát nedali a jediní normální tu byli Abrhám a Šafránková. Snad jen proto, že k pohádkám už tradičně mají cit. Přitom exteriéry byly standardně super a digitální prvky také neurážely. Jako celek ale hrůza hrůz. Královna ohně je mimochodem podle mě nejsmutnějším záporákem v pohádkách, kterého znám. Její sestra - královna vody - byla nafintěná, až to hezký nebylo a zapálit alespoň jeden barák si ohnivá královna zasloužila. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Poddaní z podhradí bohorovně berou mladého pana krále kolem ramen, české pohádky jsou i více než 20 let po pádu minulého režimu rovnostářské. A navíc toporně napsané, zahrané i natočené. Tohle nikdy nebude pohádková klasika... ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Proč chce naše tedy Česká televize plnit svého každoročního bobříka pohádek těmahle ubohostma. Poté, co se znemožnil (a ještě znemožní) Vorlíček, Herz a další, je tentokrát panem na holení Zelenka. Marně jsem vkládal naděje do mého dosud docela oblíbeného autora televizních filmů a inscenací, marně očekával pěkné a chytré dialogy. Nedostalo se mi ničeho z toho. Staří herečtí matadoři a docela hezká princezna prostě nemohou napravit dojem ze slabého příběhu, hloupých dialogů, infantilních vtipů, tragické hudby a otřesných triků. Jak to, že Zelenkova 15 let stará Nesmrtelná teta vypadá po téhle stránce asi třicetkrát líp? Sice to má alespoň nějaký děj na rozdíl od např. Království potoků před dvěma lety nebo Tří srdcí před rokem, ale stejně mi nezbývá než královsky zařvat: "TAK TAKHLE NE SOUDRUZI!" ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Bleskům, třeskům, fí fí fí!“ To jsem zas jednou sebral odvahu podívat se na novější pohádku. Jestliže se člověk musí stydět za většinu postav, je to velmi zlé, ale dá se to třeba ještě nějak přetrpět. Když mu však div nezačnou krvácet uši při papírem šustících partech Abrháma či jeho dialozích s Šafránkovou (ta z toho díky menšímu prostoru vychází lépe), chce se jednomu brečet. Jenže divák se bohužel při vší té mizérii nedočká ani špetky humoru, i když zde nějaké pokusy jsou (Dejdar se svým: „Už zase zavírají komedianty!“…ha ha ha, tomu se říká ironie). I ta animace a triky, které se zpočátku nezdály tak špatné, jdou postupně do kytek. Za těch pár nadějných nádechů nad vodou, které nakonec skončily utonutím, ještě 1*. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vladane, Vladane, je to průser ne, že ne… Sebevražda scénářem, hrdinou chichotavý Viky Cabadaj, ústřední píseň připomínající reklamu na tavený sýr, texty Lou Fanánek Hagen…, nechci do ústavu, já vám na to seru! Zelenka se stal potulným komediantem televizní tvorby a česká pohádka je už docela blízko druhému břehu řeky Styx.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Přehrávání na každém kroku, zoufálé efekty (když na to nemám, tak to nedělám, ne?), mizerná kamera i děj a jako vrchol špatně naaranžované paruky. Vánoční exodus v celé své kráse. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Je těžké říci, co drhne více: zda scénář nebo topornost hlavních mladých představitelů, která hraničí s pokleslým ochotničením. Režie i špičkoví herci situaci hasí, co mohou, ale proti takto rozpoutanému požáru jsou opravdu bezmocní. Občasná zajiskření v dialozích Abrhám-Šafránková ani závěrečná píseň mnoho nezmohou. Zelenka jako scénárista nachystal sobě jako režisérovi takřka neskousatelnou potravu. Paradoxně nejlépe dopadly obě sesterské královny: jak ta přes žár, tak ta s tím nepotlačitelným sklonem k hašení a vůbec zachraňování. Klenotů pomálu, zato šuntu všeho druhu hromada! Vánoce jako posilvestrovská kocovina! Bože, bože! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Všechny ty Zelenkovy pohádky jsou lehce zaměnitelné. Je to škoda, protože opět sem tam nápad by se našel. Ale jako celek je to marnost nad marnost. Lépe mohla být rozehrána královská dvojice Abrháma a Šafránkové nebo oheň a voda Schneiderové a Postlerové, ale ani ty nemají mnoho co hrát, přestože jejich kostýmy jsou efektní. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Při troše snahy by to mohla být výborná pohádka. Rušilo mě, že princezně končí čelo zhruba tam, kam si dívám čelenku, aby mi vlasy nepadaly do obličeje, rušilo mě, že nebyly jasné vztahy vedlejších postav. Vadilo mi, že princezna, která měla být jemná a hodná, se projevila jako hysterická kačena, které člověk to zakletí vcelku přál. O tom, co si myslím o někom, kdo objímá hořící lidi, se nebudu rozepisovat. Ale ta ohnivá potvora byla povedená, královna in memoriam také (mluvím o nápadu i představitelce). Byla tam hezká písnička a pro ty makové koláče na konci jsem ochotná odpustit i to, že si příběh v posunu pomáhal berličkami zbytečných hloupých (nebo zbytečně hloupých?) kouzel. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tak takhle teda ne.. Kde jsou ty časy, kdy si tvůrci pohádek nemuseli vypomáhat nesmysly typu „chci princeznu, ona hoří (nebo o co tam šlo), tak ji obejmu a všichni budou šťastní a spokojení, aby i v dalším roce mohli vyprodukovat podobně laděnou pohádku prazvláštních kvalit“..? Aspoň, že té Tenorové to sluší.. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Jedna z mnoha pohádek, na které možná člověk rychle zapomene, ale já ne. Sice budu vyčuhovat z řady, hlavně díky svému hodnocení, ale to mě rozhodně nevadí, ba naopak, hřeje mě to. Líbil se mi jak příběh, tak písničky. Prostě je to pouhá oddechovka, od které když se nic nečeká, tak příjemně pobaví. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdepak nebudu se tady kasat a shazovat tuto pohádku ještě více. Nic jsem neočekávál ale přece jen sem nakonec jakousi štědrovečerní nadílku dostal. I když pohádky v minulých letech na Šťedrý den bývaly o dost lepší. Celkový nápad, vyznění a titulní píseň si dvě hvězdičky zaslouží. Nejvíce mě na těchto filmech trápí finální dabing. Je to opravdu hodně slyšet pane režisére. ()

A_FISH odpad!

všechny recenze uživatele

I přes to, že film končí až za půl hodiny, mohu s klidným svědomím říct, že Kouzla králů je ta nejhorší vánoční premiérová pohádka, co jsem kdy viděl. Nejen, že to je stupidita plná mladých a nezkušených herců-neherců, ale i výkony ostřílených televizních harcovníků (abrhám, dejdar) mi připomínají cimrmanův Vítr z hor.... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ani jsem to nedokoukal....bída...kde jsou ty proslulé české pohádky??? Proč se teď točí takové hrůzy? Nepamatuji si, kdy mě naposled zaujala nějaká novodobá česká pohádka natolik, že bych si ji pustil po čase znova (jako Pyšná princezna, S čerty..., Tři oříšky...., ad.) ... 2* jsou za Abrháma, Šafránkovou a Skopala... ()

paascha 

všechny recenze uživatele

uf, to bylo něco. Triky jako ze Studia Kamarád, výkony jako z představení Jedličkova ústavu a celkem ještě hůře. Abrhámovy nové zuby jsou příšerné, děti v hlavních rolích by si měly najít jinou práci, snad jen ta Libuška zůstává tak nějak stejná:-) ()

Reklama

Reklama