Reklama

Reklama

Zlý vladař Vladan (M. Slaný) svými dobyvačnými válkami sužoval celou zemi, zatímco král Dobromil (J. Abrhám), který panoval za velikým jezerem, byl dobrotivý a lidé se tu měli jako v pohádce. Ostatně nedotknutelnost tohoto království prý zaručovalo kouzlo skryté ve vzácném šperku, rubínovém srdci. A právě o ně začne usilovat královna ohně (J. Schneiderová), která touží zvítězit ve věčném sporu se svou sestrou, královnou vod (S. Postlerová). Aby přinutila krále vzdát se srdce, začaruje jeho dceru Marianu (P. Tenorová) do ohnivého plamene. Žádný z mladíků Dobromilova království nemá dost odvahy, aby Marianu vysvobodil. Král se tedy pomocí kouzelného prstenu přenese do Vladanovy říše, kde jednoho dne objeví statečného mládence (M. Kraus). Jmenuje se Tadeáš, má pro strach uděláno, a navíc ho nikdy neopouští dobrá nálada. Zdá se, že princeznině vysvobození nic nebrání. Jenže královna ohně a král Vladan se svých zlých úmyslů jen tak nevzdají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (378)

type_B odpad!

všechny recenze uživatele

Zápletka vycucaná z prstu v sobě nezapře prvky podřadné fantasy adventury. Děj plyne. Velmi nezajímavým způsobem, žádná dramatická akce, žádné napětí nepotěší diváka. Když k tomu připočtu, že hlavní hrdina je antisympaťák, kterému přejete, aby ho už konečně pověsili, vychází mi odpad. A dotvrzují to jen debilní pokusy o gagy, které má ve scénáři Dejdar. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Bleskům, třeskům, fí fí fí!“ To jsem zas jednou sebral odvahu podívat se na novější pohádku. Jestliže se člověk musí stydět za většinu postav, je to velmi zlé, ale dá se to třeba ještě nějak přetrpět. Když mu však div nezačnou krvácet uši při papírem šustících partech Abrháma či jeho dialozích s Šafránkovou (ta z toho díky menšímu prostoru vychází lépe), chce se jednomu brečet. Jenže divák se bohužel při vší té mizérii nedočká ani špetky humoru, i když zde nějaké pokusy jsou (Dejdar se svým: „Už zase zavírají komedianty!“…ha ha ha, tomu se říká ironie). I ta animace a triky, které se zpočátku nezdály tak špatné, jdou postupně do kytek. Za těch pár nadějných nádechů nad vodou, které nakonec skončily utonutím, ještě 1*. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Při troše snahy by to mohla být výborná pohádka. Rušilo mě, že princezně končí čelo zhruba tam, kam si dívám čelenku, aby mi vlasy nepadaly do obličeje, rušilo mě, že nebyly jasné vztahy vedlejších postav. Vadilo mi, že princezna, která měla být jemná a hodná, se projevila jako hysterická kačena, které člověk to zakletí vcelku přál. O tom, co si myslím o někom, kdo objímá hořící lidi, se nebudu rozepisovat. Ale ta ohnivá potvora byla povedená, královna in memoriam také (mluvím o nápadu i představitelce). Byla tam hezká písnička a pro ty makové koláče na konci jsem ochotná odpustit i to, že si příběh v posunu pomáhal berličkami zbytečných hloupých (nebo zbytečně hloupých?) kouzel. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Už jsem to psal mnohokrát - po roce 89 šly u nás pohádky rovnou do prdele a tenhle trend se asi jen tak nezmění. Kouzla králů jsou další z dlouhé řady scenáristicky prázdných sraček, jejichž vizuál je často vyloženě odpudivý. Zpětně se divím, za co jsem dal tu druhou hvězdičku, protože to vážně byla bídná sračka. 30% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tak takhle teda ne.. Kde jsou ty časy, kdy si tvůrci pohádek nemuseli vypomáhat nesmysly typu „chci princeznu, ona hoří (nebo o co tam šlo), tak ji obejmu a všichni budou šťastní a spokojení, aby i v dalším roce mohli vyprodukovat podobně laděnou pohádku prazvláštních kvalit“..? Aspoň, že té Tenorové to sluší.. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Režisér Zdeněk Zelenka dostal nabídku natočit štědrovečerní pohádku. Zadání znělo natočit veselou pohádku, jelikož rok předtím měla Česká televize smutnou pohádku a lidé protestovali. (cariada)
  • Natáčení probíhalo na zámku Žleby (knihovna - zámecká pokladna, kuchyně), na hradě Kost a v Hoslovickém vodním mlýně. (ČSFD)

Reklama

Reklama