Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o tom, co způsobila jedna lež a touha po zbohatnutí... V rozdělené vile žijí čtyři rodiny. Nejpočetnější je Vondřichova, rodina člověka, který jen šetří. To pan Podhrázký utápí všechny své příjmy nakupováním novin, z nichž vystřihuje zajímavosti. Pan Strasík zase své příjmy topil v nakupování losů, na něž nikdy nic nevyhrál, takže se s ním jeho žena rozvedla, ale žijí dál ve společném bytě. Mladí manželé Koubovi mají také dost účelové manželství – on je instalatér a ona jako dispečerka OPBH ho posílá na úkoly, které jim nesou. Kouba chce jednou zamaskovat telefonní číslo své milenky, a tak řekne ženě, že je to číslo losu, který dostal od Strasíka (ten mu dá dávno prošlý los). Číslo však vyhraje 100 000 korun, a tak ve všech rodinách, s výjimkou Strasíka, který vítězný los vlastní a má jím podložený stůl, začne hon za výhrou, v němž se odhalují charakterové vlastnosti nájemníků… (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Miroslav Sobota bol český režisér, ktorý celú svoju kariéru zasvätil práci na tvorbe filmov, určených pre televíznych divákov. V období od sedemdesiatych rokov minulého storočia až po rok 2007 sa výhradne venoval ich režírovaniu. Na svojom konte má mnoho TV titulov. Jedným z nich je aj snímok "Hlavná výhra", ktorý zrealizoval v roku 1982. Jedná sa o jednoduchú rodinnú komédiu, pri ktorej sa však dá tak trocha pobaviť, vďaka jeho skúsenostiam a profesionalite, aj po viac ako štyridsiatich rokoch od jej premiéry. Je to komický príbeh o štyroch rodinách, ktoré žijú v jednej pražskej vile. Všetko sa to točí okolo výherného tiketu na sto tisíc československých korún, ktorý poriadne rozvíri atmosféru, emócie a vzťahy medzi susedmi. ** ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Excelentní Petr Nárožný ztvárňující notorického "A rádio nepouštějte, stejně pořád hrajou..." šetřila Vondřicha je ten nejlepší důvod, proč Hlavní výhru vidět. Film sám o sobě není nijak zvlášť vtipný, zápletka s losem je prostinká, pointa očekávaná a herci tudíž nemají moc co hrát, ale právě komandující škrt Nárožný se (podobným způsobem jako v inscenaci Lustr) postaral o to, že padesát minut uteklo rychle a nakonec i příjemně. Poněkud překvapivě se mi celkem líbil i Jiří Císler, ale stejně jsem se nemohl ubránit dojmu, že jeho postavu měl hrát spíše někdo jako Miloš Kopecký. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Donekonečna a dokola omílaná banalita o odsouzeníhodné touze po rychlém zbohatnutí. Výteční herci a závěr jako z čítanky. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Sympatický pokus o tom, co se může stát, když se lže a jeden zatoulaný výherní los může všechno změnit. Herci byli dostatečně kvalitní, aby předvedli výborné výkony, nápady ve scénáři byly a zpracování bylo průměrné s občasnými záblesky geniality. Jiří Císler hrál svého Štrasíka milujícího losy nejlépe a nepřehlédnutelný byl i demagogický Petr Nárožný v roli hlavy rodiny. Pobavil jsem se slušně. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A co kdybych jí to, pane Strasík, všechno vysvětlil ?? Co kdybych jí řekl pravdu ??" - "No, ty si se snad zbláznil ?? Ženský pravdu ?? Nota bene vlastní ??" ;) ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Výborná dopolední TV veselohra!!! Nárožnej nemá chybu... Škrt, žiďák.... no prostě borec nakonec. Opravdu jsem se docela nasmál ;) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Téměř bezchybná televizní komedie. Chtělo by to přidat více bláznivějšího vtipu a vyšperkovat dialogy. Občas byly lehce tupé. Ale i tak je to velmi milý příběh ze života v jednom domě a ten samozřejmě nebývá jednoduchý, zvláště to bývá v případech, kdy se něco semele. Herecké obsazení bylo přesně podle mých představ. Rodina Petra Nárožného byla skvělá, ale když se to vezme kolem a kolem, tak v každé rodině bylo něco. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Bylo by to na dvě, ale k vůli Nárožnému, který (mimo jiné) vyndavá z fénu topná tělíska, protože ,,moc žerou", jedna navíc. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

V jednom domě se sešla partička podivných lidí, ale exceloval lakomec v podání Petra Nárožného. Hlavně díky němu jsem se dobře bavil, protože měl opravdu velký prostor. "Papírek k papírku, tuna je za chvilku." ()

otík 

všechny recenze uživatele

Celkem úsměvná, ale také docela zdlouhavá televizní komedie o lži a jednom losu. Prostopášný manžel nakuká naivní manželce, že telefonní číslo napsané na kousku papíru v jeho bundě patří losu a roztáčí se kolotoč lží a totálního nedorozumění. Do děje zasáhnou i další rodiny z činžáku, přičemž prim hraje ta Nárožného, která je opravdu povedená. Určitě mohla být komedie vtipnější a hlavně kratší, dramaturg by potřeboval vytahat za ucho. Hudba: Milan Baginský. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Vtipná televizní komedie s kvalitním hereckým obsazením v čele s Harpagonem Petrem Nárožným. Pobavila jsem se. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

"Člověk čeká instalatéra a dočká se své první lásky." Hezky to začne a ještě lépe pokračuje. Komedie s velmi kvalitním obsazením, kterému vévodí Petr Nárožný jako nesnesitelný šetřílek. " To by jsme se nedoplatili, to by bylo inkaso jak jitrnice." ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná komedie plná typicky českých charakterových vlastností. Jak již bylo mnohými přede mnou řečeno, nejlepší byl asi Nárožný coby až chorobný šetřílek věčně komandující svoji početnou rodinu a využívající hromadný rozvoz od souseda. Vtipný byl i Řehoř hromadící staré výstřižky z novin a Císler s jeho šovinistickými moudry: "Ženskej mozek je úplně stejněj jako mužskej, jenomže je úplně jinej.":) Pobavily i hlášky přemoudřelé dcery v podání Fuchsové "Manželství má plnit svoji společenskou funkci.":) I hradní hvízdačka se tu dá vydržet, neboť se zde mihne sotva na dvě minuty. 55% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Bez perfektního Petra Nárožného by byl film stěží polovičním. Jen jeho postava je využitá doopravdy jak se sluší a patří, a ostatní jí dělají jen nedostatečné křoví. Scénárista si toho naštěstí byl vědom, a když nezvládl napsat smysluplné dialogy i pro ostatní, tak se vyřádil alespoň na něm. Hlavní role tak ukradla jeho rodina, a ostatní byli tak trochu odsunuti stranou. Vůbec to nevadilo, naopak, kdykoliv se děj zatoulal kamkoliv jinam, byla to tak trochu nuda. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Televizní veselohra se spoustou známých herců, která má dobrou zápletku, ale nevyužila svůj potenciál. Na jednu stranu výborný Petr Nárožný, který zahrál škrta opravdu dokonale. Jeho přepočítávání každého Wattu na koruny nebo jakoby náhodné svezení se autem souseda dodává filmu pravý český hůmor. Zápletka vymyšleného losu, který vyhraje hlavní cenu loterie a následné hledání losu všemi obyvateli domu se také povedla.Film se snaží vylíčit soužití lidí v domě a co dokáží se člověkem udělat peníze. Ostatní postavy podávají poměrně solidní výkony. To ovšem nic nemění na tom, že film má jeden velký problém, tím problémem jsou naprosto tupé dialogy, při kterých se po většinu času člověk nudí a postavy tak nevyužily svůj velký potenciál. Rozhodně film mohl více stavět na jednotlivých hercích, to se bohužel nestalo a kdyby v něm nehrál dokonalý Petr Nárožný, tak bych asi film ani nedokoukal. Celkově hodnotím film jako mírně podprůměrnou komedii, která ale zabaví více než většina současných komedií, které vznikají pod Českou televizí. Moje hodnocení 40% ()

Reklama

Reklama