Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napětí mezi dvěma diametrálně odlišnými bratry je tím hlavním motorem děje v žánrově čistém bollywoodském thrilleru. Bezohledný byznysmen Ranvir se vzdá svých citů ke krásné Sonie ve prospěch svého mladšího a zkaženého bratra Ranjiva; ovšem pod podmínkou, že přestane pít. Slib ale poruší a Sonia i Ranvir už pro něj nemají nic než slova pohrdání. Události se dále komplikují zradou, chamtivostí a vraždou, aby se co nevidět strhlo opravdové peklo. (Festival bollywoodského filmu)

(více)

Recenze (11)

5150

všechny recenze uživatele

60 - 80% (vzhledem k tomu, že jsem vlasní vinou přišel o první třetinu filmu a ještě byla DVD projekce trestuhodně osekána o minimálně 30 minut, nedokážu přesně ohodnotit).. Svižný thriller s řadou dějových zvratů, u kterého se budete především bavit (Anil Kapoor v roli detektiva Roberta Dćosty má slušné hlášky a vstupy do děje). // Festival Bollywoodského filmu 2008 ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Série „Race“ je dozajista zajímavá podívaná. Spojují ji přední indičtí herci a až neuvěřitelně překombinované zápletky, ve kterých se podráží, lže a přetvařuje tak dokonale, že každou chvilku zjišťujeme, že je vše jinak. Poté však následuje další a další zvrat. I když se nejedná o nic zázračného, tak jsem se v té přehnanosti na třetí nenudil a poctivě čekal na výsledné rozuzlení. První díl řadím za druhý a před třetí. Někteří herci si u mě vedou lépe, jiní hůře, ale kdysi velmi oblíbená K. Kaif své pozice pozvolna opouští. Hudba je kvalitní. Tři klasické hvězdy. ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Ano, strhlo se nefalšované indické peklo. Luxusní auťáky zpomaleně rotovaly vzduchem, přeboostovaný zvuk rval ušní bubínky při zběsilých nájezdech kamery, k lizu se občas dostala MTV India a bollywoodské sexbomby dokonalou prezentací stimulovaly mužskou část publika až k nevydržení... Já chci také do indického pekla! Život v něm je nebetyčná ptákovina, zato je zatraceně cool. Race byl promítán z podivného dvdčka, z kterého byly zcela zřetelně vysekané scény (poškrábaný nosič?) a film byl tak ve finále kratší minimálně o 20 minut. Dětinskou radost z odpočinkové audiovizuální žranice mi to zkalit nedokázalo... Hlavně že nejdynamičtější automobilová honička od dob Doomsday ufiknutá nebyla. Ach jo, já z těch krásných holek indických dnes asi neusnu... ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Dobrý songy, ty zvraty v ději jsem trochu proklimbala.... Akshaye Khanna se svým bezradným výrazem je pro mě co by padouch Randžív stejně uvěřitelný jako Saif Ali Khan co by potencionálně kladný hrdina - tedy ani za mák. Zajímavá proměna dvou hlavních představitelů od doby Dil Chahta Hai, jiný film, kde by se potkali, si právě nevybavuju. ()

Gaja Gamini 

všechny recenze uživatele

Po neskutečně nudných 40 minutách, kde vrcholem umu byl dialog "Pojďme na oběd." - "Tak dobře", dostal film dobré tempo. Zvratů je plno, některé se daly tušit, jiné opravdu překvapily. Gratulace režisérům, kteří geniálně obsadili Sameeru Reddy, která byla ve své hloupé roli tak protivná, že mi přestala vadit panenka Barbie Katrina. Nějak nechápu, proč ANil Kapoor podepisuje takovéhle role, nemají mu co nabídnout a vidět ho lepit se na o hodně mladší dívky je trochu trapné. Nejlepší výkon podává Akshaye Khanna. Písně se snaží být sexy, ovšem moc jim to nejde. Konec mi přišel trošku dlouhý, nicméně jsem docela zvědavá, co s postavami, které neodpravili, udělají v letošním porkačování. ()

Zajímavosti (2)

  • Fardeen Khanovi byla jako prvnímu nabídnuta role Rajiva Singha. Ten jí ale odmítl, protože v jeho plánu bylo natáčet film Heyy Babyy (2007). (Akesha)
  • Nabídku zahrát si postavu Soniy dostala Priyanka Chopra, avšak odmítla, protože se jí role zdála až příliš negativní. (Akesha)

Reklama

Reklama