Reklama

Reklama

Doktor Animo

(seriál)
Animovaný / Rodinný
Česko, (2006–2010), 3 h 2 min (Minutáž: 7 min)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Známý a zkušený režisér Pavel Koutský dokončil sedm dílů nového kresleného seriálu s názvem Doktor Animo. Ve výrobě je dalších šest dílů. Do ordinace pana doktora se můžeme podívat od 26. října do 1. listopadu 2007. Uvidíme, že je plná nemocných a nespokojených zvířat. Těm nemocným náš zázračný doktor hned na místě pomůže, a těm nespokojeným na svém monitoru ukáže, jak se jim povede, když jejich neobvyklá přání splní. Uvidíme, jak hroch chtěl mít křídla, jak chtěla být myška velká jako kočka a další zajímavé příhody. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Doktor Animo aneb seriál němých grotesek animovaných - pan Koutský promine, ale může si za to sám - jako reklama na Bon Pari. Grotesek o tom, že nějaké zvíře chce "žít jinak a lépe", tak svou touhu skrze obláček/LCD displej vysvětlí titulnímu zvěrolékaři, a ten mu skrz jiný obláček/LCD displej vysvětlí, jaké zlé následky by ta změna měla, načež zvíře pochopí, že je mu nejlépe tam, kde je. Bohužel to celé postrádá něco, co by nám řeklo, jestli je to míněno v dobrém tak, že každý má své místo, a měl by se naučit všímat si toho dobrého, co v něm (a kolem něj) je, a ne se snažit vecpat do něčeho, co je mu to bytostně cizí... nebo naopak je to míněno tak, že každý se má smířit s tím, co je zač, a jak je na tom, a nejlépe udělá, když bude "držet hubu a krok":) Kdyby pan Koutský o pět let později nehodil do placu morálně silně pochybnou "lekci dějepravy" jménem Hus i ti Husiti, tak bych halasně hájil tu první variantu - ale takhle... ;) Nicméně stačí k ideově interpretačním problémům, pojďme k technice - animace je jednoduchá, ale zkrátka svá, a Koutského zvířátkům nejde upřít jistou přitažlivost, pro děti značně zvýšenou. Jednotlivé miniepizodky v úvodu jednotlivých dílů jsou vtipné, a u těch hlavních sice víte, odkud kam budou směřovat, ale také se tomu nedá příliš vytknout. 70% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Současná česká animace to má opravdu těžké, ani ne tak kvůli nedostatku talentů, jako spíš podfinancování a producentské nekompetence. A těžké to mají taky současné večerníčkové seriály, protože ty staré klasické se vezou na vlně nostalgických vzpomínek, kdežto ty současné pochopitelně dospělí nesledují nebo se na ně dívají ryze dospěláckýma očima. Večerníčkové řady jsou u nás holt vyráběné pro nejmladší diváckou generaci a generační přesah typický např. pro seriál "A je to" je spíš výjimkou. Koutský je momentálně náš nejlepší animátor, který se věnuje tvorbě pro děti a pokud má tak malou konkurenci, není to jeho vina. Jeho večerníčky sice nedosahují kvality té absolutní špičky večerníčkové tvorby, ale jde o slušný nadprůměr. Původních 44 % u Dr. Anima je nespravedlivých zejména v porovnání s vyšším hodnocením tuctových komerčních animovaných grotesek vysílaných na Nově a Primě. Celkový dojem: 70 %. Koutský boduje jako výtvarník i jako animátor a nikoliv náhodou je prakticky jediný, kdo je dneska známější z prostředí české animace v mezinárodním měřítku. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Na první dojem z propracovanosti grafického vzhledu s jinými večerníčky poněkud daleko a příběhy nejsou ani průměrné. Menší diváci ocení víc. / Viděné epizody *8.dílů / ( Hodnocení: 3/10 ) ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

není to zas takovej propadák... některé díly celkem milé, jiné zase slabší. prostě průměr, který u novodobých večerníčků opět nepřekvapí... 50% ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

A vůbec: co jsme to za večerníček, v němž by se ptačí pískle nemohlo stát pilotem? Proč mu to zakazovat a učit ho lítat "ručně"? Protože je to tak správné? Protože to tak dělají všichni? Jasně, tak mlč ty blbý žlutý kuře a nevyčnívej z řady. Je správné být jako všichni ostatní. A kdyby ses cukalo, doktor v oblasti Normalizace jménem Animo Mengele si s tebou už poradí. Takže á-dva, tři: všichni pěkně společně dělejme co se sluší a patří. ... ... Jo, dávám jen jednu hvězdičku. Koutskýho jsem měl z počátku jeho tvorby rád, ale tohle mě vyloženě sralo stejně jako Dějiny Udatného Národa Českého. Debilní hudební doprovod, debilní pazvuky vyluzované Lábusem (a to mi jinak Lábus nevadí), debilní hlavní postavička plešatýho pazdráta (no dobře, nebyl úplně debilní, ale byl vrcholně nesympatickej) a celkem slabá myšlenková náplň, která se s železnou pravidelností opakuje v každém díle. Pták nechce létat, chce pilotovat letadlo, gepard nechce běhat, chce řídit auto, sysel nechce hrabat, chce jezdit s bagrem, načež přijede Normalizátor, pustí jim video na notebooku (zřejmě účinná forma zvířecího brainwashingu) a všechny znormalizuje.... ano, ústřední myšlenka hodná imbecila. A to se opakuje v každém díle ...stále a trapně dokola. Shrnutí: Hezky se to hejbe, je to hodně jednoduchý a barevný ... poslední dobou mám pocit, že to je jediná deviza pana (kdysi vynikajícího) režiséra. ()

otík odpad!

všechny recenze uživatele

Němý večerníček se šílenou animací tak pro dospělácký artovský film. I příběhově je to spíše hnusné. Děs, hnus, fuj. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Po úžasném výtvarníkovi Adolfu Bornovi tady máme naštěstí i v současnosti neuvěřitelně skvělého pokračovatele, u něhož jsem si, očarován jeho rukopisem, dokázal pustit i hovadinu jménem Hustiti. Tam bohužel ani ta mnou tak oblíbená animace nedokázala přebýt tupost děje. Dávný Doktor Animo ničím takovým naštěstí netrpěl a vzpomínám na něj velmi rád. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Ne moc pěkná grafika, ne moc pěkná pohádka... Dětem bych pustil raději nějakou pěknou českou klasiku jako je Rákosníček, Krakonošský pohádky a jiné... ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Aby si mohl večerníček dovolit být "němý", musí na to mít dostatečně zajímavý příběh, kvalitní animaci, vtip a sílu. Tady není skoro nic a navíc se autoři dobrovolně vzdali slov, které leckdy mnohé zachrání... ()

štísko 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, ale koukatelná grafika. Všechny tři naše děti na to rádi koukaj. Má to i pěkné poselství. Není to úplně můj styl, ale koukám se už po druhé Tři plus je akorát. ()

Reklama

Reklama