Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza, syn chudobné chalupnice, se jednoho dne vydá do světa, aby unikl královským verbířům. Na své cestě potká kouzelnou babku kořenářku a od té chvíle začínají jeho četná dobrodružství. Díky kouzelným housličkám osvobodí začarovaný mlýn od čertů, vyzraje na hrozitánského draka a s pomocí vzácných třešní zvítězí i nad proradným králem a jeho pyšnou a falešnou dcerou. Nakonec se Honza vrací domů i s nevěstou. Roli Honzy svěřil režisér Zdeněk Kozák Ivo Martákovi, v dalších rolích diváci uvidí Milenu Steinmasslovou, Sandru Riedlovou, Erika Parduse, Miroslava Nogu, Lubu Skořepovou, Zdeňka Dvořáka a Zdeňka Junáka. Hlas drakovi propůjčil Jiří Pecha. (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Žádný hloupý český Honza ani známý cestovatel Honza i když..:-)? Prostě obyčejná novodobá televizní pohádka vycházející z řad české lidové tradice..Prostý a jednoduchý příběh, přesně ten humor který bohužel v této podobě a v tomto podání nemusím, z herců mne nikdo též nezaujal (možná malinko stará babička kořenářka Luba-té patří jedna *) krom melodických písniček kterých tu bylo nezvykle mnoho by to byl téměř odpad! Nic pro mě, ale tak když není zrovna co dělat, tak se člověk občas podívá na kdejakou blbost:-) ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Nešťastnou náhodou jsem přepnul v neděli po obědě na čt 1 a co nevidím? Amatérskou pohádku, kde se rve bída s nouzí, debilní dialogy s ještě debilnějšími písničkami. Je mi líto některých herců, že si na chleba musí vydělávat tímto žalostným způspobem. A ještě víc je mi líto těch dětí, že musí vyrůstat na těchto zrůdnostech. Děti, běžte si radši zapařit nějakou gamesu! ()

sud 

všechny recenze uživatele

S původní pohádkou to má pramálo společného. Rádobypohádkový paskvil s uječeným králem, nevzhlednou princeznou a toporným Honzou. Snad jen ten Zdeněk Junák coby výběrčí za něco stál. Jinak tohle se musí zdát hloupé snad i předškolním dětem. 20%. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Vezmeme Tři veterány, ale vynecháme z toho tři veterány, vezmeme Bajaju, ale vynecháme Bajaju, pak vezmeme Kartouzu parmskou, ale vynecháme Parmu (i parmskou šunku), přidáme ždibec Houslí krále snů, ale vynecháme krále snů a necháme si zdát něco jiného, pak to celé promícháme v kotli a zalijeme kečupem se šlehačkou v naději, že takhle to bude držet pohromadě. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

S pohádkami z brněnské produkce je to v drtivé většině vždy na nic. Ani tahle není ničím moc zajímavá. Honza je trotl už od pohledu a to hloupého nehraje, a Ivo Marták je lepší, když v Šikulech sestrojuje hovadiny pro děcka, rovnou určené k zahození do odpadkového koše, než jako herec. Herce Junáka jsem ještě nedávno potkával normálně v Brně, pak se asi odstěhoval a je od něho klid. Pokud ho neznáte, je to ten herec, co v Dědictví byl v bordelu a pomáhal tam Polívkovi vybrat služby, a ten brněnský bordel fakt ještě existuje. To jsem jen tak odbočil od tématu a hodnocení téhle pohádky. Hrají tam také pražští herci, ti jsou mnohem lepší, ale celkově je pohádka taková uhozená, vystupují v ní čerti a Noga jako čert, to je taky celkem nářez a volba vedle. Tak já nevím, Brno je takový neužitečný stran pohádkových výtvorů. Snad jen až Kometa získá titul, pak se to zvedne. Tuhle pohádku nezvedne už asi nic. Takže "go Kometa go" a vzhůru míří sláva stoletá. A tahle nevýrazná pohádka, s nepovedeným drakem, nevzhlednou princeznou a natáčená v hezkých exteriérech má ode mě za 20% ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Na tuto pohádku jsem se díval jen proto, že se scénky odehrávající ve mlýně a před mlýnem natáčeli u nás za vsí. Moc záběrů tam sice nebylo, ale člověk rád vidí něco hezkýho ze svýho okolí v televizi. Kdyby se chtěl přijet někdo podívat, tak pojede po hlavní z Jihlavy do Humpolce a mezi tím se nachází vesnice Větrný Jeníkov (stručné isntrukce: před kostelem doleva a dolů po silnici kolem čističky, rybníka a pak kousek po polňačce a jste na místě; pár kroků od mlýna je i židovský hřbitov ze 17. stol.):-) Tak to bylo jen tak pro zajímavost... Jinak co si budem namlouvat, samotná pohádka žádný zázrak, spíše pro menší děti. Atraktivní je však staročeské lidové prostředí a celkem slušné herecké obsazení (hl. Lubička Skořepová na stromě). Ale ve srovnání s ostatními současnými TV pohádkami je to lehký nadprůměr. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Na draka se nemusí jít nutně s mečem a v brnění. Úplně stačí očarované housličky. Ty ho totiž spolehlivě uspí. Luba Skořepová mě hodně překvapila. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Mizérie. Tohle se brněnské televizi vůbec nepovedlo. Škaredá princezna, trapní čerti, nesympatickej Honza, pitomé písničky a digitální drak. K odpadu to nemá daleko. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Další z variací pohádek o "Honzovi" je celkem povedená, dle hodnocení jsem čekal hrůzu. Dějově se jednalo o mišmaš více příběhů, které už jsem viděl. Líbily se mi krásné exteriéry, byť spíše neznámé, písničky měly správnou náladu a také masky vypadaly dobře. Co ale dojem zkazilo byl výběr herců v hlavních rolích, především Honza vzhledu a věku Paula McCartneyo ani neuměl hrát a princezna také vypadala, že nejlepší léta má už za sebou. Zato Luba Skořepová i po osmdesátce vypadala velice svěže. To nejhorší na konec: Příšerný ubohý malý digitální drak. Zlaté loutky z osmdesátých let... Mít na Moravě trochu lepší herce a animátory, byla by pohádka opravdu hezká. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Prostě slabota. Herecké výkony chabé, speciální efekty speciálně stupidní a kamera také podprůměr. Přesto se mi to líbilo o něco víc, než Troškova podstatně dražší Čertova nevěsta. 40% ()

destroy83 odpad!

všechny recenze uživatele

Chudáci děti!! tohle bych jim pouštěl fakt za trest, kdyby zlobily. Otřesní herci, dialogy, písničky (?). Zasloužený odpad. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Nevim, co se vam na teto televizni pohadce tolik nelibi? Nejvetsi slabinu vidim v samotnem Honzovi, nevim zda Ivo Martak byl nejlepsi volba. Jinak ale dialogy spatne nebyly, srozumitelne a s peknou cestinou.Hezke pisnicky a dobre zvolene okoli, temer jako z Ladovych pohadek. Vice takovych novych pohadek na nasich obrazovkach. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Překlasická pohádka v moderním hávu s docela slušnými písničkami celá zasazená do venkovních exteriérů a skutečného zámku v provedení Brněnské studia a kupy brněnských herců. To se zas tak moc často v hodinových pohádkách nevidí, takže jeden plusový bod. Těch minusových bude ale taky pár - zcela tragický digitální drak, celková vyumělkovanost, poměrně velká délka na ten námět. Měl jsem pocit, že tato pohádka tak nějak nezapadá do skutečných reálií. Přesto na poli nedělních poobědových hodinových pohádek svěží vítr. Hudba: Karel Cón ()

Idego odpad!

všechny recenze uživatele

Kokotina na entou, která snad nemůže uspokojit ani tříleté dítě. Trapné a rozčilující ve všech myslitelných ohledech od stupidního scénáře a dutých dialogů přes idiotské písničky po tragické herce a nízkonákladové a až vyloženě ohavné technické provedení. (Ty „písničky“ jsou ale ze všeho suverénně nejbrutálnější.) Další představitel bohužel dosti rozšířeného žánru českých televizních slátanin, které raději neměly vůbec být natočeny. Zcela zasloužený odpad. ()

Endyis 

všechny recenze uživatele

to snad ne.. :)))) Dyk člověk může natočit i pohádku, aniž by u toho působil jako strašnej dement..... a ten Honza, to byl přeci hroznej ocas :DDD Chudák ta holka, co si ho vzala :DDD ()

Reklama

Reklama