Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 059)

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Jelikož mám Nicka Cage docela ráda, na jeho čarodějnickou fantasy jsem se i přes mírné zklamání z Čarodějova učně velice těšila. Plná očekávání jsem shlédla úvodní scénu věšení odsouzenkyň, ale už u první rádoby velkolepé bitvy křižáků proti nekřesťanům jsem cítila problém. Bohužel, podle mě se jedná o jeden z těch filmů, kde celou dobu čekáte, že se něco stane. Když se z roztomilé čarodějnice vylíhl netopýr, říkala jsem si - teď, teď to přijde... A pak najednou titulky... Nemůžu si pomoct, podle mě se film až moc snaží být hitem, tlačí na pilu a zapomíná na to, že se nemá jednat jen o průhlednou digitální pohádku pro dospělé, ale že většina lidí očekává hlubší smysl. Na druhou stranu musím i něco pochválit. Především masky, na lidi nakažené morem byl opravdu odpudivý pohled. Dále pak výkon Claire Foy, která bravurně zvládala přechody z ďábelské stránky na neviňátko a zpět. A v neposlední řadě i výběr některých dalších herců (mám na mysli hlavně Rona Perlmana). Přesto ale u mě celkový dojem z filmu kolísá někde mezi 50 - 55%. ()

P@3ck 

všechny recenze uživatele

No podla mojho znameho sa to malo volat Prevoz Čarodejnice a ked sme už pri tom tak to nebolo o čarodejnici ale o demonovi ale inak mne sa to pačilo ;) ()

VaHo 

všechny recenze uživatele

Bylo to docela nudný, nic mě nepřekvapilo, žádná scéna nebyla ničím vyjímečná. Hrdinové jdou z místa A do místa B a tím to končí. Spousta nelogičností, vím že v tomhle žánru se na logiku nehraje ale mě to přímo bylo do očí. Přežít se to sice dá, ale film v hlavě dlouho nezůstane. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem neuvěřitelnou blbost s odpadním hodnocením a trapným Cagem. Takhle se mi dostalo kvalitního temného fantasy thrilleru s "v pohodě" Cagem a hláškujícím nikdy nezklamajícím Perlmanem. Hutná temná atmosféra, že by se dala krájet. Výtečný soundtrack dokreslující dokonalou atmosféru, řízná akce, Robert Sheehan, Christopher Lee a ďábelsky zahraná čarodějnice. Jen je škoda podivně animovaného finále, které na první dojem působí trapně, ale jakmile přivřete oči čeká vás akční uzavření celé jízdy jedna báseň. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Hon na čarodejnice nie je dostatočne výpravný ani tajomný aby si ho ľudia pamätali.. Snaží sa ale o oboje. Také Meno Ruže na silnejších baterkách, no bez iskry, atmosféry a s Cageom ktorý sa sem vôbec nehodil. Scenár je gýč a na stredovekú fantasy o ceste z jedného miesta na druhé nepriniesol nič objavné. Nebavilo ma to a ajkeď miestami mal film niečo do seba, stále ide len o slabý odvar z lepších kúskov. ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že po hodnoteniach ostatných som bol trochu skeptický, ale nakoniec z toho vyšiel mierne nadpriemerný film. Úvodné boje sú dobré len na uvedenie do deja, ale nasledujúca cesta už má aj nejakú tú atmosféru. Nebol som pripravený na hláškovanie hlavných postáv, takže nakoniec som sa aj dobre pobavil. Najväčším mínusom sú asi efekty, vďaka ktorým to občas pôsobilo ako televízna rozprávka a aj [POZOR SPOILER] filmový satan bol na môj vkus málo hrozivý, viac by som sa asi bál keby ho hral Al Pacino :) ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Nic tak strašného, jak slibovaly všechny ty negativní ohlasy, se nekoná. Efekty vůbec špatné nejsou a slušně doplňují celkové ladění filmu. O hercích nemůžu říct nic špatného, naopak Perlman vyšperkuje každý záběr, kde se objeví, a Claire Foy je prostě boží. Ve výsledku jsem sledoval příběh a postavy jak vystřižené ze slušné RPG hry. Příběh ve kterém po sžití s postava dokážu oceni jejich odhodlání a oběti pro dobrou věc. Velké plus i za další kritiku církve a fanatických náboženství vůbec. I podruhé výborné a finále jsem si užil stejně před velkou televizí jako v kině. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Prapodivná výprava za ... čím vlastně...??? Film chce být drsný a ve své atmosféře navazovat hnus a hnilobu z dob ran morových, přesto se nedokážu zbavit pocitu určité čistoty a umělosti... Otázky církve ve mě erekci taky nevyvolají a že některé popravené opravdu čarodějnice jsou filmu taky nepřidá... Film je sympaticky dlouhý, ale ve scénáři dle mého příliš času putovaní věnováno jest a když dondou na místo určení... bum... ďábel .... bum ... pích ... au.... čtení z knihy .... au .... a konec. Herci a herky hrají vcelku šedivě a občas atmosféru protne nějaká ta hláška, ale nic z čeho bych se posadil na prdel... Jediný opravdu povedený moment je minutka s Christopherem Lee, který má k zulíbání krásně udělané následky moru. ()

Wall-E 

všechny recenze uživatele

Překvapivě se na to dalo koukat, ale jen díky Cageovi a Perlmanovi. Sena je jen akční rutinér a spolu s chabým scénářem, katastrofálními digitálními efekty, za které by se James Cameron styděl v roce 89, vznikl film zapomenutý hned po závěrečných titulcích. ()

DivX 

všechny recenze uživatele

Nevím co říct. Mě se to líbilo. Příběh sice trochu ohraný ale byly i scény kdy jsem hleděl s otevřenou pusou. Hlavně když zjistili, že čarodějnice vlastně není čarodějnice ale samotné peklo. Pěkné efekty a hudba. Nicolas Cage podal opět průměrný výkon a Ron Perlman se držel jen tak tak. 65% ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Spočiatku som bol nedočkavý a v napätí ako sa to celé vyvinie. Avšak sklamanie z toho že sa to ubralo cestou digi fantasy ma neminulo. ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Mne sa tento film páčil, pretože mám rád filmy s diabolskou tematikou. Zo začiatku ide o čarodejnice ale časom sa ukáže,že za tým všetkým stojí nik iný ako samotný diabol. Troška netradičné herecké obsadenie až na Cagea. Jemu to celkom sekne. Mohlo to byť troška lepšie ale myslím, že to stoji za zhliadnutie. ()

Týnkaa 

všechny recenze uživatele

Nevadila mi, tak jako mnohým, prořídlost řad křižáků, ale trochu mě rozesmálo, že mají všichni i po letech bojů a harcování se tak super čistě bílé oblečení a vlajky :D by mě zajímalo v čem to prali :D Ale to všechno jsem víceméně přešla... dokonce jsem byla napnutá, jestli vezou pravou čarodějnici a vážně se těšila jak to nakonec bude... ale ten konec... ten tomu teda dal... takže když to skončí skoro zapomenete na povedený střed filmu a řeknete si: Co to zase bylo?!? Uvidíte :D ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Ježiši kriste, to byla nuda! Ono taky co očekávat od Cage a Seny? Ti dva, když se dají dohromady, to aby se člověk připravil na nějaký průser. Takže jedna hvězda za některé povedené záběry a další hvězda pro autora scénáře - snad to bude vhodná kompenzace za útlum budoucího tvoření... A souhlasím se slečnou KevSpa - ten most měl spadnout dřív. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Do tý doby, co přešli ten most to bylo na čtyři hvězdy... Těch posledních pět minut to taky docela ušlo, ale ten zbytek to trochu pokazil. Nicolas Cage se mi jako herec líbí čím dál víc a točí stále zajímavější filmy. ()

Mr.Husts 

všechny recenze uživatele

Příjemná fantasy výprava s klasicky dobrým Nickem, zběsilým Ronem, sympatickým přijeblým tahounem seriálu Misfits Robertem a dost svižným tempem, na můj vkus možná až moc svižným, umím si film představit delší a s větším využitím potenciálu (například tolik obáváný temný les zobrazen v pěti minutové scéně a s jediným nebezpečím v podobě vlčíků). Co se k podle mě nevyužitému potenciálu vztahuje nejvíc je že ve filmu se ve filmu objeví snad jen jediná skutečná čarodějnice a to na začátku v úvodní scéně, což je vzhledem k názvu poněkud smutné. Velké plus přičítám k ne zcela happyendingovému konci, jehož si cením v každém filmu a rychlosti jaké mi film bez chvíle nudy utekl, hodnocení si to až tak nízké nezaslouží, takže možná i přes zaslepenost oblíbeností fantasy žánru hodnotím sexy čtverečkem. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Vypravny,historicky film s fantasy prvky,jehoz nazev je malinko zavadejici.Ale vezmeme to poporadku-scenar je skutecne svizny,dobre napsany a presne plni svuj ucel.To same se da rict i o rezii,ktera je napadita,dynamicka,neprehani to s akci,ale ani nenudi.Ovsem krome prvnich cca 10-ti minut,kde jsou"radoby"velkolepe bitvy,ovsem natocene strasne a se sotva televiznim rozpoctem.Takze kdyz si odmyslim zacatek,je opravdu na co se divat-je to syrove,ponure,misty hororove a s perfektni stredovekou atmosferou.K tomu se to cele odehrava v nadhernych exterierech(natacelo se v Madarsku) a"lekaci"divak si taky prijde na sve.Doplnuje to vynikajici hudba a skvely Nicolas Cage(tahle poloha mu opravdu sedi),kteremu perfektne sekunduje Ron Perlman.Zaver je opravdu necekany-aspon pro me,neb se film behem okamziku prehoupne do demonicke fantasy.Me to ovsem nevadilo a zaverecnou bitku jsem si fakt uzil.Takze nic-moc jsem necekal a zrodilo se velmi,ale velmi prijemne prekvapeni podobne"Solomonu Kaneovi",ktere se,az na vzpominany zacatek,povedlo a ja davam carodejnickych 75%.P.S.Triky a celou vizualni postprodukci zajistovala ceska UPP. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

K filmu představte si jdete od místa A do místa B a po cestě máte nástrahy. Navíc ty nástrahy odhadne i debil, který viděl jeden historický film. (Třeba most to že spadne jsem věděl už když jsem ho viděl) nemluvě o tom že tam žádné kromě toho mostu nejsou . Triky jsou na úrovni první retardované (ten konec) a o hereckých výkonech ani radši nemluvit. Zlatý Solomon Kane, který aspoň měl ty příšery a lepší děj. Jinak tento film je odvar z filmu Černá Smrt (s x krát horšími herci i dějem). Cage je totální trapák a opět se upsal totální sračce Perlman je na tom snad ještě hůř. Ani jednomu z nich bych v tomto filmu něvěřil ani kdyby si uprdli. P.s. 1 včera jsem četl rozhovor s Cagem ve kterém si tento film pochvaloval (nevím za co? ) P.s. 2 jediný pozitiv filmu První scéna ( s tím oběšením) a smrt Cageho a Perlmana (ale ty měly přijít hned na začátku filmu). Nejtupější scéna filmu jsou ty bitvy na začátku jak přejde několiv období v jedné ´´ bitvě,, to by snad i můj bratránek (chodí do 1 třídy) natočil i líp. ()

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama