Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 059)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, ale čekal jsem od filmu jako celku daleko víc. Pod názvem Season of the Witch si představím to co každý člověk a ten závěr mi přišel přehnaný, i když byl hodně překvapivý. Začátek se vyvíjel slibně, ale zhruba v polovině se to celé zastavilo a nic nového se nepředvedlo. Nebýt velmi výrazného Nicolase Cage, šel by celý snímek hodně nízko... 6/10 = 60% ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Úplný začiatok ma bavil, malo to dobrú atmosféru, ktorá sa však pomaly ale isto strácala ako sa film vyvíjal... scenár bol čím ďalej tým lacnejší a gýčovejší a ten koniec bol tak zabitý, že v posledných 20 minútach ten film tak klesol v mojich očiach, že tie 2 hviezdičky mi prišli ako zaslúžené a objektívne hodnotenie. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Film začíná poměrně povedeným hororovým prologem, který třebaže nijak neoslní, slibuje aspoň slušně zvládnuté hororové řemeslo. Probuzení z téhle utěšené iluze přichází však hned v další scéně, ve které se nestárnoucí (sic!) křižák Cage s Ronem Perlmanem před bitvou hádají o to, kdo z nich zabije víc nevěřících. Legolas-Gimli style. "Já si beru těch 300 napravo..." aneb křižácká morálka a la Hollywood. Cage samotný je spolu s obzvláště nemastným scénářem největším problémem filmu. Nejde o to, že by byl nějak zvlášť dřevěný nebo necharizmatický, můj problém s ním byl zkrátka v tom, že jsem v něm neviděl křižáka, ale zase jenom Cage navlečeného do středověkých hadrů. Naopak nejpříjemněji se mi tady dívalo na dosud relativně neznámou Claire Foy, která je nejenom opravdu rozkošná na pohled, ale taky udělala ze své čarodějnice suverénně nejzajímavější a nejživotnější postavu filmu. Digitální orgie na konci raději komentovat nebudu...Jen na vlastní nebezpečí - 40% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak hned na začátku jsem si říkal že pan režisér pojedl asi moc houbiček, protože to co předvedl s tou úvodní bitvou by dokázal natočit líp i maxipes Fík. Na tu bitvu měl hrozně málo lidí ať už digitálních nebo negitálních a vypadalo to, jako kdyby křížáci podepsali petici "děkujeme odcházíme". A tak to rejža kompenzoval velkým záběrem na jednu hlavu nebo roztřáš kameru jak hovado. Jo a ještě mě pobavilo, že křižáci bojovali jak ochotníci z Konopiště a ne jako ostřílení válečníci středověku. Jestli takhle vypadaly v dávných dobách všechny souboje na život a na smrt, tak to tam mohla jít bojovat i moje babička. Naštěstí poměrně brzo přijde film do hlavní části příběhu, převozu čarodejnice a tady nemám co vyčíst. Atmosféra parádní, Niki charismatickej a Claire v top formě. Ty její proměny z neviňoučký na zlou jsem jí baštil i z navijákem a zřejmě jsem byl s Nikim poslední komu blesklo. Všude přítomný strach z nevysvětlitelnýho jsem si užil dokonale. Filmy na tohle téma se mě většinou nelíbí, že příliš tlačí na náboženskou strunu, ale Hon ani ne, ten především baví, straší a celkově si svůj pobyt na stříbrným plátně užívá a to se mě líbí. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Nepovedená záležitost, s úhlednými upravenými blond i černovlasými čarodějnicemi, vinnými či nevinnými a pohádkovým scénářem. Naprosto nepřesvědčivý Cage, si zde se známou držkou Perlmanem, po desítkách let vraždění ve jménu boha uvědomí, že zabíjet ženy a děti je trošku moc a vydávají se do neznáma napříč osudu. Díky nesmyslnému scénáři, se v prvním městě kam dorazí, zaplete do výpravy někam do Severákova a pohádka má jasný cíl. Spasit, tehdy asi jen Evropu, před morovou ránou a přitom si trošku pohrát s vlastními morálními hodnotami. Ještě méně jak tuctovej scénář má vše, směšné dialogy z 21.století, na poslední chvíli padající lanový most, od začátku do konce stejné herecké výrazy a hrdinské pohřbívání. 2 za dobré prostředí, to ale z peněz vynaložených na tuto komickou snahu je povinnost. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Svoj záujem o úlohu Behmena vysvetľoval Nicolas Cage aj tým, že sa nebojí zúčastňovať filmov, ktoré skúmajú paranormálne a nadprirodzené javy. (Greenpeacak)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Claire Foy (Dievča) pre vcítenie sa do svojej roly skúmala čarodejníctvo a démonizmus. (Arsenal83)

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama