Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Ještě předtím, než se stal slavným kouzelníkem, musel leccos zažít...  Mladík Merlin přichází do Kamelotu. Tam se má setkat s dvorním lékařem Gaiem, který má dohlížet, aby nic neprovedl. Merlin umí ovládat kouzla, což je na Kamelotu zakázané pod trestem smrti. Na Kamelotu se seznámí s princem Artušem, králem Utherem, nevlastní dcerou Artuše Morganou a její služebnou Gwen. Jak tomu bývá, trable na sebe nenechají dlouho čekat. Kamelot totiž navštívila čarodějnice v převleku. (Varan)

(více)

Recenze (3)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada mi příjde jako taková rozjezdová. Postupně se představují hlavní postavy, jejich charaktery a utváří se kolem nich děj. Díky první řadě tak máme rozmístěné postavy na svých místech, známe jejich motivaci a cíle. Děj s Nimueh jako takový stěžejní prvek zas tolik prostoru nemá a ve výsledku ani tolik děj a charaktery neovlivňuje. Spíš jednotlivé dílčí činy. Vše se zatím točí okolo pomsty, odpuštění a podobných rytířských věcí. Tak uvidíme, jak dál. ()

TheFilmThief 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když jsem se nestala imunní proti filmovým klišé a nepovedeným dějovým linkám, postupem času jsem si jaksi všechny postavy zamilovala a příběh už pro mě není tak důležitý. Díly na sebe nenavazují, neexistuje tu černobílé rozdělení postav na dobré špatné, dokonce i drak se ukázal jako sobecký a necitlivý. Rozporuplná i postava krále, který nemilosrdně zabíjí nevinné, ale nakonec je "hodný a dobrý král", který jen činí nezbytná rozhodnutí, aby ochránil svůj lid. Ale dělá pořád dokolečka stejné a stejné chyby. Nebohý Merlin snáší tyranii od svého kámoše, fotbalisty ve zbroji a i když je roztomile přitroublý, je jediná osoba, která dokáže myslet jasně. A tak jsme viděli jak Merlin žehlí maléry svých nadřízených a seriál by snad mohl i skončit, ale vypadá to šechno jenom jako začátek. ()

Reklama

ondyGAMESTV 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrý začátek zpracování historicky známé legendy. Milé zábavné minipříběhy s malým spadem na celkový děj, zato s mega sympatickými postavami a povedenými vtipy kinematografie ze začátku tisíciletí. Drak byl celkem v pohodě, ikdyž působil dost nevyužitě, spíš jako průvodce osudem než postava, skoro pokaždé o všem věděl vše, myslel si, že to tak má být, a jeho podzemní uvěznění moc nedává smysl. Trochu se tu i motá kruh neustále zdlouhavého opakování a nastiňování okolností, co se stejně v danou chvíli jaksi nestanou, a pár nelogičností se tu taky najde. Na druhou stranu CGI na rok 2008 docela působivé a ve spojení s praktickými efekty je to vždy paráda. Stará, poctivá filmařina je sladkým pohlazením na závěr. Mohlo to být mnohem lepší, ale i mnohem horší. 70% ()

Galerie (265)

Reklama

Reklama