Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Globální katastrofa v blízké budoucnotsi přivede vetřelce, kteří ohrozí naší planetu. Crisval, bývalý plukovník, neochotný hrdina musí povstat, aby vedl skupinu pochybných bojovníků. Aby uspěli, musí bojovat s vyspělými soupeři stvořenými z recyklovaných částí zapomenutých strojů. V této válce za přežití lidí musí láska a víra být tou nejsilnější zbraní. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

JFL 

všechny recenze uživatele

Ultimátní bad movie: velcí roboti, špatné triky, absurdní přehrávání, vykrádání slavných sci-fi (Vetřelci, Star Wars, Riddick), nacionalistická pompéznost, 80s style roztrhané džínsy, otravná děcka, ženské postavy ztvárněné výhradně modelkami a jako koruna všemu poselství "Save the Earth, Recycle" (proto původní název Resiklo). Klíčem k filmu je obtloustlý představitel hlavního hrdiny (působí jak pěst na oko mezi okolními vyrýsovanými hezouny a vnadnými modelkami) Ramon Revilla Jr., což je populární filipínský herec, který podobně jako spousta jeho kolegů vstoupil do politiky. Resiklo je evidentně dílem jeho předvolební kampaně, neboť vedle posilování národní hrdosti Filipínců také obsahuje okatá prohlášení o tom, co je potřeba dělat pro budoucnost dětí, jak jsou stařešinové slepě konzervativní a samozřejmě zdůrazňuje potřebu recyklovat. Vtip filmu pak spočívá v tom, že mecha (velcí bojoví roboti pilotovaní lidmi), kteří vyhrají bitvu proti mimozemským dobyvatelům, jsou z recyklovaného materiálu :) PS: Film nenáleží do Transformers franšízy, byl pouze na Filipínách vyroben na základě ohromného komerčního úspěchu Bayových Transformers. ()

genetique odpad!

všechny recenze uživatele

Smrtiaci filmový vírus, dejová katastrofa, predpotopné efekty! Toto bolo niečo otrasné. Čisto gumený film. Gumený dej, gumení herci, gumené zbrane, gumené brnenia, gumení roboti, gumené dialógy, či hlášky. Počas sledovania filmu mi normálne začali krútiť črevá, dostával som kŕče do nôh, trošku mi zošediveli vlasy a mám pocit, že film zapôsobil aj na moju demenciu. Navyše ani môj DVD prehrávač si nezaslúži prehrávať takéto bohapusté sračky, tak som sa mu po skončení filmu radšej ospravedlnil. 0%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak v tomhle filmu bylo všechno, jak mělo být. Neherci nehráli, neznámý režisér se známým nestal, levné triky nebyly dobré, scénář napsala zfetovaná opice, která viděla Transformers, Válku světů, Vetřelce a pár dalších scifáren, které bezostyšně vykrádala a vykrádala. Jednu hvězdu dávám za odvahu vůbec něco takového natočit a za to, že to není megakatastrofa, ale pouze béčko. Rozhodně existují horší (a ty se někdy dostanou i do kin).__P.S. S Transforméry to samozřejmě (krom vykrádání) nemá nic společného - to jen tuzemský distributor je pablb. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Jakási filipínská napodobenina, která s transformers nemá co společné a která je naprosto otřesná a nedá se na ní dívat. ()

Deimos odpad!

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 0/10 Děj -1/10 Hudba 6/10 Efekty 2/10/// +NE -tenhle film je omyl/// První dojmy po prvních 15ti minutách: Pěkně sux. S Transformers to má společnýho možná tak název. Čeština je hrozná. Tagalština (tak se mluví na Filipínách a v tomto filmu) je ještě horší. Je to mix mezi maďarštinou a nějakým indiánským nářečím. Jak lahodná je oproti tomu mandarijština. O japonštině, činštině nebo korejštině ani nemluvě. Lidi tady žijou jak cigáni (i když první záběry vypadali jak z Terminátora 4). Zpracování s trochou nadsázky působí jak od tvůrců českých krátkometrážních sci-fi snímků. Všude samej bordel, odpadky apd. na to ani nepotřebují složitě hledat lokace. A v neposlední řadě boje působí jako ze seriálu Strážci vesmíru. Po půhodině sledování fakt trpím. Původní ani český dabing se nedá poslouchat, jiný na výběr není. Střelba je shodná se střelbou, kterou zažívám na Airsoftu. Pochválit mohu alespoň slušně znějící hudbu a pěkný kočky. První roboti se objeví po hodině a vypadají jako plechovky od piva...v zápětí se objevil hodnej robot, ten vypadá o něco lépe, podobá se obranému robotu z Metrix: Revolution, taky je ovládán člověkem...po hodině a čtvrt koukám, že tam je něco co vypadá jako Alien a moje deprese stoupá...pak přichází velké finále a jí nevím co říct. Dojde vám to co vám ještě nedošlo:špatná choregrafie, nesmyslné dialogy, přehrávání všech herců, vykrádání jiných filmů. Zítra za něj budu chtít vrátit peníze./// Celkem 12%/// PS: Peníze mi dneska vrátili. ()

jonyyy odpad!

všechny recenze uživatele

Tak kvůli tomuhle jsem se pravidelně celý měsíc chodil nedočkavě dívat do trafik. Opravdu jsem se snažil ohodnotit to aspoň jednou * a chtěl jsem jí dát třeba za tu krásnou slepou holku, ale vážně to nejde. Tento film je brak. Na druhou stranu obdivuju Filipínce za snahu o sci-fi megafilm, u nás furt vesnické a hořké komedie, málo kdy se objeví snaha o horor, ale o sci-fi se tu nikdy nikdo nepokusí. 10% ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Zachraňte planetu, recyklujte. Oproti JFL mi triky přišly až překvapivě dobré (OK, jak které). Přehrávání bylo opravdu úsměvné. Na tupě se tvářící modelky se ale i tak koukalo moc dobře :-) Scény krajin jsou efektní a ve filmu jsou použité pěkné barevné filtry. Tohle určitě nebyl nízkorozpočtový film. Po obsahové stránce je Resiklo neuvěřitelná slátanina. S Transformers nemají až na bitky tyhle kreatury splácané ze šrotu nic společného. Spíš jsem si vzpomněl na Strážce vesmíru :-) [SPOILER] Hlavní záporák je vlastně otec jedné z hrdinek a finální scéna s odhalením a pádem hlavního hrdiny je skoro doslovný přepis té ze Star Wars. No a pak je tu ještě ten výbuch „Hvězdy smrti“, která vypadá jak goa'uldská mateřská loď z Hvězdné brány :-) Hudba při příletu lodi vetřelců (maskovaná v asteroidu!) na začátku filmu vykrádá hned několik motivů ze seriálu. Oni vůbec Balangové připomínají Goa'uldy. Interiéry mateřské lodi jsou podobné, symbionty nahradila infuze krve a našla by se tu spousta dalších „odkazů“ na Hvězdnou bránu. Vetřelce připomíná obrovskej šmejd z vesmíru, se kterým se chrabrý hrdina Crisval utká v mechovi. Vykrádačky Riddicka jsem nezaznamenal, ale autoři se ještě hodně inspirovali Singerovými X-meny (pokusy na lidech a jejich nadpřirozené schopnosti). Pak tu máme nijak nevysvětlené líhně z Matrixu, přelet nad nebohými lidmi mi připomínal Svět zítřka a schéma příběhu připomíná Den nezávislosti. [KONEC SPOILERU] Úplně nejvtipnější je, jak neumětelsky to bylo splácáno dohromady. Ve filmu je spousta WTF okamžiků, který jsem měl problém pobrat, a to už jsem toho myslím viděl opravdu hodně. Třeba ta přestřelka v autech. Skončí, záporáci jsou v… vy víte kde a najednou je tam střih na vnitřek jedoucího auta. Jsou v něm dvě děti, jedno zařve, že nefungují brzdy, auto prorazí betonový okraj mostu, zřítí se a vybuchne. Celé to je naprosto nečekané a vytržené z kontextu. Pak je střih na auto, ke kterému jde hlavní hrdina, přijdou k němu děti, zeptá se jich, jak se dostali z auta, odpoví, že vyskočili, a on na to, že měli štěstí a ani se nad tím nepozastaví. Konec scény. Teď, když jsme zvítězili nad Balangy, opět cítíme ducha Vánoc. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Človek celý čas pozerania filmu rozmýšľa nad tým, či je to vlastne patriotický homage všetkému sci-fi fantasy, ktorý v histórii kinematografie vznikol, alebo len proste zle napísaný, natočený a zahraný film. Guľáš, ktorý možno chutí viac, ak si pred tým vytrávite pol litrom 52ky, alebo ak máte proste rozpoloženú náladu a nevadilo by vám, ani keby sa k Zemi blížila smrtiaca kométa. Takýmto snímkom zvyknem dávať maximum, to by ale museli baviť viac, ako tento paskvil. ()

Kryton odpad!

všechny recenze uživatele

Podtitul recyklace je výstižný. Recyklování Bayových Transformers je zjevné. Co však bije do očí je fakt, že je vše špatně. Od herců,režii, kamery i triků. ()

draggo odpad!

všechny recenze uživatele

Ať žije filipínský film. S Transformers to pochopitelně kromě českého názvu nemá společného skoro nic, kromě několika ubohých trikových pokusů o roboty. Svoje putování s tímhle filmem zakončete u líbivého coveru a reději nenahlížejte pod kapotu, kde se skrývá vražedný mix debilního příběhu, nehrajících herců a nekonečné nudy. /viděno na DVD: 0% a odpad!/ ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Největší béčko s geniální ekologickou propagandou, uhozenými "triky", lookem jihoamerické telenovely i s jejich herci a totálně "epickým"/patetickým finále. Ať žijí Filipíny, já se bavil. ()

J0hny5 odpad!

všechny recenze uživatele

tak to byla síla. Koukal jsem se na to se čtyřletým synovcem, kterýmu se to kupodivu líbilo. Ale pro mě to bylo utrpení a strašná nuda. Brak který přitahuje pozornost známým jménem. 5% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejvetsich sracek jakou jsem kdy videl, ale hvezdicku, za ty lidi co tam hraji a berou to smrtelne vazne dat musim. ()

Benjamin-L odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film by se nemohl srovnávat s Transformers od Michaela Baye. Tohle je hrůza a děs už se na to nikdy nepodívám. ()

honza7 

všechny recenze uživatele

Tak toto je omyl! Film jsem dostal od dědy ve stejný den, co vyšla Transformers 2 já byl šťastnej já byl natěšenej ale coto!? Všichni říkali jak je to lepší jak jednička... asi jsem divnej nebo ne, než jsem se dopátral k tomu, že tohle je nějaká Filipínská kokotina! Néééé To DVD jsem někam pohodil a pohozené tam i zůstane! ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"JE JICH VÍC. A MAJÍ LEPŠÍ VÝZBROJ. ALE MY JSME CHYTŘEJŠÍ." Tuna podobně přitroublých obratů a prohlášení dávají tušit velmi špatný scénář a ten je také společně s přehrávajícími hereckými turisty hlavním kamenem úrazu této céčkové filipínské vykrádačky ikonických sci-fi milníků, jako jsou Vetřelci nebo Star Wars. "BITVA TRVALA DLOUHO, ALE JSME TU PODLE INSTRUKCÍ" Ano, ještě nekřesťanská délka, dělají z tohoto dílka téměř můčící prostředek, přitom výraznější sestřih o nějakých 30 minut mohl z filmu udělat daleko snesitelnější záležitost, protože ač jsou triky spíš úsměvné a hodící se lepé jako filmečky do nějaké levnější pc strategie, pořád jde o sympatickou snahu, kterou tvůrci dokázali podpořit i mírnou výpravou (už od pohledu plastové zbraně s legračním pouťovým zvukem přeskakujícího setrvačníku nebo bakelitové chrániče jako součást brnění jednotek) a alespoň snahou při výběru exteriérů (to jsou i jiné hovada, které zvládnou natočit film v jedné cimře). Co si má člověk myslet o vykutáleném českém překladu názvu, už nechám na každém z vás, s filmovými hity, potažmo principielní proměnou aut v roboty však nemá nic společného. Kdyby se film jmenoval Robot Jox 2- Zápas robotů po 20. letech, dávalo by to lepší smysl :-) Na závěr ještě jedna úderná hláška hlavního hrdiny před detonací velitelského stanu vetřelčích invazivců: "ZŮSTALI JSTE TU MOC DLOUHO. JE ČAS VÁS DEPORTOVAT. ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK!" Hudba: Arnold Buena, Allan Feliciano. 30% ()

Reklama

Reklama