Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Charles Mason (Dean Harens) se o vánočních prázdninách dovídá, že se jeho přítelkyně vdala za jiného. Při letu za ní ale musí jeho letadlo nouzově přistát a on poznává zpěvačku Jackie (Deanna Durbin). Ta mu vypráví příběh o svém muži (Gene Kelly), nenapravitelném gamblerovi, a jeho matce. Film byl nominován na Oscara za hudbu. (erased)

(více)

Recenze (10)

Rogue 

všechny recenze uživatele

Kdyby se celý film smrskl do úvodní půl hodiny a pak následovala hodina souboje vraha a vojáka, byla bych šťastnější. A Deanna Durbin mohla být výraznější (ať už víc samostatná, či více ufňukaná). ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nějakou pěknou noirovou detektivku v zasněžených vánočních kulisách, ale bohužel jsem se nedočkal. Místo toho jsem dostal unuděné drama odehrávající se v deštivém New Orleans, plné flashbacků a písniček. Docela velké zklamání a ještě větší nuda :-) Jediné, co mě zaujalo byla Deanna Durbin, kterou jsem viděl už v mnohem povedenějším, tentokrát skutečně vánočním noiru Lady on a Train. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Už samotný název v tomto případě vypovídá o mnohém, přesto jsem se jím nedal odradit a tento film-noir jsem zkusil. Scénář nešetří detaily a sympatickou hlavní dvojici popisuje opravdu důkladně, bohužel však na úkor napětí, které by si takový příběh zasloužil. Klasický hitchockovský pochybný hrdina zde nemá chybu a těžko kritizovat i krásnou Deannu Durbin, chemie mezi nimi funguje výtečně. K čemu to ale je, když je skoro celý film jen nudnou omáčkou před dobrým, ale rychle odbytým závěrem? Finále se mi díky skvěle zvládnuté hře světla a stínu vrylo do paměti a tím pádem aspoň částečně zachránilo zbytek těchto netypických Vánočních prázdnin. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vacsinu filmo noir, ktore som videl, boli detektivky, niektore kvalitnejsie, ine menej. Toto je prvy film -noir o Vianociach. Som doteraz nevedel, ze sa da natocit noir film s vianocnou tematikou : 72 % ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Miestami obsahovo zbytočne podrobné. Inak, atmosféra a herci ľahko nadpriemerní. Od Siodmakových klasík (The Killers, Criss-Cross či Cry of the City) to má však ešte ďaleko. 3 1/2 ()

Atron 

všechny recenze uživatele

Po pravdě jsem dlouho hádal, jestli je to romantika, komedie nebo noir... ono tedy nakonec asi ode všeho trochu, i když komedie asi trochu nechtěně a trochu noirové až ke konci. A Deana mi přišla úplně prkenná, jedině zřejmě dokázala slzet na povel skoro pokaždé, když byla v záběru. ()

janejudyjune 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že tohle byl můj první Film - Noir, takže ho s jinými srovnávat nemohu. Film se mně moc líbil. Deanna Durbin i Gene Kelly hráli velmi dobře. ()

Reklama

Reklama