Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na rusovlasou kabaretní sboristku Rusty Parkerovou (Rita Hayworthová) se jednoho dne usměje štěstí v podobě vítězství v konkurzu na dívku titulní strany časopisu Vanity. Díky všemocným médiím a okouzleným mogulům showbyznysu se Rusty přes noc stane hvězdou na Broadwayi. Za Brooklynským mostem ovšem nechává zlomené srdce majitele své domovské scény Dannyho McGuira (Gene Kelly). Výchozím materiálem pro restaurování slavného muzikálu, který získal Oscara za nejlepší hudbu, byl originální tříbarevný negativ vyvinutý společností Technicolor. Pro digitální restaurování Vidorova filmu se společnost Sony Columbia rozhodla i z důvodu mnohem přesnějšího zaznamenání každé z barev, než umožňoval tradiční fotochemický proces. Po úplném digitálním vyčištění včetně odstranění škrábanců či poškozených políček byl vyroben nový 35mm negativ a z něj vyvolána filmová kopie. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Treti hvezdu pridavam za ostatni slavne a krasne herecky, ktere zde muzete videt mimo Rity. Ale podruhe uz to nedam, a to ani nezminuju muj resistentni vztah k muzikalum. Vlastne uz ted si nemuzu vzpomenout, ze by me tam neco extra zaujalo... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Muzikál, to by měly být hlavně zajímavé písničky, nebo taneční scény. A tady je většina z nich nudných, až na pár výjimek (tanec s odrazem, cesta z bistra a písnička Poor John). Když si k tomu přidám docela nehezkou Hayworthovou (byli v té době tvůrci slepí?) a nijak zajímavého Kelly hrajícího pořádnýho vola, nevychází to na nic moc. Příběh mě ke konci začal celkem bavit a odhalení opakující se historie bylo fajn, ale více než 2* nedám. ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Sorry, možno som mimo ostatných, ale nemôžem ísť na viac. Aj keď Gene je skvelý, má v svojej filmografii ďaleko lepšie kúsky (nielen Singin´ in the Rain) a aj Rita tu príliš neoslňuje (aj keď zase tancovať dievča vie, to sa musí nechať). Navyše, aj na 40. roky je dej prekladaný veľmi chabými pokusmi o vtip, ktoré sú len trápne. A "Genius" - toho by som najradšej odstrelil... Čiže veľká zábava sa tentokrát nekoná a len kvôli Genemu hviezdu pre zmenu nepridám. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Pro podobné starší americké muzikály mám slabost. Mám rád jak Astaira s Rogersovou, tak Kellyho. A v tomto ještě navíc vystupují takřka bezvýhradně krásné a krásně oblečené ženy.... ()

Kvítek 

všechny recenze uživatele

Pohlazení po duši, které nabídla Cover girl, jsem po přívalu psychodetických tragédií ve Varech vítala s jásající otevřenou náručí. Brilantní taneční výkony, rozpustilá kabaretní hudba, oku lahodící kostýmy, odzbrojující humor a okouzlující dvojka Rusty a Danny si několikrát během projekce vysloužili potlesk nadšeného sálu. Tleskám dlouze ještě jednou - COVER GIRL Rity Haywortové je pro mě tou pravou a jedinou. [44 th MFFKV 2009] ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Muzikál ze staré školy s otřepaným dějem, který bohatě vyváží úžasná hudba a taneční čísla - ta jsou prostě dokonalá, téměř neuvěřitelná! Na to, že filmu už bude sedmdesát, je to stále kvalitní zábava, která hudebními čísly překonává mnoho současných rádobymuzikálů. ()

Riverin 

všechny recenze uživatele

Koniec filmu mi bohužiaľ ušiel, lebo som zaspala, ale tá časť filmu ktorú som videla mi prišla dosť tuctová. Dokonca aj samotná Rita Hayworth je tuctová, i keď treba uznať že tancuje skvele, a nohy má ešte lepšie. Takže čistý priemer plus pár pekných muzikálnych čísel. ()

merissa 

všechny recenze uživatele

Mistrovský kousek muzikálových romancí, ve kterém je kromě bezchybných pěveckých a tanečních čísel i spousta velmi vtipných skečů. Navíc překrásná Rita Hayworth, okouzlující Gene Kelly, ironizující Eve Arden a nezapomenutelné řeči Edwarda Brophyho. ()

Dedincan 

všechny recenze uživatele

Z gauča som pri tomto nespadol, ale treba uznať kvalitu hudobného motívu a viacerých tanečných čísel. Spomeniem pouličné Make Way for Tommorow v podaní ústrednej trojice, ktoré podľa mňa strká do vrecka aj neskoršie legendárne Kellyho Singin' in the Rain. ()

Reklama

Reklama