Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na rusovlasou kabaretní sboristku Rusty Parkerovou (Rita Hayworthová) se jednoho dne usměje štěstí v podobě vítězství v konkurzu na dívku titulní strany časopisu Vanity. Díky všemocným médiím a okouzleným mogulům showbyznysu se Rusty přes noc stane hvězdou na Broadwayi. Za Brooklynským mostem ovšem nechává zlomené srdce majitele své domovské scény Dannyho McGuira (Gene Kelly). Výchozím materiálem pro restaurování slavného muzikálu, který získal Oscara za nejlepší hudbu, byl originální tříbarevný negativ vyvinutý společností Technicolor. Pro digitální restaurování Vidorova filmu se společnost Sony Columbia rozhodla i z důvodu mnohem přesnějšího zaznamenání každé z barev, než umožňoval tradiční fotochemický proces. Po úplném digitálním vyčištění včetně odstranění škrábanců či poškozených políček byl vyroben nový 35mm negativ a z něj vyvolána filmová kopie. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Veľké sklamanie. Sú filmy, ktoré nestarnú a je Dievča mesiaca. Neviem, prečo som dúfal, že sa tento film kvalitou aspoň priblíži k Američanovi v Paríži a Spievaniu v daždi. Ku koncu som si ho už púšťal dvojnásobnou rýchlosťou, aby som nemusel počúvať stupídne dialógy ošumelého príbehu. Aj tanečné čísla potom vylúdili úsmev na mojej tvári, veď to mala byť komédia. Ďalší z filmov, u ktorých ma najviac potešil pohľad na záverečné titulky. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

44. MFF KV .. Scénář: Virginia Van Upp .. Někdy stačí festivalovému publiku na ovace a katapultování na přední příčky ankety o Diváckou cenu skutečně málo. Třeba zrestaurovaný, občas sice vtipný, ale pořád jen lehce nadprůměrný muzikál (konečné 5. místo a známka 1,25) nebo tuctová česká komedie, která navíc aktuálně už několik týdnů okupuje české kina (Líbáš jako Bůh, konečné 4. místo a známka 1,23) OMG. ()

Reklama

M.E.J.L.A. 

všechny recenze uživatele

Čas od času mě nějaký hollywoodský muzikál úplně mine, naposledy se mi to stalo u Bílých Vánoc. Oba filmy jsou natočené bez špetky invence (Vidor a Curtiz jsou klasičtí rutinéři, kterým se občas podaří něco výjimečného), zato s pořádnou dávkou kýčovitosti a patosu. Modelku zachraňuje pouze Kelly - zvlášť jeho "duet" se sebou samým. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Kousek ze zlatého věku filmového muzikálu se točí kolem titulní postavy ztvárněné Ritou Hayworth. Gene Kelly je tak trochu na druhé koleji, byť třeba jeho tanec se svým vlastním odrazem je při vědomí optických triků, které tehdy byly vrcholem techniky, opravdu neskutečný kousek. Jo, ono se tehdy vůbec méně stříhalo a herci to zvládali odzpívat a odtančit pěknou dobu v jednom záběru. Z vedlejších postav mě nejvíce bavila Eve Arden, komička od pohledu. Příběh není nic moc, na něčem takovém podobné filmy nestály. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Na tomhle klasickém muzikálu mě štval příběh. Ne jeho jednoduchost, ta je u muzikálů ze 40. let snad povinná, ale to do jakého postavení všichni hlavní hrdinku stavěli. Jako by byla nesvéprávná, všichni rozhodovali za ní, všichni věděli líp než ona, co je pro ni dobré. A příčina hlavního sporu? Závist a žárlivost (vida, není to tedy jen typicky česká vlastnost). Hrdinka dosáhne úspěchu a její odtažitý milý ji v tu ránu zapudí. Dokonce i barman jí její úspěch vyčítá. Ona sama musí svoji "vinu" odčinit a přilézt k nepříjemnému, chladnému Kellymu zpátky. ____ Kelly vůbec byl dost nesympatická postava, jeho přehrávání bylo až směšné, zvláště když doširoka šklebil pusu do nevěrohodného úsměvu. Naopak, Hayworthová byla hvězdná. Na ženu tak krásnou mě překvapila smyslem pro humor, který projevila hlavně v písničce "Poor John". ____ Někdy filmem probleskne příjemně uvolněná atmosféra a pobaví některé dialogy - hlavně vedlejších postav: "Co bys udělala, kdyby vešlo tvé mládí?" - "Nasadila bych mu rovnátka." /25. 12. 12./ ()

Galerie (61)

Zajímavosti (1)

  • Lauren Bacall se měla objevit ve filmu jako dívka z obálky Harper's Bazaaru, na které se skutečně v březnu roku 1943 objevila. Této příležitost však nevyužila kvůli natáčení filmu Mít a nemít (1944), díky kterému se nakonec proslavila. (Oblivion)

Reklama

Reklama