Reklama

Reklama

Tudy nahoru

(festivalový název)
  • Česko Tady tudy (festivalový název) (více)
Animovaný / Krátkometrážní
Velká Británie, 2008, 8 min

Obsahy(1)

Dva pohřebáci se chystají odvézt rakev zesnulé stařenky na hřbitov, ale auto jim zničí obrovský balvan. Vydávají se tak na strastiplnou cestu pěšky. (Mertax)

Recenze (35)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Začíná to nadějně, pak se z toho vyklube vykrádačka Burtonových animáků a nakonec... nominace na Oscara jako nemalý výsměch všem kvalitním originálním kraťasům (a že je z čeho vybírat). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Proč se zlobit, že už to tu bylo, když od dob Bible se všechny příběhy opakují stále dokola. Mám rád morbidní příběhy s přídechem gotiky, zahalené do těžkého pláště mlhy, s nestvůrnými stromy, se stínem smrti na každém kroku. A udělat z toho bžundu? Ale proč ne! A karneval smrti...pro zlepšení nálady v temných dnech deštivého dubna... ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Skvělá animace. Člověk by řekl, že samotná práce pohřebáků je dost drsná. Navíc,pokud si tam nahoře někdo řekne: "Vy budete mít dnes smůlu", je to v podstatě nezvládnutelné řemeslo. V tomto krátkometrážním animáčku, který je plný černého humoru, je krásně zpracována myšlenka, že budoucnost dokáže změnit i tak nepatrná věc, jako je mávnutí motýlích křídel. Za mě 80% Ke zhlédnutí zde: http://www.youtube.com/watch?v=vmfC7VY5Ods ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Morbidní animáček, u kterého jsem se sice nezasmál, ale i tak mě něčím zaujal. Originální sice moc není, ale i tak ... zlatá střední cesta. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Geniální nápad. Já už si z pohřebáků dělat legraci nebudu, protože mají opravdu nezávidění hodnou práci. Vlastně to není práce ale tvrdá řehole. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Možné Spoilery. Popravdě kdyby nebylo toho úplného konce "v podsvětí" ale skončilo to tím, jak na hřbitově za vidinou, že konečně tam dorazili, na ně spadl ten kámen. Možná by to bylo ještě lepší. To v podsvětí s barvičkama a tančícími kostlivci už bylo moc přehnané. Ale je fakt, že zase, jak si poskočili nad hrobem a začla znít písnička Happy weekend tak jsem se neubránila dalšímu úsměvu. Hezký černý humor. Možno vidět zde: http://www.youtube.com/watch?v=dpGGtwsqfTU ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Morbidní černý humor, ale ono to je místy fakt vtipné. Místy to sice až nehezky připomíná jiné filmy (třeba Burtona), ale celkově, když to vezmu kolem a kolem, mělo to nápad, bylo to hezky zpracováno, líbila se mi animace a bavilo mě to. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nic zvláštního mi hrobníci s rakví nepředvedli, takže něco mezi 2-3hvězdičkami - momentálně se kvůli neoriginalitě příklaním k nižší známce. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Reklama

Reklama