Reklama

Reklama

První den zbytku tvýho života

  • Francie Le Premier Jour du reste de ta vie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví příběh běžné rodiny, složené z manželů Marie-Jeanne a Roberta Duvalových, kteří mají již tři dospělé děti: Alberta, Raphaëlu a Fleur. Každé z dětí zažívá svůj neobyčejný život. Název filmu pochází z pěti rozhodujících dnů v životě této rodiny, které se objevují ve filmu. Tyto dny výrazně ovlivní chod celé rodiny a po těchto dnech už jejich život nikdy nebude takový jako dříve.
Ve filmu se objevují jak prvky komedie, tak i dramatu a film okoření i akční scény. Tento snímek získal ocenění i v České republice, na Festivalu francouzského filmu v roce 2009, kde drtivě vyhrál v divácké anketě. (adamvojta)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (188)

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"VIDÍŠ TATI, TAK TOHLE JE GRUNGE" :)) Krásná ba přímo okouzlující sonda do života jedné obyčejně neobyčejné rodiny. Nenucený přirozený způsob vyprávění a hlavně uvěřitelný na milion procent. Prožíval jsem všechny jejich strasti i radosti naplno. A co víc, já díky tomu filmu cestoval v čase spolu s nimi a nejvíc si zavzpomínal s Fleur na dobu kdy světu vládl Kurt a grunge a já ještě mohl házet hřívou vlasů :)) Vlastně to byl svým způsobem zážitek 3D :) Fajn film, díky kterému si člověk připomene, jak důležitá je rodina.... a proto prožívejme naplno "první a další dny zbytku svých životů" ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

celkom milé francuzske prekvapenie s výbornými hercami. Film mal v sebe všetko, humor, dramatičnosť a takú zvláštnu melancholi tiahnucu sa celým dejom. Vo filme sú vyrozprávané krátke sekvencie zo života všetkých piatich členov rodiny troch detí a aj oboch rodičov. Zaujímavý počin ale páčilo sa mi to. Jo, a ak ste zvedaví, čo znamená slovo prokrestinácia, nehľadajte to v googli ale radšej si kuknite tento film. :) ()

Reklama

Plangi 

všechny recenze uživatele

Doposud mně neznámý režisér Rémi Bezançon dokázal natočit jedno z nejlepších rodinných dramat, které jsem měl tu čest v poslední době vidět. Příběh sleduje cca. 12 let života rodiny Duvalových formou několika kapitol. V každé z nich se děj soustřeďuje na významnou událost spojenou s jedním členem rodiny, v konečném důsledku však mající dopad na fungování rodiny celé. Spousta situací, které ve filmu nastaly, je poplatná danému subžánru, leč film se chytře vyhnul právě těm vyobrazením, které „jsme už někde viděli“. Navíc po necelých dvou hodinách filmu budete mít pocit, že rodinu Duvalových znáte už dlouho. Herci svoje postavy učinili živoucími bytostmi, s nimiž budete rádi sdílet strasti i radosti ve velmi barvitém období, které nám film přibližuje a nejednou nám bude připomenuto jak důležité jsou pro každého z nás základní aspekty rodiny…láska, opora, porozumění. K velmi dobrému a krásnému filmu navíc dokonalý soundtrack…5*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Příběhy z obyčejného života mne příliš nebaví. Jednak proto, že při sledování filmů se naopak snažím uniknout ze skutečného života a jednak proto, že by ode mne nebylo férové, kdybych si zaslzel při skutečných příbězích vymyšlené francouzské rodiny a nechalo by mne chladným, když sousedovi začne kulhat pes. Rozhodně to však neznamená, že bych tento snímek považoval za ztrátu svého času, jen bych se raději díval na něco mnohem více nereálného. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* Tenhle film jsem už před deseti lety viděl, ale moc jsem si ho nepamatoval a protože moje čtyři hvězdičky nejsou špatná známka, tak jsem si ho chtěl zopakovat … a naštěstí ani teď nezklamal a svou známku si nadále zaslouží. Jedná se skoro o rodinný film ze života, který však nesklouzává k moralizování a dokáže po celou dobu bavit. I když ze začátku působí hodně teenagersky, tak díky různým pohledům jednotlivých členů rodiny citlivě objasnil jejich chování. Rodina je prostě základ všeho a soužití členů by možná někde zasloužilo i nobelovku. Možná teď moc moralizuju já, ale film mi svou dobrou a optimistickou náladou sedl a nestydím se ho doporučit dále. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Film, ktorý Albert (Pio Marmaï) a Raphaël (Marc-André Grondin) pozerajú a citujú je Sedem statočných (1960). (toi-toi)

Reklama

Reklama