Reklama

Reklama

První den zbytku tvýho života

  • Francie Le Premier jour du reste de ta vie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví příběh běžné rodiny, složené z manželů Marie-Jeanne a Roberta Duvalových, kteří mají již tři dospělé děti: Alberta, Raphaëlu a Fleur. Každé z dětí zažívá svůj neobyčejný život. Název filmu pochází z pěti rozhodujících dnů v životě této rodiny, které se objevují ve filmu. Tyto dny výrazně ovlivní chod celé rodiny a po těchto dnech už jejich život nikdy nebude takový jako dříve.
Ve filmu se objevují jak prvky komedie, tak i dramatu a film okoření i akční scény. Tento snímek získal ocenění i v České republice, na Festivalu francouzského filmu v roce 2009, kde drtivě vyhrál v divácké anketě. (adamvojta)

(více)

Recenze (188)

emma53 

všechny recenze uživatele

Perfektní francouzská emotivní mixáž od začátku až do konce. Mohli jsme zde zažít téměř vše, co život přináší i ve skutečnosti, od lásky, zklamání, radosti, smutku, poznávání, skrytých tužeb až po určitou vnitřní proměnu jednotlivých členů rodinky Duvalových. Film, který se mě opravdu hluboce dotkl, na který hned tak nezapomenu a za to chválím režiséra, který ten námět dokonale zpracoval. A na závěr dvě malé rady : dejte si pozor na tibetský čaj a pospěšte si se vším, co máte v plánu, protože zbytek vašeho života vám na to nemusí stačit. Tleskám a dávám s radostí nejvyšší hodnocení. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Další Francie, která je u mě na plný počet. Poslední dobou se to stává až nebývale často. Na druhou stranu mi to ale vůbec nevadí. Pokud budou přicházet s takovými dobrými nápady, jako zrovna v tomhle filmu, budu ty pěti hvězdy sázet s radostí. Odvyprávět totiž příběh naprosto průměrné francouzské rodiny v rozmezí pěti dnů v jejich životě s tím, že každý den je o jednom členovi, mi prostě přijde totálně super. Do toho je to strašně sympatický, příjemný, nenásilný a naprosto lidský, takže neváhejte ani Vy a pojďte se podívat taky. Tenhle film si to rozhodně zaslouží. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědav na tenhle vyhlášený Francouzský film, který jsem z nedbalosti přehlédl, ale nakonec se přikláním ke zklamání, poněvadž mi film nepřirostl k srdci. Rozhodně za zmínku stojí nápad a způsob vyprávění, bohužel humoru je zde minimum, emočně mě film nechal absolutně chladným, postavy mi přišly nezajímavé a na ploše dvou hodin se nestalo nic, co by stálo za zmínku. Vlastně docela ztráta času. Přehypované až běda. 55% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Příběhy z obyčejného života mne příliš nebaví. Jednak proto, že při sledování filmů se naopak snažím uniknout ze skutečného života a jednak proto, že by ode mne nebylo férové, kdybych si zaslzel při skutečných příbězích vymyšlené francouzské rodiny a nechalo by mne chladným, když sousedovi začne kulhat pes. Rozhodně to však neznamená, že bych tento snímek považoval za ztrátu svého času, jen bych se raději díval na něco mnohem více nereálného. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný snímek o životních strastech i slastech jedné středostavovské francouzské rodinky. Dospívání, stárnutí, milostné konflikty, citové tápání, usmiřování a odpouštění. S vysokým hodnocením tohohle filmu se ale tak docela neztotožním. Můj problém ve svém komentáři přesně vystihl uživatel boombang, když napsal, že to působí jako dvouhodinový sestřih průměrného francouzského rodinného seriálu o 150 dílech. Ale ano, sestřih toho nejlepšího, navíc solidně obsazeného a zahraného, přesto jsem měl pocit příliš rychlého pádění času a toho, že důležité motivy a postavy se kolem mě spíš míhají, než abych je doopravdy prožíval. Celkový dojem: 65 %. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Film zasáhne vaše srdce a vy z kina odcházíte naplněni... radostí do života. Doporučuji každému, protože je to přesně to, s čím se setká každý za celý svůj život. Užívejte si každý den zbytku vašeho života. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Krásný film, místy fakt hodně vtipný, místy vážný, perfektně vyvážená kombinace. Vtipné, ale ne trapné, smutné, ale ne patetické. Skvělá režie, zvládnuté herecké výkony. Plangi to vše popsal dost věrně (situace jako ze života, ale žádná klišé - vše je podané s nezbytnou dávkou inovace), jen dodám, že děj zachycuje podstatně delší období, než jen 12 let, podle mě cca 22 let. Pobavily mě i různé popkulturní narážky na rockovou hudbu a nebo na film Apocalypse Now (v českých titulcích Nová Apokalypsa?!). ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Život se všemi jeho radostmi a strastmi.. No nevím, každý je tu nadšený z toho, že je to film velice realistický, ale mně tak realistické nepřipadalo, že by tak milující rodiče zapomněli na narozeniny svojí dcery. Některé postavy jsou zábavné (fanynka Cobaina a grunge) a jiné zase vůbec (otravná matka). Retrospektivní způsob vyprávění si mě nezískal, zrovna tak jako většina rodiny. Takže za mě slabší tři hvězdičky. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Inu.. na komedii málo vtipu, na drama málo dramatu. :) Víte, ono skloubit tyto dva odlišné žánry není úplně snadné a proto ne vždy to vyjde. Co se mi na tomto snímku líbilo, byla pasáž se Sedmi statečnými, hudba, sympatičtí herci, některé dramatické prvky a pár úsměvných, ačkoliv laciných komediálních chvil. V závěrečné sumarizaci se však nedostanu na více jak průměr, tudíž 3*. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Nie je to filmová dokonalosť, ale je tu neskutočné čaro a číra jednoduchosť, práve to ma dostalo. Film ako zo života, polovážny, polokomický, so srdcom a hodnotami na pravom mieste. Francúzi mi už dlhšiu dobu lahodia a neustále si to len potvrdzujem. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Paráda, skvělý způsob vyprávění a obyčejný, jenže naprosto skutečný příběh. Navíc bez zbytečného patosu a naopak s vtípky na pravém místě. Zkrátka funguje to geniálně. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych tenhle film obejmout a dát mu pusu, protože vidět v dnešní době něco tak upřímného, opravdového, chytrého a čistého se rovná polovičnímu zázraku. Na francouzských vinicích zkrátka nezraje jen skvělé víno... ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný snímek se standardním námětem. Vlastně filmový román o rodině; s generačními problémy, přirozenými, mnohdy ne zcela předvídatelnými zvraty a bohužel nepříliš známými herci. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemný, mierne melancholický snímoček s nádychom zmesi humoru a trpkosti. Skladá sa z jednotlivých dní, ktoré hrajú pre sympatickú rodinku zásadný význam, pričom diváka až na konci zasiahne emotívna stránka príbehu, keď si to človek premietne v hlave ako celok. Je veľa toho, čo by sme chceli v živote skúsiť alebo dokázať, tak hor sa do práce, čas neúprosne beží a nedá sa zastaviť. 80/100 ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Velmi pohodový náhled do života jedné rodiny. Film který si na nic nehraje. Film ve kterém jsou emoce emocemi, vztek vztekem, a láska láskou. Z tohohle snímku nebudete "konsternováni" ale příjemně naladěni do zbytku vašeho života. Za mě 80% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Lelouchův dvorní herec vedlejších rolí Gamblin konečně dostal parádní hlavní roli a zhostil se jí výtečně. Celý film je takovým krásným záznamem života, někdy hořkým, někdy úsměvným a někdy málem k nežití. Z těch veselejších akcí bych považovala za hodnu zaznamenání především nervozitu před zkouškami v autoškoly a s ní spojené luxusní sólo Gilla Lellouche s dredy. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celý večer jsem rozmýšlel, zda tomuto filmu dát 3 * nebo 4 *. Lucifer nechť je mi svědkem. Ano, takhle zodpovědně své hodnocení beru. Nakonec díky úžasnému "Just a perfect day" v závěru, překlopím misky vah spíše k těm čtyřem, protože film je to zkrátka dobrý a velmi překvapivě i poměrně vtipný. Pojednává o jedné docela obyčejné rodince, která se samozřejmě dovede jednak řádně rozkmotřit, ale když jde opravdu do tuhého, tak se staré nešvary a trable hodí za hlavu a dovede se i patřičně semknout a přečkat obtížné období hezky společnými silami. Ze scének, které si tak bezprostředně vybavím, stojí třeba ta, kdy se tamější 16leté slečně dostal nedopatřením falus jejího přítele do úst, přičemž nečekaně vysoptil. Následné dívčino setkání s přítelovými rodiči, kdy měla plnou pusinku potenciálních dětiček, bylo poměrně komické. A dále pobavil i tip na dáreček pro ženu svého srdce. Máte-li v oblasti tajných míst, kam se ani sluneční paprsky už hezkých pár let nepodívaly, přebytek ochlupení, tak věřte, že jsou i lepší možnosti k naložení s nimi, než je ucpání odpadových vod v koupelně. Občas film zabrnká i na tu smutnou strunu, ale takový je holt život. Kdyby se měl člověk stále skvěle, tak by si toho nejdříve přestal vážit a poté by si dokonce přestal uvědomovat, že se má vlastně skvěle. Nečekaně se jednalo o opravdu příjemný film. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film mi vybrala uživatelka eLeR. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Krásné, uhlazené, dojemné a hlavně pravdivé! Francouzi jsou opravdu okouzlující a umí dobře hrát. Myslím, že unikátní snímek o pravém životě. Po zhlédnutí jsem v sobě měla takový příjemný pocit, i ten závěr je takový rozporuplný, ale přitom skvělý. Vynikající doprovodná hudba a atmosféra, která mě vtáhla přímo do děje. Tento snímek má opravdu všeho dostatek. Jediné co mi tam chybělo bylo více podrobností a dotahování. ()

Reklama

Reklama