Reklama

Reklama

Ať vejde ten pravý

Trailer

Osamělý, šikanovaný kluk se spřátelí s upíří dívkou, která žije v utajení se svým strážcem... Dvanáctiletý Owen (Kodi Smit-McPhee), kterého tři spolužáci ve škole terorizují, se cítí osamělý a vyděděný. Doma sní o těžko uskutečnitelné pomstě. Do sousedství se právě přistěhovala stejně stará Abby (Chloë Grace Moretz) spolu se starším mužem, možná otcem (Richard Jenkins). Abby, také osamělá a vyděděná, naváže přátelství s Owenem. Vídají se však jenom v noci a když ne, domlouvají se přes zeď za pomoci morseovky. Chlapec se jí svěří se svým problémem ve škole a Abby mu radí, aby se nenechal šikanovat a bojoval. Owen brzy zjistí, že Abby není obyčejná dívka, ale staletá bytost, udržovaná při životě lidskou krví. Tu jí obstarává její strážce a v jejich okolí přibývají záhadné vraždy. Policie má jisté podezření a Owen cítí k Abby střídavě lásku i strach... (JOJ Cinema)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (408)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Ať vejde ten pravý (švédská i americká verze) je hlavně o postavách a o atmosféře. Nebudeme si hrát na to, že tahle upířina je horor. Když už něco, je to ujetá, temná dětská romance. Osobně preferuji švédskou verzi, protože má zvláštní mrazivou (severskou, hutnou, mísně depresivní) atmosféru a neobyčejné a chvílemi nesympatické dětské hrdiny. To všechno má i americká verze, ale všechno je o trošičku horší a méně originální. Pravda, o něco lépe jsou tu vykreslené emoce mladých hrdinů, ale Abby (Eli) mi tu přišla až moc lidská - její severský protějšek je unikátní mrazivá figurka, která je chvílemi nesmírně křehká a zranitelná, ale nikdo by ji neobviňoval z toho, že působí jako člověk. Oskar/Owen je víceméně stejný. Navíc tu máte postavu policisty (Koteas), která pomáhá vyprávění rámovat, a skvělé herectví Richarda Jenkinse (Abbyin opatrovník). Tohle není vůbec špatný film, ale pokud vám nevadí švédština a čtení titulků, pak z obou verzí volte raději originál. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

V prvom rade by som rád vyjadril svoje počudovanie nad absolútne podivným českým prekladom tohto filmu. Inde by to tak nevadilo, ale pri filme, kde je názov zároveň aj jednou z myšlienok filmu je to dosť od veci. Film vôbec neporovnávam s jeho švédskym originálom, pretože som ho ešte nevidel a je mi jedno, ktorá verzia je lepšia. Aj táto rozhodne stojí za pozretie. Natočené to bolo dobre, atmosféra tu je vynikajúca a herci tiež ušli, hlavne ten chalan. Film si podľa mňa človek najlepšie vychutná, keď sa dokáže empaticky vcítiť do postavy toho chlapca, do jeho trápení a radostí, proste aj psychológia filmu je úžasná. Len škoda, že niektoré veci neboli spomenuté, napríklad by ma celkom zaujímal "upírsky príbeh" toho dievčaťa, mohlo to byť niekde v rámci niektorého z dialógov spomenuté. Chlapec bol proste málo zvedavý, inak celkom spokojnosť. 80/100 ()

Reklama

Chlupis 

všechny recenze uživatele

V Let Me In - narozdíl od Låt den rätte komma in - absolutně nefungují stěžejní emocionální motivy, počínaje šikanou Owena (Oscara) a konče vztahem obou hl. postav. Chloe Moretz a Kodi Smit-McPhee jsou bezpochyb brilantní herci, role, které ale mají hrát v Let Me In, nejsou ani v nejmenším psány a vymyšleny pro ně. Krása upírky (- upíra, jak napovídá originál i předloha) a až přílišná sympatičnost hlavního hrdiny ve filmu nefunguje, stejně tak přenesení příběhu z chladného Švédska do Spojených států. Zásadní rozdíl mezi severským originálem a americkým remakem vidím v tom, že ponurost švédských lokací pramení už z jejich samotné podstaty, za to ty americké musí být podporovány velmi stylizovaným gradingem, jenž však pouze zastírá fakt, že v off-line záběrovém režimu by se nedalo fikčnímu světu filmu ani v nejmenším věřit. Jinak řečeno je Let Me In kočkopes, který se usilovně snaží napodobit či nijak nepoškodit originál, dělá to ale s tak zbytečnou věrností a inspirací severskými filmařskými postupy, že v rámci škatulky amerického remaku nemá logicky šanci uspět. Stejně tak, jako švédi nikdy nenatočí plně funkční hollywoodský blockbuster, totiž ani američané nikdy nenatočí bezchybný film prolezlý severským kinematografickým feelingem. Jediné, co proto funguje bezchybně, jsou dvě kompletně přidané (či přetvořené) scény; ta úvodní a další, ke které úvod přímo odkazuje. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Smím vstoupit?“.... Kdyby režisér M.Reeves nepřišel alespoň s drobnými nápady, jak ,,vylepšit“ originál, byl by za úplnýho trotla. Jemné odchylky nepůsobí zas až tak debilně a dělají z filmu popcornovější zábavu, které by mohly minimálně prvničky podlehnout. Já však příběh o dívce, po které zůstávají krvavé kaluže raději temnější. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Dostal jsem za úkol zorganizovat odběry krve ve velkým. 2.) Nevím, proč si mám dávat bacha na holky, který vylejzaj po setmění. 3.) Nebaví mě Švédský filmy. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

hladass 

všechny recenze uživatele

No, pokud bude Hammer pokračovat v produkci filmů jako je tenhle (nebo The Resident, Wake Wood), tak je na nejlepší cestě se zase dostat do hrobu... Zatímco švédský film je ve všech směrech naprosto úžasný, rameke (ač docela věrně zachoval dějovou linii) postrádá mrazivou atmosféru originálu, lepší dětské herce (Moretz mi do role upírky vůbec nesedla, stejně jako Smit-McPhee v roli Owena), zato má zbytečnou dávku brutality a hlavně několik nechutných (zcela amatérsky vypadajících) digitálních triků... Prostě a jednoduše, Let Me In je naprosto zbytečný film... ()

Galerie (73)

Zajímavosti (26)

  • K réžii anglickej verzii bol pôvodne prizvaný režisér pôvodnej švédskej verzie Tomas Alfredson, ale odmietol. (Arsenal83)
  • Matt Reeves bol najprv požiadaný, aby zmenil vek hlavných postáv, ale odmietol s tým, že "by to zničilo podstatu príbehu a všetko úplne zmenilo ... my potrebujeme tú detskú nevinnosť." Svojim hercom tiež povedal, aby si nepozreli pôvodný film, aby sme "mohli vytvoriť vlastnú verziu, ale zostali veľmi verní podstate príbehu." (Arsenal83)
  • Film sa odohráva v roku 1983, ale taxík, ktorý Abby odvezie na konci filmu, je Ford LTD Crown Victoria z roku 1986. Dá sa to spoznať podľa tretieho brzdového svetla, ktoré je od roku 1986 zavedené na všetkých amerických autách. (Arsenal83)

Související novinky

Režisér Batmana chystá nový horor

Režisér Batmana chystá nový horor

07.12.2020

Matt Reeves má momentálně plné ruce práce s jeho Batmanem, který nakonec do kin (a zjevně i na streamovací službu HBO Max) dorazí až v roce 2022. Nicméně mezitím se tvůrce hodlá věnovat také produkci… (více)

Chloe Moretz je divná

Chloe Moretz je divná

26.09.2010

Přesněji řečeno Divná Emily. Postava se poprvé objevila v roce 1991 jako maskot pro oblečení od firmy Cosmic Debris, záhy poté se ale gothic dívenka stala hrdinkou úspěšné komiksové série… (více)

Hit Girl si opět brousí čepele

Hit Girl si opět brousí čepele

02.08.2010

A nejen pro pokračování Kick-Ass s podtitulem Balls to the Walls. Chloe Moretz zanedlouho uvidíme jako upírku v hororovém remaku Let Me In, poté si zřejmě zahraje v survival thrilleru The Rut. Ten… (více)

Novinková smršť

Novinková smršť

27.09.2008

Johnny Depp v dalším trháku od Bruckheimera, upírský horor od tvůrce Monstra a úmysly slavného scenáristy Shanea Blacka (ano, otřeme se i o Smrtonosnou zbraň 5). To všechno v dnešní vydatnější náloži… (více)

Reklama

Reklama