Reklama

Reklama

Ať vejde ten pravý

Trailer

Osamělý, šikanovaný kluk se spřátelí s upíří dívkou, která žije v utajení se svým strážcem... Dvanáctiletý Owen (Kodi Smit-McPhee), kterého tři spolužáci ve škole terorizují, se cítí osamělý a vyděděný. Doma sní o těžko uskutečnitelné pomstě. Do sousedství se právě přistěhovala stejně stará Abby (Chloë Grace Moretz) spolu se starším mužem, možná otcem (Richard Jenkins). Abby, také osamělá a vyděděná, naváže přátelství s Owenem. Vídají se však jenom v noci a když ne, domlouvají se přes zeď za pomoci morseovky. Chlapec se jí svěří se svým problémem ve škole a Abby mu radí, aby se nenechal šikanovat a bojoval. Owen brzy zjistí, že Abby není obyčejná dívka, ale staletá bytost, udržovaná při životě lidskou krví. Tu jí obstarává její strážce a v jejich okolí přibývají záhadné vraždy. Policie má jisté podezření a Owen cítí k Abby střídavě lásku i strach... (JOJ Cinema)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (408)

666teen 

všechny recenze uživatele

Dietolog v Somálsku a Let Me In. Dvě naprosto zbytečné věci. V případě tohoto remaku se ovšem soudruzi ve Státech drželi při zdi a vytvořili spíš kopii, než nějakou opulentní trikařinou nablitou předělávku. Což je sice milé, ale pořád se jedná o kopii, která uspokojí, ale nenadchne. Takže cesta vede spíše tudy: http://www.csfd.cz/film/243243-at-vejde-ten-pravy/ ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

A však ono to nebolo vôbec zlé! I keď sa nemôžem ubrániť pocitu, že sa film napriek svojmu americkému pôvodu snažil tváriť strašne ne-americky (samozrejme kvôli takmer presnému kopírovaniu švédskej verzie). Moretz bola v role malej upírky absolútne fantastická a už len kvôli nej sa oplatilo Let Me In pozrieť. Pre niekoho uťahaný a nezaujímavý, pre mňa pozoruhodný a miestami skutočne výnimočný, i keď bohužiaľ v konečnom dôsledku málo vypovedajúci film. K snímke som sa ale dostal skôr než k pôvodnému švédskemu originálu, takže pokiaľ si Let Me In vzal zo svojho predchodcu len to dobré, budem v prípade švédskej verzie ešte spokojnejší. Americkému Let Me In chýbala akási duša a celistvosť, v jednotlivých scénach mi prišla táto dráma s hororovými prvkami skutočne neobyčajná a svojím čudným spôsobom veľmi pôsobivá, ale na druhej strane som postrádal akýsi hlbší dej a záverečnú pointu. Po pravde, sám som zo svojich dojmov nejaký zmätený. Síce sú prevažne pozitívne, no i tak nie som sto percentne spokojný. A to ani zďaleka. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Originál byl sice vyprávěný pomalu, ale rozhodně nebyl nudný... Let Me In je vyprávěný pomalu, ale člověk má pocit, že u něj do 30 minut zdechne. Reevesovi se totiž vůbec nedaří roztáhnout atmosférický deštník nad zasněženým městečkem, a už vůbec ne vyvolat emoce, napětí či strach (přestylizované vraždění je akorát směsné), které jsou pro tuhle látku absolutně nepostradatelné. Největší potíž ale přesto tkví v chemii mezi mladými herci, která je vysloveně na bodu mrazu. A těch několik vykrádaček z originálu (občas obohacených o vlastní nápad) z letargie vytrhnout nedokáže. Spíš ji ještě umocňuje. 5/10 ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Amerika má svůj specifický filmový jazyk a pokouší–li se převyprávět příběhy zrozené v jiných koutech světa, většinou do nedopadne dobře. A to i v případech, kdy se opravdu hodně snaží a vaří přesně podle původní receptury. Platí to bohužel i pro Reeveseův remake. A že se snažil opravdu fest. Téměř z 90 procent zcela totožný děj, poskládaný ze zcela totožných scén a možná i úplně stejně pojatých záběrů. A přece to nefunguje. Americká verze zcela postrádá onu magickou atmosféru, která mě tak dostala u originálu. Místo dechberoucí, mrazivě melancholie, která je současně děsivá i dojímavá, vznikla jen uondaná nuda. A pokud je něco oproti originálu jinak, pak bohužel k horšímu. Pokud se někdo rozhoduje, kterou verzi nechat vejít, pak ve shodě s názvem filmu doporučím, ať nechá vejít tu pravou. ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Oproti mému velmi oblíbenému Ať vejde ten pravý, nemá cenu koukat na tuhle americkou slátaninu. Atmosféra žádná, Chloe Moretz mi do role původní "Eli" vůbec nesedla, taktéž ani ten malý smrádek z Cesty..Osobně tento film považuju za absolutně zbytečný a nepovedený..PS: Mám se připravit na to, že někdo to natočí ještě po třetí?..40% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (26)

  • Film sa odohráva v roku 1983, ale taxík, ktorý Abby odvezie na konci filmu, je Ford LTD Crown Victoria z roku 1986. Dá sa to spoznať podľa tretieho brzdového svetla, ktoré je od roku 1986 zavedené na všetkých amerických autách. (Arsenal83)
  • Film sa odohráva na začiatku 80. rokov, ale logo spoločnosti „The Now and Laters“ videné vo filme pochádza zo začiatku 90. rokov. (Arsenal83)
  • Slovo "upír" je během filmu vyřčeno jen jednou. (Hal_Moore)

Související novinky

Režisér Batmana chystá nový horor

Režisér Batmana chystá nový horor

07.12.2020

Matt Reeves má momentálně plné ruce práce s jeho Batmanem, který nakonec do kin (a zjevně i na streamovací službu HBO Max) dorazí až v roce 2022. Nicméně mezitím se tvůrce hodlá věnovat také produkci… (více)

Chloe Moretz je divná

Chloe Moretz je divná

26.09.2010

Přesněji řečeno Divná Emily. Postava se poprvé objevila v roce 1991 jako maskot pro oblečení od firmy Cosmic Debris, záhy poté se ale gothic dívenka stala hrdinkou úspěšné komiksové série… (více)

Hit Girl si opět brousí čepele

Hit Girl si opět brousí čepele

02.08.2010

A nejen pro pokračování Kick-Ass s podtitulem Balls to the Walls. Chloe Moretz zanedlouho uvidíme jako upírku v hororovém remaku Let Me In, poté si zřejmě zahraje v survival thrilleru The Rut. Ten… (více)

Novinková smršť

Novinková smršť

27.09.2008

Johnny Depp v dalším trháku od Bruckheimera, upírský horor od tvůrce Monstra a úmysly slavného scenáristy Shanea Blacka (ano, otřeme se i o Smrtonosnou zbraň 5). To všechno v dnešní vydatnější náloži… (více)

Reklama

Reklama