Reklama

Reklama

Ať vejde ten pravý

Trailer

Osamělý, šikanovaný kluk se spřátelí s upíří dívkou, která žije v utajení se svým strážcem... Dvanáctiletý Owen (Kodi Smit-McPhee), kterého tři spolužáci ve škole terorizují, se cítí osamělý a vyděděný. Doma sní o těžko uskutečnitelné pomstě. Do sousedství se právě přistěhovala stejně stará Abby (Chloë Grace Moretz) spolu se starším mužem, možná otcem (Richard Jenkins). Abby, také osamělá a vyděděná, naváže přátelství s Owenem. Vídají se však jenom v noci a když ne, domlouvají se přes zeď za pomoci morseovky. Chlapec se jí svěří se svým problémem ve škole a Abby mu radí, aby se nenechal šikanovat a bojoval. Owen brzy zjistí, že Abby není obyčejná dívka, ale staletá bytost, udržovaná při životě lidskou krví. Tu jí obstarává její strážce a v jejich okolí přibývají záhadné vraždy. Policie má jisté podezření a Owen cítí k Abby střídavě lásku i strach... (JOJ Cinema)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (408)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Originál je jednoznačne lepší po všetkých stránkach - má lepšie prostredie, atmosféru aj výber hlavných detských hrdinov. A je mi jedno, že tam hrala slávna Chloe Moretz, do tohto filmu mi vôbec nepasovala. Čiže aj pre mňa úplne zbytočný film, ktorý som však dokázal dopozerať bez väčšej ujmy na zdraví, a tak ho považujem za jeden z tých lepších remakov. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Upírský mráz podruhé a o třídu povedenější. Matt Reeves prohrává jen v tom ohledu, že občas přesně zkopíruje nějaký záběr, jinak si ale z předlohy bere to lepší a na rozdíl od švédské verze se dokáže bez problémů vyvarovat těžkopádných vedlejších postav nebo nepochopitelných scén. Největší potlesk si ale zaslouží hlavní dvojice. Zatímco v severském podání jsem nevěděl, jestli jim mám přát romantické pouto nebo jen počkat, jak se jejich příběh zakončí, v podání Chloe Moretz je Abby stvořením, které musí Owenovi závidět každý vrstevník. Ty jejich nenápadné pohledy při nesmělém sbližování a nevyřčené city doslova rozbuší srdce a vyvolají nečekaný úsměv na tváři. V tuhle chvíli tak o dva roky starší počin zachraňuje už jen to, že jsem ho viděl jako první, v přímém srovnání s Let Me In totiž prohrává na celé čáře. Proto mě mrzí zdejší hodnocení, které naznačuje někdy až slepou lásku k evropským originálům. Ta je tady ale paradoxní tím spíš, že i původní film je "pouze" literární adaptací a dávat mu body za geniální nápad je tak přinejmenším lehce nezasloužené. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

I když to podle mého hodnocení tak nevypadá, tenhle snímek mě překvapil. Originál jsem viděl a proto ani tomuto remaku nebudu vyčítat, že tempo je zde minimální. Co mi ale vadilo (kromě samotného faktu, že Američané holt musí udělat remake snad ke všemu) byl fakt, že zkrátka tady nebyla ta pravá atmosféra. Holt Švédové jsou Švédové a v tomhle oni umí chodit. A i když jsou zde skvělí herci (Chloe je příslibem do budoucna, stejně jako Kodi), vynikající režie a perfektní hudba, Let Me In je stále v mých očích ten chudý bratranec z třetího kolena, oproti originálu. Myslel jsem, že to bude horší, ale na takových 60 % to vidím bez problému, ale upřímně pochybuju, že bych tohle někdy potřeboval vidět, zato originál si pustím rád. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Holky, budete li stát před dilematem, koho si pustit dovnitř, doporučuji Toho pravého! Tohle je jen čínská silikonová náhražka, která sice na první pohled vypadá jako originál, ale snadno se ošoupe ještě před vyvrcholením. Zvláště, pokud jste již Toho pravého zažily! Je to jako by jste se dívaly na věrnou kopii Sedmé pečeti, akorát šachy by hráli Gere s Willisem, pod nohama jim křupal popcorn a na pozadí zněla melodie z reklamy na Coca-Colu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé k tomuhle remaku nejsem vůbec zlý poněvadž mě ani originál nějak nebavil, ale tohle je ještě horší. Originál měl aspoň syrovou atmosféru která fungovala. Tohle má Moretzovou....Což je asi největší nevýhoda. Protože tahle herečka ač jí všichni zbožňují mě naprosto v každém filmu dokonale nasírá. V Temných stínech mě štvala a tady jak by smet. Ani hlavní kluk mě moc nebral. Já prostě nemám rád když tu jsou oba takový outsideři až přehnaně velký. Další věc co mi přišla neskutečně debilní byla ta krev. Celej ten pokus o drsný horor naprosto padnul. A k tomu to dosraly efekty. Tohle je průserovej remake který má jen pár světlých okamžiků. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (26)

  • Film sa odohráva v roku 1983, ale taxík, ktorý Abby odvezie na konci filmu, je Ford LTD Crown Victoria z roku 1986. Dá sa to spoznať podľa tretieho brzdového svetla, ktoré je od roku 1986 zavedené na všetkých amerických autách. (Arsenal83)
  • Slovo "upír" je během filmu vyřčeno jen jednou. (Hal_Moore)
  • Matt Reeves použil vo filme Reaganov prejav, aby americkému publiku viac priblížil osemdesiate roky a rozdiel medzi ríšami dobra a zla: "Myšlienka Reaganovho prejavu o 'ríši zla' a celý ten druh myšlienkovej školy spočíval v tom, že zlo bolo niečo, čo bolo mimo nás. Zlo bolo 'Iné', bolo to tam, boli to Sovieti“. Reeves cítil, že táto myšlienka bola ústrednou témou hlavnej postavy Owena (Kodi Smit-McPhee). (Arsenal83)

Související novinky

Režisér Batmana chystá nový horor

Režisér Batmana chystá nový horor

07.12.2020

Matt Reeves má momentálně plné ruce práce s jeho Batmanem, který nakonec do kin (a zjevně i na streamovací službu HBO Max) dorazí až v roce 2022. Nicméně mezitím se tvůrce hodlá věnovat také produkci… (více)

Chloe Moretz je divná

Chloe Moretz je divná

26.09.2010

Přesněji řečeno Divná Emily. Postava se poprvé objevila v roce 1991 jako maskot pro oblečení od firmy Cosmic Debris, záhy poté se ale gothic dívenka stala hrdinkou úspěšné komiksové série… (více)

Hit Girl si opět brousí čepele

Hit Girl si opět brousí čepele

02.08.2010

A nejen pro pokračování Kick-Ass s podtitulem Balls to the Walls. Chloe Moretz zanedlouho uvidíme jako upírku v hororovém remaku Let Me In, poté si zřejmě zahraje v survival thrilleru The Rut. Ten… (více)

Novinková smršť

Novinková smršť

27.09.2008

Johnny Depp v dalším trháku od Bruckheimera, upírský horor od tvůrce Monstra a úmysly slavného scenáristy Shanea Blacka (ano, otřeme se i o Smrtonosnou zbraň 5). To všechno v dnešní vydatnější náloži… (více)

Reklama

Reklama