Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlepšovatel Vendelín Zajíček (J. Abrhám) pracuje ve Výzkumném ústavu textilní technologie na vývoji nového pletacího stroje. Geniální mladý muž vedle zaměstnání dokončuje vysokou školu a má před sebou skvělou budoucnost. Jenomže celý svůj život se věnuje jen studiu a práci, takže dosud neměl čas najít si přítelkyni. Členové závodního výboru ROH jej i proto vyberou místo nemocné kolegyně pro podnikovou rekreaci v Areálu snů ve Vysokých Tatrách. Zajíček tam jede proti své vůli: je totiž pět měsíců před brněnským strojírenským veletrhem a jeho počítačem řízený stroj stále ještě nepracuje správně. Roztržitý mladý výzkumník se tedy ubytuje v horském hotelu s tím, že místo lyžování bude usilovně pracovat na svém projektu. Netuší, že přímo v hotelovém dvoulůžku se seznámí se ženou, která v jeho životě vše změní... (Česká televize)

(více)

Diskuze

bloke

bloke (hodnocení, recenze)

Dosť divne nastrihaný film (objavovanie sa Kopeckého na začiatku a na konci prvého dielu - okrem iného natočené v Bratislave v budove Chemapolu-Petrimexu kam vstupoval ako námestník, akože v Prahe) , tiež rozvláčny dej prvých dvoch dielov oddelený náhlym sekom v časti tretej, tiež vek postáv je dosť hmlistý a napokon i bizarný (študent končiacej vysokej školy J.Abrhám, "hudák kde si má najít holku" tu má vo filme 38 rokov ako spomenú v poslednej časti, tiež 17-18 ročná študentka pred koncom strednej školy je v skutočnosti 28-ročná pani, herečka Vanda Švarcová...).

Každopádne takéto filmy si rád pozriem (ak nemajú takto zbytočnú dĺžku) už len kvôli tým dobovým reáliám a "reáliám" (matka samoživitelka s predpokladaným čistým príjmom 1100 Kčs len tak z fleku kúpi synovi oblečenie a výbavu asi za 8000 korún, o ktorú ten ani nestál /lyže,.../ - samozrejme všetko v dobre zásobených obchodoch :)

Reklama

Reklama