Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlepšovatel Vendelín Zajíček (J. Abrhám) pracuje ve Výzkumném ústavu textilní technologie na vývoji nového pletacího stroje. Geniální mladý muž vedle zaměstnání dokončuje vysokou školu a má před sebou skvělou budoucnost. Jenomže celý svůj život se věnuje jen studiu a práci, takže dosud neměl čas najít si přítelkyni. Členové závodního výboru ROH jej i proto vyberou místo nemocné kolegyně pro podnikovou rekreaci v Areálu snů ve Vysokých Tatrách. Zajíček tam jede proti své vůli: je totiž pět měsíců před brněnským strojírenským veletrhem a jeho počítačem řízený stroj stále ještě nepracuje správně. Roztržitý mladý výzkumník se tedy ubytuje v horském hotelu s tím, že místo lyžování bude usilovně pracovat na svém projektu. Netuší, že přímo v hotelovém dvoulůžku se seznámí se ženou, která v jeho životě vše změní... (Česká televize)

(více)

Recenze (27)

ViktorD 

všechny recenze uživatele

Skvělé herecké výkony, oceňuji hlavně bezprostřední jednání většiny postav. Emília Vašáryová sa mi naozaj veľmi páčila! K udělení páté hvězdy nemalým dílem přispěla příjemná hudba Aliho Brezovského. Proč ale Bohuše Záhorského namluvil téměř nepoznatelný Karel Höger, zůstává záhadou, zřejmě byl Bohoušek nachlazen. :) ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Humor je většinou dost křečovitý. A filmařské řemeslo pláče: Jedním z vrcholů je scéna dialogu v osobním autě mezi řidičem a spolujezdcem na předním sedadle, která je obrazově řešená střídajícími se subjektivními pohledy obou mužů na svého partnera; zatímco za řidičem (nalevo od směru jízdy) vidíme kamenné zábradlí mostu a v dalším plánu důstojně plynoucí Vltavu, za spolujezdcem (napravo od směru jízdy) můžeme obdivovat sídliště plné paneláků. -------- V titulcích (všech tří dílů) filmu uvedeno: rok výroby 1977. ()

Reklama

dyfur 

všechny recenze uživatele

moje zaujjímavosti: Zábery z hotelového bazéna, kde sa kúpu hlavní hrdinovia, boli filmované v hoteli Bellevue v Hornom Smokovci. Ten prešiel rekonštrukciou a pôvodný vzhľad bazéna, ktorý máme možnosť vidieť vo filme, sa nezachoval. (dyfur) Jiřího Krampola (Štefan Drozd) predaboval Bronislav Križan. (dyfur) Hlavní hrdinovia sú ubytovaní v hoteli FIS na Štrbskom plese. (dyfur) Filmovanie prebiehalo v Prahe a na Štrbskom plese. (dyfur) ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Vskutku bizarní dílo čs. kinematografie! Škoda, že nebyl víc využit potenciál top hereckého obsazení. Ale to je evidentně problém dost slabého scénáře. Možná by stačilo ty tři díly prostříhat a udělat z toho jeden normální film. Pokud jde o hlavní dějovou linku, tak Abrhám nezklamal. V roli asexuálního vědce zlepšovatele, kterej vymejšlí jak vyrobit co nejlepší bombarďáky a rádoby erotický silonový košilky, je přesvědčivej. Prostě a jasně, hraje to svoje pako tak, že se divím, že mu ta Vášáryová nedala (pusu) hned v prvním díle. Alespoň by jsme se vyhnuli té smrtící stopáži 3 x 80 minut. Takhle se to táhne jak smrad údolím Tater, kde se to mimo jiné taky natáčelo. P.S. Toho, kdo rozhodl nechat nadabovat Krampola do slovenštiny, bych nejradši uškrtila těma hnusnejma oranžovejma punčocháčema, který (v rámci role) vyrobil Abrhám. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Oddechovka, jejíž patrná nadsázka (už jméno hlavního hrdiny je unikátní) si klade jednoznačný cíl: pobavit. Přestože hlavní linie je zaměřena na dvojici česko-slovenských milenců, tak uvození jejich příběhu předchází celozávodní představení svérázných postaviček, mezi nimiž vyniká postava Růžičkové (Stella Zázvorková). Nejpovedenější druhý díl trochu připomíná Anděla na horách. Vtipně jsou zasazeny Vendelínovy představy. Třetí část zbytečně kličkuje k očekávanému závěru, ale zase dává prostor Stelle Zázvorkové. Překvapilo mě předabování Jiřího Krampola, aby mohl vystupovat jako Slovák Štefan Drozd. Nejpovedenější scény jsou ty, v nichž workoholik Vendelín testuje textilie. Oceňuji navíc i nápad se záložkou ve skriptech:-) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Filmovanie prebiehalo v Prahe a na Štrbskom plese. (dyfur)
  • Zábery z hotelového bazéna, kde sa kúpu hlavní hrdinovia, boli filmované v hoteli Bellevue v Hornom Smokovci. Ten prešiel rekonštrukciou a pôvodný vzhľad bazéna, ktorý máme možnosť vidieť vo filme, sa nezachoval. (dyfur)
  • Hlavní hrdinovia sú ubytovaní v hoteli FIS na Štrbskom plese. (dyfur)

Reklama

Reklama