Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejprve vybouchla mina v marocké poušti. Pak se mu po letech strefila do hlavy zbloudilá střela…Bazil prostě nemá na zbraně štěstí. Ta první zkušenost z něj udělala sirotka, druhá ho drží na pokraji náhlé a rychlé smrti. Tenhle optimistický snílek se však nedá ničím zastrašit a společně se svým „jedinečným“ týmem zoufalců se rozhodne pomstít celému zbrojnímu průmyslu. (Festival francouzského filmu)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (200)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vizuální extravagant Jeunet, který všechny své filmy naplnil smrští vizuálních nápadů, které občas byly až nesnesitelné, zůstává své představivosti věrný i v tomto, názvem všeříkajícím filmu, jehož příběh je stejně šílený jako celá režie. Jeunet mi vyjma kouzelné "Amélie" a slušnému završení Vetřelčí série nikdy moc nesedl a tento film to rozhodně nezmění a režisér tak v mých očích nadále zůstane šílencem, jehož filmy jsou pro mě takřka nestravitelné. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €27miliónovTržby USATržby Celosvetovo $11,229,000║ Po pozretí ukážky k filmu, by som ani z ďaleka nepovedal že to bude až taká BOMBA a to doslova a do písmená. Režisér Jean-Pierre Jeunet opäť dokazuje že má neskutočný talent na vykresľovanie nevšedných príbehov z množstvom neskutočných vychytáviek(toľko perfektne vymyslených postáv a ich charakterov sa len tak všade nenájde). Miestami dokáže servírovať jeden bláznivý úlet za druhým, k tomu pekne rozvíja dej, dokonca príde aj na výbušnú akciu.... proste majstrovsky zvládnuté dielko s okúzľujúcim vizuálom. /videl v kine: 80%/ ...druhým pozretím je šanca ešte na vyššie hodnotenie ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je obdivuhodné, kolik nápadů a energie bylo vloženo do tohohle filmu. Na první shlédnutí asi divák mého typu není schopen pojmout víc než základní děj a chytit tak zhruba 70% vtipů. Zbytek mi unikl, to je mi jasné. Problém je jediný, nechce se mi to vidět znovu a dochytat si to, jelikož mi chybí dúvod chtít. Genialita sama o sobě prostě nestačí. Musí tam být ještě něco osobního, něco co by mne vtáhlo do děje, abych to prožíval s nimi. A to tam podle mého soudu není. Zbyla z toho jen taková filmová hříčka, propracovaná až geniální. Takže dobrý, ale jen dobrý...70% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Kulka v hlavě žádná sranda. CITÁT - Při průchodu detektorem mu bude pískat hlava.......... Když okolo 14 minuty jede Bazil (Dany Boon) a Placard (Jean Pierre Marielle) na motorce podél věží na elektřinu je možné v levém rohu vidět bilboard z poutačem na tento film s přesně stejným obrázkem, který právě divák sleduje. Scéna okolo 25 minuty mě dostala. Fotbalový zápas a dva komentátoři. Jeden z nich říká, že musí opět diváky upozornit na nové pravidlo. Na fotbalovém hřišti je totiž neznámo kde umístěna jedna nášlapná mina:-) Tak tento příběh je víc propracovaný než Delikatesy. Osoby ze skládka jsou zde věrohodnější a přirozenější než řezníkova "rodina". Jíst lidi je jiné, než je zabíjet. Osobně se mi moc líbila Julie Ferrier v roli Hadí ženy. Milá a velmi příjemná. CITÁT - Chtěl si válku? Bude to blesková válka!!........ Později je to celkem dramatické, ale stále veselé. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Takto vypadá v mých myšlenkách typický francouzský film - trochu netradiční, avšak lze najít mnoho podobných snímků, především francouzských a často se stejnými jmény v tvůrčím týmu (ano, první co Vás napadne, tohle je film J-P Jeuneta, který světu dal Delikatesy a Amélii, především u druhého filmu mnoho lidí "objevilo" Francii), mile komický, ovšem nečekejte zábavu k popukání, plný zvláštních postav, většinou na okraji společnosti, kteří jsou něčím speciální, často mají umělecké sklny, stejně jako celý snímek se snaží tvářit jako "nadupaná umělecká perla". Ano, umělecký, to je to slovo, která charakterizuje Galimatyáš perfektně. Někdy až moc umělecký na úkor diváka, jindy tak akorát. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (6)

  • Jeana-Pierra Jeuneta inspirovala ke vzniku filmu návštěva restaurace, kde mezi stálé štamgasty patřili známí obchodníci se zbraněmi. Jeuneta zaujaly zejména jejich příjemné tváře. (Avalon820)
  • Natáčení probíhalo v Paříži, konkrétně na letišti Charlese de Gaulla. (Terva)
  • Ve filmu si měl původně zahrát i Jamel Debbouze, ale po třech týdnech z natáčení odešel s odvoláním na umělecké a finanční neshody. Vzápětí jej tedy nahradil Dany Boon (Bazil). (Avalon820)

Reklama

Reklama