Reklama

Reklama

Knight Rider - Legenda se vrací

(seriál)
  • USA Knight Rider (více)
USA, (2008–2009), 12 h 2 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Dave Andron

Hrají:

Justin Bruening, Deanna Russo, Paul Campbell, Smith Cho, Bruce Davison, Yancey Arias, Sydney Tamiia Poitier, Val Kilmer, Mark Adair-Rios, Paula Garcés (více)
(další profese)

Epizody(17)

Knight Rider je späť! Mike Traceur bojuje proti silám zla s pomocou nezničiteľného automobilu KITT, obdareného umelou inteligenciou. (oficiální text distributora)

Recenze (180)

tron 

všechny recenze uživatele

„Len pokojne.“ – „Pokojne nie je môj štýl.“ Nemyslel som, že to niekedy poviem, ale David Hasselhoff mal charizmu. Ako toto odvážne tvrdenie vysvetlím? Jednoducho. Porovnám hasselhoffského Knight Ridera s remakom. Fakt netuším, čo preboha Douga Limana (ako producenta) viedlo k iniciovaniu nakrútenia novej verzie tohto kedysi populárneho seriálu. Akože hej, za istých okolností to mohlo fungovať. Ale dané okolnosti sa nedostavili. Zlyhalo tu podľa mňa v prvom rade herecké obsadenie, ktoré je otrasné. Doug šupol za volant svalnatého dvadsaťročného hošana s nerealisticky dokonalým chrupom (toto má byť vojnový veterán?) a vedľa neho posadili umelú figurínu z výkladu s obchodom na spodnú bielizeň. Scenáre sú mizerné, pochádzajúce snáď z nikdy nenakrútených nových dielov Walkera, texaského rangera (dobrí sa smejú a kamarátia spolu, zlí majú jazvy, škaredo sa správajú k deťom a chcú peniaze z nelegálnej činnosti). Nevravím, že pôvodný seriál mal lepšie scenáre. Ale mal Hasselhoffa, ktorý tie blbé zápletky a smiešne akčné scény obdaroval svojou charizmou vysokého atletického chlapa v tesných rifliach, kovbojských čižmách a obrovskými kučeravými vlasmi. Remake sa príbehmi zasekol v 80. rokoch. Nenadchli ma ani prešľapy voči logike (horiace auto v mestskej premávke sa rútiace 300 km/hod si nevšimne ani jedna policajná hliadka?), ani zmodernizovanie (KITT a jeho šofér vlastnia bat-jaskyňu s desiatkami vedcov, lekárov a počítačových expertov, KITT je de facto Transformers, ktorý sa je schopný za 10 sekúnd zmeniť na úplne iné vozidlo atď.). Našťastie diváci mali rovnaký názor, ako ja a zarazili to už po prvej sérii. ()

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

Další z mnoha přemnoha pokusů oživit něco, co kdysi neskutečně frčelo, a přitáhnout k tomu nové diváky. Obdařit je super zážitkem, dát jim ze sebe to nejlepší, a možná při té příležitosti zarobit nějaký ten peníz.... Anebo taky Scheisse:) Ona totiž platí jenom ta první věta, zbytek pochází z imaginárního ideálního světa. A ten kontrast je tak zásadní, že si to říkalo o ten vulgarismus. V tom našem světě totiž dostanete jen hodně tragický pokus oblbnout zejména chlapce kolem dvanácti let, na které to bohužel taky nezabralo, a tak (naštěstí) vzniklo jenom osmnáct epizod. Nemám důvod zaobírat se kvalitou scénáře (s trochou nadsázky se dá říct stokrát viděno, stokrát hráno) nebo hereckých výkonů - všichni zúčastnění totiž buď na nic lepšího nemají anebo jedou na setrvačník jako Bruce Davison. Za zmínku tak stojí de facto jen hlavní ženská hrdinka, a to ještě jen proto, že vypadá jako méně zajímavá verze Olivie Wilde. Co je tedy na tomto Knight Riderovi zajímavé - do očí tu bije snaha vytvořit jakýsi nový kult. Bohužel cestou moderního akčního seriálu s relativně realističtějšími vztahy mezi postavami to nevyšlo, byť díky penězům, které jsou na seriálu vidět, je to jakž takž k přežití. Tvůrci se tak rozhodli aspoň v závěru (respektive v okamžiku, kdy byl osud seriálu zpečetěn) předvést úlet hodný originálu. "Super" transformer KARR je klenotem televizní demence a uvrhl v mých očích celého nového Knight Ridera definitivně do odpadních vod. Poslední epizoda si skutečně zasluhuje být viděna, a jelikož tu tentokrát existuje dějová návaznost, nezbude než podívat se i na pár "předposledních". Při blahé vzpomínce na to, jak jsem se nevěřícně chechtal, prostě robustnímu nanosupermustangu nemůžu nepomoct, a proto udělím avizovaných nula bodov. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Pilotný diel nič moc neukázal, seriál ide ešte viac do ničoty, fakt nevýrazná slabota. /20%/ ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Pokleslost původního seriálu o inteligentním autu zkřížená s kýčovitou efektností Transformers rovná se jasný soud - Legenda zvrací... ()

brit84 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak otřesnou ubohost, jako tohle pokračování, si starej Knight Rider asi nezasloužil. Tohle postrádá jakoukoliv myšlenku reálnosti a to mě na tom vadí nejvíc. Protože prostě není možné, aby auta plavaly pod vodou, hlavní hrdina přežíval výbuchy naváděných střel a...(mohl bych pokračovat donekonečna). Jenže peníze se asi dají vytřískat i ze sebevětší sračky. A to tady dokonce vidím, že je to 251. nejoblíbenější seriál. Někdy nestačím zírat, co lidem stačí ke spokjenosti. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Ne tak nabubřelé jako nové Beverly Hills a ne tak ambiciózní a zároveň stupidní jako Sarah Connor Chronicles. Jen nehorázně špatné, zbytečné a zhovadilé. Tedy do puntíku přesně takové, jak se na pohrobek naivního, leč kultovního hitu z osmdesátých let sluší. Bruening je překvapivě snesitelný, Kilmer naopak nudný a zbytek... ten bych nechal preventivně odstřelit na okraj sluneční soustavy. Především pak ty dva programátorské idioty, jimž dali scenáristé do vínku téměř nesnesitelné pokusy o humor. Nic křečovitějšího jsem letos neviděl. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: David Andron / Glen A. Larson | Hudba: Christopher Tyng | Produkcia: Glen A. Larson, Gary Scott Thompson, David Bartis, Doug Liman, Matt Pyken | Distribúcia: NBC | Štúdio: Universal Media Studios, Dutch Oven Productions || Sovijm moderným spôsobom dostačujúco kvalitné oživenie nostalgickej nesmrtelnej legendy, ktorá svoj úspech vybudovala na nezabudnuteľnej MIDI úvodnej pesníčke s náletom na čierneho Pontiaca s červenou ledkou na kapote. Tu je Kitt veľmi sympaticky nabalený do kože Mustanga, no so značkou Cobry, čo som veľmi nepochopil :) Scenár slušný, strich rýchli, triky obstojné. Jediné, čo mi nadmieru vadilo, boli herci, no sám neviem, prečo. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 10/10 Hudba 9/10 Efekty 10/10/// +KITT je zpátky, úvodní znělka, Justin Bruening, akce, triky, spád, zábava -už dlouho jsem u něčeho nelitoval, že to má jen 17 částí a že to stopli, snad ještě něco natočí/// Neuvěřitelné, můj vysněný seriál byl natočen a bez debat naprosto splňuje moje představy o tomto fenomenálním seriálu. Víte ten původní seriál je dnes už vyčpělí a zastaralí. První dvě řady mě bavili, teď koukám na třetí a už je to celkem nuda. Jenže tento je tak naboostovaný, moderní akci nabitý, hezký a zábavný, že nelze neříct: "takhle to má být, tohle jsem chtěl vidět a zažít" Nový Knight Rider totiž kopíruje koncept toho původního. Tedy charismatický hlavní hrdina jako jediný jezdec (člověk) brání svět proti zločinu a bezpráví (bude to dnešním divákům stačit?). Sice mu k tomu pomáhá velmi pohledný, charismatický a zábavný tým, který ho nenechá nikdy ve štychu a zajímavě ho doplňují, ale zásada, že jezdí sám tu zůstává. Chválím to, jak se umí hlavní hrdina dobře prát. Sice se o něj nebudete bát, ale zaručeně budete cítit jeho pěsti a lámání kostí jeho soupeřů. Jinak to co měl původní Michael Knight má i tento. KiTTa a kočky v každém dílu. Fakt tohle zůstalo a pro oko je to opravdu lahodící. KITT je úžasný. Sice se více podobá normálnímu autu. Vzhledové se měnící FORD už nenadělá takového rozruchu jako ten dřívější, rovněž ani tak často neskáče....jenže ty jeho hračičky, vychytávky a funkce jsou tak úžasné, že nebudete stačit zírat. Navíc i hlasově (scénář a dialogy) si nestojí vůbec špatně. Prostě tímto jsem si splnil svůj seriáloví sen. Už jsem ani nedoufal a hlavně jsem ani nečekal, že mi nabídne takovou zábavu. Úplně jsem se tetelil blahem jako malej kluk a řechtal se na celé kolo. Prostě paráda./// Celkem 97%/// ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Už je to hooodně dávno, kdy jsem se díval na původní série Kitta a Michaela a dost mě to bralo. Po zhlédnutí 1. nového dílu mě šokovaly triky s autem ve stylu Transformers. Přiznejme si, tam to člověk čekal, ale Knight Rider nebýval natolik sci-fi. Oproti tomu po vzoru ostatních seriálů se i zde bude na pozadí pravděpodobně rozehrávat určitý děj, takže uvidíme, jestli zklame hned nebo bude mít snahu udržet laťku svého předchůdce. ()

boshke odpad!

všechny recenze uživatele

Zakládám si na tom, že seriály hodnotím jako celek. Vytáčí mne hodnocení jen podle několika sérií, které se povedly, i když zbytek seriálu stojí za hovno (např. Prison Break nebo IT Crowd). U tohoto kousku však rád udělám výjimku. Plnou nálož bych totiž asi nepřežil, protože tohle je prostě jeden velkej pytel plnej sr*ček (soudě podle asi čtvrt hodiny jednoho dílu). Příšerný. Příšerný. Příšerný. Být televizní scénárista musí být vážně pohodová práce, když do televize berou i něco takového... 0% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Já tohle auto prostě můžu:-) Je mi jedno, že nedosahuje kvalit ztracených a uvězněných seriálů:-), ale dřímá zde jistý kus nostalgie a to na mě působí. Zatím máme jenom první díl, uvidíme, jak si povede do budoucna. Hodně štěstí Michaele... ... a myslím, že si špatně nevedl. Ano, je zde spousta nelogičností, nedodělků a jak to říct...odfláknutých věcí, ale je to Kitt! Třeba se dočkáme druhé série :-) 70% ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Pre mňa neuveriteľná 40 minutová zábava. Možno to robí originálne znenie a ten Val Kilmerov hlas ale bavím sa. Je to pochopiteľné zaujímavé a hlavne zábavné. Naozaj 75% Len to NEPOZERAJTE V SLOVENSKOM ZNENÍ!!!!!!!!!!hrôza ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Oproti dvetisícke značný krok vpred. Vlastne aj oproti originálnemu seriálu... Lenže dnes sme zahltení skvelými seriálmi a toto je len nablýskaná srandička s peknými tvárami a stále nedokonalými trikmi. Pozerateľné to aj napriek slabším scenárom je... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Klasická verze byla děsně naivní ale měla určité kouzlo (zvláště před lety) ale tato novinka už není jen naivní ale i trapná a neskutečně nudná. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: JOJ = 5.1.2010 - vôbec nechápem za čo dávam tú jednu hviezdičku. Volovina na entú. (15.1.2009) ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Auto jsem žral to je dělo a fakt se snažily z toho hodně vytřískat v podobě příběhu a herců a akční podívané ale vůbec se jím to nedařilo nefungovalo a dokázal jsem i z bolesti těch pár dílu přežít protože více sérii bych už nezvládl, je to velká škoda takhle zahodit šanci na dělo seriál. ()

Reklama

Reklama