Reklama

Reklama

Lhong tor tai

všechny plakáty

Obsahy(1)

Film inspirovaný skutečným příběhem vypráví o Chrisovi a Sue – dvou mladých lidech, kteří se, nezávisle na sobě, rozhodnou zúčastnit tradičního thajského obřadu „Non Loeng Sadorcro", během něhož jsou zájemci o onen rituál zaživa uzavřeni do rakví. Smyslem obřadu je především oklamat smrt, která účastníkům momentálně šlape na paty a zbavit je tak smůly, která jim leží na bedrech a slibuje jim předčasný odchod ze světa. Chris touží po tom, aby se jeho přítelkyně probrala z kómatu. Sue, která má před svatbou, zase sama a v tichosti bojuje se zprávou o její postupující rakovině. Proto, když se jim naskytne možnost chytit se posledního stébla naděje v podobě bizarního rituálu, neváhají ani okamžik. To ale ještě netuší, že za každé přání, které je v útrobách rakví vysloveno, byť pouze v duchu, se musí také krutě zaplatit. (EMIA)

(více)

Recenze (7)

GizmoD 

všechny recenze uživatele

Narusit kolobeh zivota sa nevyplaca ... pretoze svoje nestastie len prenesiete na blizneho svojho, a tomu sa to nemusi pacit, hlavne ak je preto po smrti prave on ... Nie je podstatne, ze ste to nevedeli, staci ak ste podstupili rakvovy ritual a Vase nestastie je prec. Ale je to naozaj tak ? ... Azijska ducharina tentokrat z thajskej dielne, neprehladny pribeh, predvidatelne a ocakavane lakacky, naviac slaby vizual aj herecke vykony ... zial po Grudge a Ring sa objavuju uz len slabe odvary. Slabucka dvojka. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Kdybych se s takhle pochybným návrhem..."nechat se na nějakou tu hoďku, za účelem regenerace, uložit do rakve(upozorňuji v bdělém stavu)"...vytasila u pohřebáků, tak se během chvilky ocitnu, takzvaně.."Za plotem" v Ústavu pro duševně choré.. -) No, považte, nejsou ti Thajci zvláštní. V naší české kotlině, nejsou nějaké pověry, až tak na místě. Nebo..? Jo, jasně...jdu shánět futrál na míru..Zdarec... ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý námět, ale dost špatné zpracování. Film se dotýká otázky zda existuje predestinace či nezvratný osud. Pokud se člověku jemu určenou životní dráhu podaří změnit pomocí rituálů "druhé strany", musí být za toto narušení daného řádu potrestán. Prostě aktiva i pasiva musí být v rovnováze, takže pokud si urvu pro sebe něco z aktiv, objeví se záhy položka i na straně pasivní. Konec teologicko-účetního rozboru. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hodně špatnej horor který je zbytečně zmatený a při tom neuvěřitelně klišovitý. Nudný horor který nedokáže vystrašit ani totálního hororovýho nováčka. Zbytečně zdlouhavý, zbytečně nudný a nebál bych se říct že jeden z nejhorších Thajských hororů co jsem viděl. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ta thajská produkce mě docela odrazovala. Na druhou stranu zapojení mé oblíbené Napakpaphy Nakprasitte velmi těšilo. Nakonec jsem vlastně ani moc nebyl zklamán. Příběh suchý a prostý jako čistý nepopsaný papír. U asijských horrorů se mi stává často, že jsem z děje a jeho průběhu trošku zmatený, ale tady mi pointa, a možná i celá zápletka, jaksi unikla. Pokud tím vším je to, co si myslím, že tím je, překvapuje mě, že se kvůli tomu někomu chtělo točit celovečerní film. A Napakpapha se tam objevila sotva na necelých pět minut. Ale zase abych byl upřimný, on ten děj měl něco do sebe a přistoupí-li k tomu člověk jako k mysterióznímu srdcebolnému (romantickému) dramatu (a ke konci už se to ani nesnaží být něčím jiným), narazí i na nějakou atmosféru. Obecně je to však klasická (pod)průměrná asijská duchařina. Které nejvíce škodí právě to, že se snaží být klasickou duchařinou, kdyby se na to tvůrci vykašlali, a rozhodli se natočit jen drama založené na thajském národním zvyku, mohlo to být zajímavější. Ono k té pointě je ještě třeba říci, že za to třeba může i má naprostá kulturní odlišnost a neschopnost/nemožnost se hlouběji ponořit do toho lidového obyčeje, na němž je film založen, možná proto to vnímám jen jako další nepovedený thajský horror. Ale hrozně se mi líbila hudba, natolik, že jsem sjel do konce i závěrečné titulky a to běžně nedělám. Asijskou horrorovou tvorbu mám rád, stále propadám kouzlu asijských žen, užívám si tu exotiku, ale thajskému filmovému horroru stále nepřicházím na chuť (i když v nich hrají tak krásné herečky :-) ). ()

Ponocnej 

všechny recenze uživatele

Takova podprumerna ducharina ktera neoslovi ani atmosferou ani efekty ani lekanim a vlastne ani nicicm, jsou zde vypraveny najednou dva pribehy ktere se mi trochu motali ale to bude zcasti tim ze rakosnici vypadali dost podobne na druhou stranu ty dva pribehy jsou vlastne totozne a neprolinaji se tudiz mohli klidne natocit jen jeden a film by mel polovicni dobu trvani ... nic by se tim nepokazilo ()

Reklama

Reklama