Reklama

Reklama

Anvil! The Story of Anvil

  • Velká Británie Anvil! The Story of Anvil
Trailer 2

Obsahy(1)

Inspirující příběh dvou rockových veteránů a jejich přátelství. Anvil byla populární metalová kapela v osmdesátých letech 20. století, která na nějaký čas zmizela, ale pak se opět vrátila na scénu. (oficiální text distributora)

Recenze (47)

NoFiction 

všechny recenze uživatele

Naprosto neuvěřitelně perfektně zvládnutý až slz a dech beroucí hudební dokument o jedné (neznámé) heavy metalové kapele. ()

Hanzisko 

všechny recenze uživatele

Líbilo, hodně. Čekal jsem teda podstatně víc hudby, ale nakonec mi výsledek vůbec nevadí. Pražáci se opět vyznamenali. Docela mi to sere, protože tohle se nemůže stát ani v Rumunsku. Nakonec mi největší radost udělali Japonci a ne jenom mně, ale především Anvil. Doufám, že aspoň na starý kolena se jim začne dařit. 80% ()

Antimana 

všechny recenze uživatele

Kapiel s podobným osudom sú nepochybne tisícky, ale žiť zašlou slávou 30 rokov? Klobúk dole pred manželkami a rodinou, že to tolerujú ( minimálne sa tak tvária ).Dokument je takou psychickou sondou do útrob človeka, ktorý okúsil slávu, padol na dno a nevie sa zaradiť do bežného života. ()

skinnee 

všechny recenze uživatele

Vynikajuci hudobny dokument o tych pravych hudobnikoch, ktory veria v to co robia aj po 30 rokoch neuspechov a krcmovych hrani. Lips so svojim entuziazmom, zapalenim a miernej naivitou mi bol velmi blizky. Teraz idem pohladat co najviac info o Anvil... ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Frontálny útok na city. Títo chlapíci sú takí sympaťáci, že som mal sto chutí ihneď ísť na ich koncert aby som im aspoň takto pomohol. Dokumenty nemám rád, ale tento som si zopár krát pozrel a bol som nadšený. ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Perfektní dokument se vším všudy. Inspirace Wrestlerem je očividná (nebo naopak?). Ovšem nálepku "nejsmůlovatější skupina všech dob" si Anvil zaslouží. Pokud neudělala komerční průlom v 80.-tých letech, tak dnes už těžko. Ale je fascinující vidět Lipse, jak se nevzdává v jakékoliv situaci. Šokující je vidět, jak se zachovají (spíš nepřekvapující) k Anvilům v Praze. Nechybí ani rozhovory s Arayou, Ianem, Lemmym, Ulrichem.... A nechybí emoce, ty nehrané. Dlouho jsem neviděl upřímnější dokument, na jehož závěru je přece jen určité blýskání na lepší časy, i přes všechny prohry..- ()

Katka88 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že tenhle dokument bych neobjevila, kdyby nebylo Trenta Reznora z NIN a jeho vychvalování. Takže jsem si řekla, že za zkoušku nic nedám a koukla na to. Sice metal neposlouchám, ale rozhodně nelituju. Je to hlavně o oddanosti k hudbě a nepřestávající víře, že se těm dvěma chlapíkům splní i po padesátce velký hudební sen. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"I got my big sister, man. It's cool. Family's important shit, man."     K tomuto dokumentu ma pritiahlo to, že je z nejakého dôvodu zaradený v zozname 1001 filmov, ktorý musíte vidieť, než umriete, pričom som vôbec netušil, do čoho idem. A zahanbene sa priznávam, že som bol spočiatku z neho mierne zmätený. Metalovú scénu som v 80. rokoch ako fanúšik sledoval pozorne, ale o kapele s menom Anvil som nič nepočul. A pritom tu tie najväčšie metalové osobnosti vyhlasujú, akí boli Anvil skvelí. Až po nejakom čase mi docvaklo, o čo tu asi ide. Dúfal som potom, že sa pobavím, lenže nemôžem si pomôcť, ale celé mi to pripadá dosť hlúpe - tou zápletkou, postavami, aj tými pseudofilozofickými drístmi. Z môjho pohľadu je to len taký odvar podstatne lepšieho filmu This Is Spinal Tap (1984) (a to ani z neho som nebol nejako obzvlášť nadšený, ale aspoň som sa pri ňom bavil). Z celého filmu ma dokázal zaujať iba veľmi dobrý záver v Japonsku. ()

Frederika 

všechny recenze uživatele

Dokument, dojímavě ukazující příběh čtyř normálních chlapů, které od toho, aby je znal každý metalový fanoušek, dělil jen kousek. Kousek štěstí. A i tak stále jdou za svým snem. Klobouk dolů. ()

Murphy722 

všechny recenze uživatele

Když si to člověk poslechne, tak musí uznat že singl Metal on metal je zkrátka šlapačka jak cip!! Sám po shlédnutí tohoto dokumentu jsem si ji prozpěvoval a klípek na youtube je snad ještě lepší! Kluci byli, hráli, ostatní je vykradli a šmitec. Ale někdy to tak bývá, že konec dobrý všechno dobré. Heuréka a tak to má byt! ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Holt, Lemmy z Motorhead to vyjadril najvýstižnejšie - treba byť v správnom čase na správnom mieste alebo aký malý kúsoček delí slávu od prepadáku. Ale chlapci sú to sympatickí, idú za svojim snom aj keď kdesi v podvedomí vedia, že to už nie je reálne. ()

RobLord 

všechny recenze uživatele

Vyrostl jsem na metalu 80. let. Na základní škole jsme se s kámoši nevydrželi jen dívat do Metal Hammerů, toužili jsme hrát a stát na velkém pódiu jako Kiss, Metallica nebo W.A.S.P., a tak jsme založili kapelu. Blížím se ke čtyřicítce a jaksi nemám obrovskou vilu v Hollywoodu, hehe! Dokument o ANVIL, které znám několik dekád mi sevřel hrdlo a působil na mne depresivněji, než Schindlerův seznam. Co může být horšího pro lidi, kteří už stáli na velkém pódiu jako stars a pochvalují si je lidé ze SLAYER, METALLIKY, ANTHRAX nebo GUNS N' ROSES, než žít životem padesátníků, kteří poctivě hákují v práci a lidé si o nich myslí, že jsou jen fikce??? Naprosto mne zdrtila situace v pražském klubu - tomu říkám DEEP SHIT! ANVIL by si dnes zasloužili reputaci minimálně takových GRAVE DIGGER. V tomto dokumentu se neobjeví žádné jiné závislosti, než je láska k metalu, popř. čerpání energie z posvátných kamenů Stonehenge. Přitom mnoho jejich současníků nahrálo svá slavná milionová alba pod vlivem pestré palety různých látek a kladlo akcent na pařby a skandály. Hoši také mohli dost dobře vystoupat na úroveň BON JOVI nebo SCORPIONS, aby pak skončili v léčebnách, blázincích a na hřbitově. Na druhou stranu by takový konec byl možná lepší, než lidem telefonicky nutit sluneční brýle. Kdokoliv kdy téhle partičce dělal management by potřeboval pověsit za palce!!! Ruku na srdce - manažerka, která ani neumí anglicky, to je rychta! ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Z filmu je jasně patrné, jak je důležité mít někoho, kdo tu kapelu propaguje a nabízí. Bohužel je to tak, nestačí jen něco umět, ale hlavně je třeba to umět prodat. Kolikrát jsme už byli svědky toho, že si někdo dal dohromady pár hudebních "neumětelů", jako jsou všechny ty trapné chlapecké nebo i dívčí skupiny, protlačil je na pódia a na obrazovky a rázem se z nich staly slavné kapely. Místy mi bylo těch těch dvou kamarádů, rockerů tělem a duší, líto a přiznávám, že v závěru, při jejich comebacku v Japonsku, jsem byl i trochu naměkko. Přeju Anvil, aby se ještě prosadili, ikdyž už tomu moc nevěřím, protože kapel, které čekají na svou šanci proniknout do velkého světa showbussinesu je tisíce a většina z nich se toho stejně nedočká.P.S. Jsem rád, že jim klub v Praze nakonec zaplatil neb mi bylo stydno!!! ()

Ajvngou 

všechny recenze uživatele

Nemusíte mít rád heavy metal (jako já), ale po skouknutí se do týhle party zamilujete. První polovina je fakt nářez, hlavně když kluci vyrazí na turné po Evropě s tou nejhorší manažerkou, co jsem kdy viděl a její lámanou angličtinou. Dokonce zahrajou i v pražském klubu, kde dojde i na nezaplacení za vystoupení. Dokument sám o sobě není úplná bomba, ale kouká se na to dobře a co je hlavní, zpěvák a leader kapely Steve Kudlow (aka Lips) vás totálně rozhodí svojí oddaností kapele a nadšením pro ni. ()

miki68cz 

všechny recenze uživatele

Srdíčkoryvný nerovný boj skvělých rockerů s časem a popularitou a všemocnými nadnárodními vydavatelstvími. Pěkná muzika, ale mohlo ve filmu být víc než jen dvě nebo tři skladby, vcelku prakticky žádná. Zítra si jejich Anthology vezmu do auta - díky. ()

MyrnaAlec 

všechny recenze uživatele

Spíš sociologický než hudební kousek. O tom, jak se někteří nedovedou posunout dál a myslí si, že se svět 30 let nezměnil. Naivní zpěvák si dál "žije svůj sen" o světové slávě bez ohledu na mizernou návštěvnost koncertů. Bubeník se s ním dohaduje a nakonec si padnou kolem krku , protože se znají 100 let. Reálně hovoří jen jejich manželky. Ono není prohra umět včas odejít. Ale někomu to holt nikdy nedojde. ()

rottenpolo 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé prečo nepatria medzi elitu ako v dokumente spomínané kapely, myslím že jednoducho sa nevedeli predať plus manažment atď.. No dnes už ťažko preraziť, keď scéna je presýtená kapelami. Keby zasiahol podobný osud Metallicu tiež by sa dnes už nikde nedostali a nik by si ich nevšimol. Ich manželky to vystihli dobre, že nežijú v realite. A keď zástupcovia kapiel (Mettalica, Anthrax,...) hovoria o nich ako o legende a inšpirácii tak by im mohli pomôcť a zobrať ich na turné :D Mimochodom na album "Juggernaut of Justice" už zohnali vydavateľa. ()

Reklama

Reklama