Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film vrací diváka do událostí před útokem Cylonů na dvanáct lidských kolonií a jejich téměř úplné vyhlazení. Dějově jej tak lze zařadit jako doplnění původní minisérie, sledující události před útokem Cylonů a následně po něm z jiného úhlu pohledu, a to sice očima Cylonů. Ti měli zpočátku jasný plán..... zničit lidské kolonie a vyhladit lidstvo (své stvořitele). S čím ale nepočítali, byli přeživší. Některým se podařilo uniknout a vést guerillovou válku na planetě Caprica. Zbytek lidské rasy vyráží hledat nové místo k životu jinde v nekonečném vesmíru, pátrajíce po bájné 13. kolonii, planetě Zemi. Krátce po zničení dvanácti kolonií se dva cylonští agenti setkávají a vedou debatu, jak řešit nastalou situaci a komplikaci s přeživšími zbytky lidské populace. Poprvé musí improvizovat... Každý se vydá samostatně svou cestou, jeden s povstalci na planetě a druhý s vesmírnými uprchlíky. Ve skrytu své anonymity jsou odhodlání bezezbytku uskutečnit svůj plán. (hlína)

(více)

Recenze (93)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Můj poslední večer s Battlestar Galacticou, seriálem, který mě nikdy nechytil tak, jak jsem čekal. Každopádně se všechny čtyři série držel na hezkých 80% (zhruba) a na tenhle seriál, který se měl na počáteční událost seriálu podívat očima Cylonů jsem se dost těšil, ale výsledek byl v rámci seriálu přímo strašlivý. Zápletka o ničem, postavy nezajímavé, většina z nich už ani nic nehraje, nijak mě nebralo, to, co se tam děje a Olmos si taky asi moc nezarežíroval... A to opomíjím to, že by tenhle příběh byl slabý i v rámci seriálu, nejenom jako bonus, podle mě zbytečný. Holt si myslím, že v tomhle filmu je všechno špatně, nic nefunguje jak má. Zase na druhou stranu to mohlo být mnohem horší, takže mi těch 40% přijde jako celkem adekvátní číslo, i když ani neumím pořádně vysvětlit proč, prostě mě to nebavilo. Vysvětlím to tak: Plán je pro BSG něco jako Legenda o Strážcích pro Babylon 5. Problém je v tom, že B5 je mnohem, mnohem kvalitnější, Pokud jde o mě, já se s tímhle filozofickým seriálem rozloučil včera Břitvou. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Příliš málo! Příliš málo nového a příliš mnoho již viděného, byť ze zdánlivě nového pohledu. Ač nerad, tak u Plánu musím autory obvinit z "nastavování kaše", ač velmi chutné. Snaha přivést naše oblíbené hrdiny a celý svět BSG zpět na obrazovky je jistě chvályhodná, obzvláště pokud se zamyslíme nad záměrem ukázat nám příběh více z té druhé, cylonské strany, avšak zde se to až tolik nedaří. Na vině je použití příliš velkého množství již viděného materiálu. Jistě, pár zajímavostí a detailů se dozvíme, ale jinak povětšinou sledujeme exhibici perverzního zmetka Cavila/Jedničky(mimochodem asi jediná opravdu "plochá" postava, která mě v BSG napadá), střídanou starými dobrými záběry z minisérie/seriálu. Nejvíce mne tak asi potěšila a zaujala menší, vedlejší dějová linka s "údržbářkou" Gianou O'Neill a jejím manželem Simonem/Čtyřkou. ()

Reklama

Bagr_007 

všechny recenze uživatele

Už když proběhla první informace o tomto projektu, tak jsem nejevil ani známku nadšení a cítil silné rozpaky a zklamání nad tím, že geniální seriál bude po svém ukončení ještě jednou vytáhnut, aby odvyprávěl příběh, který vlastně nikoho nezajímá. A bohužel se mé zlé předtuchy naplnili. Děj vyprávěný ze strany Cylonů je nudný, nedokáže překvapit a neřekne nám vůbec nic co by stálo za skoro dvě hodiny vašeho života. A i když se dočkáme pár nových záběrů z úvodního vyhlazení lidstva, tak nečekejte ani zdaleka tak parádní podívanou jako v Razoru, celá akce je totiž tak nudná a opatřená tak špatnými triky, že si ji užije skutečně málokdo. Asi pětinu filmu zabírají záběry ze seriálu, které působí jako pěst na oko, protože na nich jako na jediných není vidět levnost a zároveň jako by vůbec nepasovali mezi zbytek. Navíc tvůrci nezapomněli ani na nás nevěřící a rozhodli se ve jménu boha vykreslit Jedničky jako zlé ateisty. Smutné. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Fakt je to jen takový bonusový materiál k celému seriálu, který skrze vystřižené záběry, pár použitých a pár (aspoň mám pocit) nových rekapituluje události 1. a 2. série z jiného pohledu. Ale nutno uznat, že je velmi dobře sestříhaný a to je u těchto filmů složených z nepoužitých záběrů to nejdůležitější, což je dobře poznat i třeba v Twin Peaks: The Missing Pieces. A díky tomu jsem se v Plánu dočkal nejednoho zajímavého momentu a zároveň to bylo i takové příjemné připomenutí seriálu, dokonce i se samostatnou dějovou linkou ohledně dvou Cavilů. Jen je to pořád určitým způsobem zbytečné, protože to seriál rozšiřuje jen o pár drobností a taky je to nesmyslně natažené na skoro dvě hodiny, takže tomu místy chybí atmosféra seriálu a je to spíš nuda. A ani nemám potřebu to vidět znova. 3* ()

char_t 

všechny recenze uživatele

To si takhle E.J.Olmos vzpomněl, že mu v BSG chybělo pár zajímavých záběrů. Tak je dotočil a ukázalo se, že stačí sotva na půl hodiny. Tak to doplnil hodinou a půl vystříhaných scén z celého seriálu, a vznikl The Plan. Neucelená sbírka epizodek, některých lepších, jiných úplně zbytečných. Pro největší fanoušky seriálu celkem fajn doplněk, ostatní ruce pryč. ()

Galerie (112)

Reklama

Reklama