Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film vrací diváka do událostí před útokem Cylonů na dvanáct lidských kolonií a jejich téměř úplné vyhlazení. Dějově jej tak lze zařadit jako doplnění původní minisérie, sledující události před útokem Cylonů a následně po něm z jiného úhlu pohledu, a to sice očima Cylonů. Ti měli zpočátku jasný plán..... zničit lidské kolonie a vyhladit lidstvo (své stvořitele). S čím ale nepočítali, byli přeživší. Některým se podařilo uniknout a vést guerillovou válku na planetě Caprica. Zbytek lidské rasy vyráží hledat nové místo k životu jinde v nekonečném vesmíru, pátrajíce po bájné 13. kolonii, planetě Zemi. Krátce po zničení dvanácti kolonií se dva cylonští agenti setkávají a vedou debatu, jak řešit nastalou situaci a komplikaci s přeživšími zbytky lidské populace. Poprvé musí improvizovat... Každý se vydá samostatně svou cestou, jeden s povstalci na planetě a druhý s vesmírnými uprchlíky. Ve skrytu své anonymity jsou odhodlání bezezbytku uskutečnit svůj plán. (hlína)

(více)

Recenze (93)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Za pomoci vystříhaných scén z prvních dvou sérií, a při vědomí toho, co se seriáloví nadšenci mezitím dověděli, dává sám velký Bill Adama dohromady novou perspektivu některých klíčových událostí Cylonského úsilí o vyhlazení lidských otrokářů. Bohužel se mu to ale příliš nedaří, protože už je tak nějak dávno po všem, a víc než co jiného působí tenhle pomník Cavilovy bezbřehé nenávisti k lidem (a potažmo Final Five) jen jako pokus tvůrců BSG trochu uspokojit poměrně značně rozčarované diváky tvrzením, že se ve čtvrté sérii nezbláznili, ale měli to tak vlastně od začátku naplánované... čemuž úplně nekoresponduje třeba vyjádření Katee Sackhoff k závěru role Starbuck, takže prostě smůla, hoši, my váš perník stejně nežerem;) Ale nezajímavé to určitě není, a některé scény jsou při znalosti "budoucích" událostí skutečně hezky štiplavé. Rozhodně bych si ale pro ideové završení ságy lidsko-cylonského konfliktu představoval trošku onačejší náplň. Sice bych rád dal trochu víc, ale zůstanu na 60%. ()

T2

všechny recenze uživatele

Battlestar Galactica: The Plan ▐ Tržby za predaj DVD v USA $5,627,578 //počet predaných kusov 297,598 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Battlestar Galactica se na 111 minut vrací mezi fanoušky, aby je sám velký Edward James Olmos provedl skrze vystřižené scény z prvních dvou sezon a pár dalších poznámek pod čarou jinak obrovského a zajímavého světa. Bohužel The Plan měl ukázat konec dvanácti kolonií z pohledu Cylonů, ale to filmu vydrží jen pár minut a pak už sledujeme "jen" velkou improvizaci cylonů a nic moc neříkající děj. Pocit "neuceleného" a nekomplexního snímku tu je a zůstane, ale je to pochopitelné. To by se dalo prominout, kdyby informačně přinesl děj a nastolené situace něco objevného, nového, hodně zajímavého, ale k tomu nedojde a já jako fanoušek velkého světa výjimečného seriálu zůstanu velmi chladný a k tomuto sestříhanému Plánů se už stěží někdy vrátím... Dovětek k začátku jedné velké ságy aneb jak Cyloni měli plán, co nevyšel:) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

To nejlepší z prvních dvou sérií obráceno naruby pohledem sérií finálních. Admirál Adama si na režisérské i velitelské stoličce bere jeden náročný úkol za druhým a právě díky této odvaze, nezaměnitelné atmosféře a neutuchajícímu Bearovu soundtracku z toho vychází krásný finální střípek doplňující jedno z posledních prázdných míst monumentální mozaiky. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Již startovní pozice pro The Plan byla dost pošramocená, protože seriál jako takový skončil velice pěkně a uceleně, tudíž opětovně se hnípat v nějakých detailech by mělo smysl jedině, pokud by to událostem dalo zcela nový a nečekaný rozměr, nebo pokud by ona druhá perspektiva byla propracovanější a peprnější... Což není. The Plan se omezuje na triviální vysvětlivky z pozadí, trošku Cylony polidšťuje a nenápadně hlásá, že láska přenáší nejen hory, ale i mechanická srdce... Takže takhle, prosím, ne, chybí atmosféra, chybí nápaditější děj a chybí označení, že se jedná pouze o bonusový materiál. 5/10 ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Teda, tohle bylo o dost jiné než seriál. Asi o polovinu horší efekty (věčná to škoda při scéně zničení kolonií, která jinak mohla být to nejpůsobivější, co The Plan nabízí) a asi tak třikrát nekorektnější. Ale taky dost zbrklé, nesourodé a neobjasňující. Vlastně mi to více otázek přidělalo než odpovědělo, ale to byl asi úmysl. K poutavosti seriálu má Plan daleko, ale i přesto má svojí úroveň. Tenhle film na mě působí jen jako bonus pro fanoušky, kterýžto jako takový oceňuji. Rád jsem se zase setkal se starými známými tvářemi, ale o moc víc to nenabízí, snad jen na začátku. Je to prostě takový "thunderback", jestli mi rozumíte. Něco jako kdyby děj StarGate SG-1 natočili z pohledu týmu SG-2, což jsem si dycky říkal, že by mohlo být vtipné. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Je fascinující jaká se z kdysi takřka geniálního seriálu dokázala postupem času stát dementní a nudná fraška. Celý BSG:Plan je víceméně jen nesouvislý výcuc informací o Cylonech žijících mezi lidmi, jakýsi soubor dodatků doplňující "pohled z druhé strany"... ovšem celé je to jen nudný a zbytečný blábol ze kterého se dozvídáme jen že celý Plán je o tom, že Jedničky touží po moci a chtějí zabíjet lidi. Vskutku nečekané, otázku proč vlastně neradno si klást. Díky bohu, že aspoň ten Baltar tu má jen pár svých nepříliš smysluplných výstupů, a že rozebírání pochybných náboženských otázek se až na pár vyjímek omezuje jen na konstatování (sice hned zpochybněné, ale pořád lepší než extatické fanatizování v převážné většině seriálu): "Není žadné Bůh. Božstva jsou odpovědí divochů na otázku, proč večer zapadá slunce". Btw kdo čeká akci a kvalitní triky ať raději prchá někam velmi daleko, obojí tu skoro není a když náhodou je, tak na nesmírně mizerné úrovni. 4/10 ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Průměr. Dějově ani provedením nevybočuje z řady seriálových epizod, ale nepřináší nic až tak zásadního, aby mě to dokázalo ohromit, a místy jsem se nudil. Jinak řečeno, čekal jsem, že se dozvím víc. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zbytečný BSG film o útoku na kolonie z pohledu Cylonů. Skládá se z vystřižených záběrů z 1. a 2. série a několika nových. Zřejmě zde byla snaha, aby zpětně vše dávalo smysl. Ale kdyby tento film nebyl, o nic bychom nepřišli. Sledujeme zde Cylony ve flotile, kteří sabotují lidské úsilí přežít a uniknout. Nahlédneme také na Capricu z pohledu partyzánů. I tak je seriál dobře zakončen a tohle je jen pár střípků navíc. "Vyhoďte je do vesmíru." ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

BSG je těžce návyková a tak jsem za každý přídavek velmi vděčný, i když toho The Plan příliš nenabízí. Znovu opakuje některé viděné scény a často jen doplňuje detaily z pohledu Cylonů. Je to další krůček k dokonalému pochopení komplexního světa BSG ,přibližuje plán a motivaci Cylonů k vyhlazení lidstva, ale žádného extra šokujícího odhalení se nedočkáme. Na druhou stranu je krásné vidět, jak se Cylonům plán hroutí pod rukama a Bratr Cavil utápí žal ze selhání v chlastu:) ()

predators 

všechny recenze uživatele

Hodně lacinný seriálový vzhled dává tušit, že tady se moc neinvestovalo. Až na pár vesmírných záběrů a digitálních pohledů na zničené světy tekly všechny peníze bůhví kam. Herecké osazenstvo si kapsy asi taky moc nenamastilo a tak je tedy jedinou slibnou stránkou pointa. Jenže to všechno se klidně mohlo odehrát někde na zemi a se stejným účinkem. Akorát by se "lidi" vyhazovali z oken... :-) Hvězdnou válku jasně vyhrává nový Star Trek... :-) 55% ()

klerik

všechny recenze uživatele

Len pre skalných fandov. Aj to len pre tých, ktorý majú dobrú pamäť. Ako bonusový materiál dodáva film niektorým pôvodným seriálovým scénam na rozmere, čo je z určitého pohľadu až bravúrne, ale samostatne ide len o zbierku chaotickcých útržkov... Ak nerátame pilot, tak BSG: BRITVA ostáva najlepším filmom z tohto univerza... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Skutečně jsem od tohohle filmu čekal víc. Větší hloubku, větší myšlenku. V seriálu to bylo tak hezky tajuplně zahaleno, mysticky obaleno, tady se jen opakují fráze z několika předposledních dílů a celé to vypadá jak z druhého dílu Vzpoury mozků, jj, toho komiksu, co vycházel v Abíčku. Čekal jsem větší propojenosti, více vysvětlení záhadných věcí na lodi, třeba i vysvětlení role Starbuck nebo průvodců Baltara a Šestek... Nebo jak přežil Baltar útok na Capricu... A tak nějak.. Proč je sem tam nechali Cyloni utéct... No, nekonalo se... ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Příliš málo! Příliš málo nového a příliš mnoho již viděného, byť ze zdánlivě nového pohledu. Ač nerad, tak u Plánu musím autory obvinit z "nastavování kaše", ač velmi chutné. Snaha přivést naše oblíbené hrdiny a celý svět BSG zpět na obrazovky je jistě chvályhodná, obzvláště pokud se zamyslíme nad záměrem ukázat nám příběh více z té druhé, cylonské strany, avšak zde se to až tolik nedaří. Na vině je použití příliš velkého množství již viděného materiálu. Jistě, pár zajímavostí a detailů se dozvíme, ale jinak povětšinou sledujeme exhibici perverzního zmetka Cavila/Jedničky(mimochodem asi jediná opravdu "plochá" postava, která mě v BSG napadá), střídanou starými dobrými záběry z minisérie/seriálu. Nejvíce mne tak asi potěšila a zaujala menší, vedlejší dějová linka s "údržbářkou" Gianou O'Neill a jejím manželem Simonem/Čtyřkou. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nahlédnutí do prvních dvou sérií z pohledu Cylonů, které v původní sérii ze zřejmých důvodů chybělo. Nic převratného se sice nedozvídáme, ale jako další střípky do skládačky jménem Galactica to funguje skvěle a příznivce seriálu to rozhodně nezklame. Ostatní ale ruce pryč, The Plan je bonbónek pro zaryté fandy seriálu, jako samostatný film to rozhodně nefunguje. ()

Mr. Filuta 

všechny recenze uživatele

Nemá náhodou někdo housle? Protože tohle je taková pěkná tečka za tím naším případem. Opakuji: tohle je taková pěkná tečka za tím naším případem. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Příjemnej návrat na Capricu i palubu Galacticy z trochu jiných úhlů pohledu ukazujících, že celej plán vlastně skončil útokem na Kolonie a zbytek byla už tak nějak Cylonská improvizace. Ubrat z pěti hvězdiček mě nakonec donutilo to, že některý věci mi úplně nesedí s tím, jak byly podaný v seriálu. Třeba vyloženě zdejší linka Boomer docela dost změní pohled na její postavu a z mýho pohledu je to změna nepříliš vítaná. Ale pak jsou tam zase jiný super momenty a dějový linky, jako ta kolem Cavilla, kterej je tady defacto hlavní postavou, nebo linka s techničkou a Simonem. Kolem a kolem prostě spokojenost. ()

Reklama

Reklama