Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film vrací diváka do událostí před útokem Cylonů na dvanáct lidských kolonií a jejich téměř úplné vyhlazení. Dějově jej tak lze zařadit jako doplnění původní minisérie, sledující události před útokem Cylonů a následně po něm z jiného úhlu pohledu, a to sice očima Cylonů. Ti měli zpočátku jasný plán..... zničit lidské kolonie a vyhladit lidstvo (své stvořitele). S čím ale nepočítali, byli přeživší. Některým se podařilo uniknout a vést guerillovou válku na planetě Caprica. Zbytek lidské rasy vyráží hledat nové místo k životu jinde v nekonečném vesmíru, pátrajíce po bájné 13. kolonii, planetě Zemi. Krátce po zničení dvanácti kolonií se dva cylonští agenti setkávají a vedou debatu, jak řešit nastalou situaci a komplikaci s přeživšími zbytky lidské populace. Poprvé musí improvizovat... Každý se vydá samostatně svou cestou, jeden s povstalci na planetě a druhý s vesmírnými uprchlíky. Ve skrytu své anonymity jsou odhodlání bezezbytku uskutečnit svůj plán. (hlína)

(více)

Recenze (93)

novoten 

všechny recenze uživatele

To nejlepší z prvních dvou sérií obráceno naruby pohledem sérií finálních. Admirál Adama si na režisérské i velitelské stoličce bere jeden náročný úkol za druhým a právě díky této odvaze, nezaměnitelné atmosféře a neutuchajícímu Bearovu soundtracku z toho vychází krásný finální střípek doplňující jedno z posledních prázdných míst monumentální mozaiky. ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

jasný, že to nezanechalo takovej dojem jako seriál..jak by taky mohlo..nejedná se o ucelenej děj..jednou jsme v době před útokem cylonů a vzápětí už sme skoro rok potom..přesto to, co nebylo úplně jasný v seriálu( a autoři o tom samozřejmě moc dobře ví ) je tu chytře naservírováno především z pohledu cylonů, zvláště pak jedničky, která hraje roli toho nezarputilejšího kata lidský rasy..i on je však člověkem a uvědomuje si i přes svý odhodlání, že nakonec člověkem zůstane..je mnohdy fakt vtipný poslouchat "stroj", jak chce být strojem, ale zároveň "člověkem"..tenhle film rozhodně přispívá k prohloubení znalostí o fenoménu battlestar galacticy a je povinností pro každýho fandu.. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Teda, tohle bylo o dost jiné než seriál. Asi o polovinu horší efekty (věčná to škoda při scéně zničení kolonií, která jinak mohla být to nejpůsobivější, co The Plan nabízí) a asi tak třikrát nekorektnější. Ale taky dost zbrklé, nesourodé a neobjasňující. Vlastně mi to více otázek přidělalo než odpovědělo, ale to byl asi úmysl. K poutavosti seriálu má Plan daleko, ale i přesto má svojí úroveň. Tenhle film na mě působí jen jako bonus pro fanoušky, kterýžto jako takový oceňuji. Rád jsem se zase setkal se starými známými tvářemi, ale o moc víc to nenabízí, snad jen na začátku. Je to prostě takový "thunderback", jestli mi rozumíte. Něco jako kdyby děj StarGate SG-1 natočili z pohledu týmu SG-2, což jsem si dycky říkal, že by mohlo být vtipné. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Vyloženě fanouškovská záležitost je návratem do universa kultovního seriálu. Díky tomu, že scénáristé po celou dobu vysílání vycházeli z myšlenky, že Cylony nehnala slepá nenávist ale předem promyšlený plán, může se tenhle televizní film vracet ke klíčovým událostem děje a ukazovat je „z druhé“ strany. Není to zlé, ale bez komplexního příběhu je dvouhodinová podívaná jen s částí oblíbených hrdinů trochu moc dlouhá. Vysoké hodnocení je spíše nostalgicky fanouškovské – hodně pomáhá i úplně nová skvělá hudba Beara McCrearyho. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Již startovní pozice pro The Plan byla dost pošramocená, protože seriál jako takový skončil velice pěkně a uceleně, tudíž opětovně se hnípat v nějakých detailech by mělo smysl jedině, pokud by to událostem dalo zcela nový a nečekaný rozměr, nebo pokud by ona druhá perspektiva byla propracovanější a peprnější... Což není. The Plan se omezuje na triviální vysvětlivky z pozadí, trošku Cylony polidšťuje a nenápadně hlásá, že láska přenáší nejen hory, ale i mechanická srdce... Takže takhle, prosím, ne, chybí atmosféra, chybí nápaditější děj a chybí označení, že se jedná pouze o bonusový materiál. 5/10 ()

Galerie (112)

Reklama

Reklama